Leklandsbesök


2017-10-25 | 22:25:04
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2017 & Våren 2018.

I lördags tog jag och barnen med oss lillasyster för ett besök på Busfabriken och efterföljande lunch på stan. Det var länge sedan jag och hon hittade på något nu, så det var trevligt! 
 
Vi var med och lekte lite i början, sedan satt vi mest och pratade medan barnen lekte. De var ändå inte så intresserade av att ha med oss! 
 
 
Lunchen intogs sedan på Elsa's café i stan. Eller barnen ville äta redan på Busfabriken, så de fikade bara i stan. Jag och lillasyster delade på en skagenpizza (såå god!) och en kantarellpizza (som inte var lika god) och blev mätta och belåtna. Mysigt hade vi också! 
 
Alltså denna Skagenpizza. Så, så god! 
 
Och jag vet att det ekar mer än vanligt här inne för tillfället, men det händer liksom inte så mycket mer än jobb och vardag just nu. Fullt upp med det, och så är det lite annat på gång. Men det kommer! 

Önskelista ~ Jul 2017 ~


2017-10-10 | 13:24:00
Kategori(er): Önskelistor.

Känns ju helt galet att redan skriva önskelista till julen, men det är ju faktiskt bara drygt 2 månader kvar, hur konstigt det än låter! 
 
Jag önskar mig: 
Mest av allt en ny kamera (eller presentkort till en)
 
Klicka på bilden för att komma till sidan!
(finns på fler sidor och affärer, men hittade bäst pris här)
 
Kan även tänka mig en ny blixt eller studioblixtar
Och om man då inte är sugen på att lägga flera tusen... 
- Presentkort på Ikea, Karlskronamöbler, Skånska Byggvaror (inför utbyggnad) eller Gekås 
- Biokort
- Randig pyjamas (helst marinblå, men röd eller grå funkar också) från Polarn & Pyret, stl M
- Restaurangpresentkort
- Presentkort Hårloftet
- Bra böcker, gillar främst deckare, självbiografier eller romaner
- Nya sköna kuddar till sängen (4 st)
...sen är det ju alltid trevligt med godsaker som te, choklad, nötter, "nutella", pannkaksmix, bönchips m.m. 
 
Meja önskar sig: 
- Presentkort på Busfabriken
- Inlines stl. 33 + skydd
- Biokort
- Träningskläder stl. 128
- Fjällräven Kånken ryggsäck
- Legobyggsatser
 
Juno önskar sig: 
- Presentkort på Busfabriken 
- Rullskridskor stl. 28 + skydd
- Biokort
- Fjällräven Kånken ryggsäck 
- Kaplastavar
- Enklare Lego-byggsatser
 
Barnen ihop: 
- Bärbar DVD / Blu-ray till bilen
- Bakboxen Junior
 
Listan kan komma att uppdateras efterhand!

Höstmiddag


2017-10-10 | 09:11:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2017 & Våren 2018.

I lördags hade vi, som jag nämnde i tidigare inlägg, besök av finaste vännerna framåt kvällen. Det var ett tag sedan vi fick till en träff, ända sedan semestern, så det var verkligen supertrevligt. 
 
Barnen ville finduka sitt lilla bord, så jag skickade ut dem på dagen för att hämta lite fina höstlov som vi dekorerade både deras och vårt bord med. 

Förrätten blev sedan också i höstens tecken, toast med trattkantarellstuvning. Så gott! Och så blev det lite mer tillbakablick på sommaren till huvudrätt - skagentårta, rökta & vanliga räkor, sallad och laxrullar. Och till barnen blev det även köttbullar och små ostkuber. Det blev uppskattat! 
 
 
Till efterrätt blev det en Daimcheesecake som vi lyckades bra med, och så lite godis. Man får ju passa på när det är lördag! 
 

Ledig vardagsförmiddag


2017-10-09 | 21:09:03
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2017 & Våren 2018.

Att vi är lediga en förmiddag mitt i veckan både jag och M, tillhör ju inte vanligheterna. Jag är ju ledig på förmiddagarna i veckorna ibland, men han är nästan aldrig det. I torsdags dock var det dags, då han skulle jobba kväll och jag natt. Fint väder hade vi, så vi passade på att ta Juno med oss till lekparken. Alltså, finvädersdagar på hösten - så fint! 
 
 
Vi hann sedan med ett träningspass tillsammans också efter Juno lämnats på förskolan och innan jobb och sömn. Trevligt! 

Ledig helg


2017-10-09 | 09:10:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2017 & Våren 2018.

I helgen har vi faktiskt varit lediga ihop, vilket ju inte händer alltför ofta. Skönt, men vad fort tiden går! 
 
I alla fall så tog vi en liten tripp iväg igår förmiddag, för att besikta bilen och handla lite. Bilen gick igenom utan problem (förutom att vi av någon anledning inte lyckades luska fram någon varningstriangel, så det har vi köpt nu). Vi tog oss en tur förbi pizzerian på vägen hem och delade lite pizza innan vi åkte hem och förberedde kvällens middag med vänner (som är värd ett eget inlägg). 
 
 
Idag har vi varit hos pappa och E på fika och pizza (igen... Dock hemgjord). Det var längesedan nu, så det var himla trevligt! 

Nytt hår


2017-10-08 | 23:35:59
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2017 & Våren 2018.

Förra veckan var det dags för frisörbesök - äntligen! Jag har inte färgat mitt hår på många år nu, sedan Meja var liten har jag för mig, så kanske 7 år sedan. Det har varit så skönt att slippa färga hela tiden och ha utväxt, men nu var jag så trött på det och ville att något skulle hända. Dock ville jag fortfarande inte ha massa utväxt och så, så vi var först lite inne på att göra en "reversed ombre" med min naturliga färg i botten. Dock hade frisören en annan tanke och det slutade med att vi färgade underhåret, ganska högt upp så att det mesta av håret är mörkt. Blev himla bra faktiskt! 
 
 
Nu har jag hunnit vänja mig lite, och trivs jättebra i det! Skönt att vara lite mörkare igen och kunna variera lite beroende på hur jag har håret. 
 
RSS 2.0