Bröllopet - Porträttbilder i skidbacken

Efter tårtan var det dags för oss att avvika från festen för en stund. Vi skulle nämligen, nu när vi var lite avslappnade, ta oss iväg med fotografen för att ta lite bilder i skidbacken. Iskallt och sådär trevligt mestadels, men det syns ju faktiskt inte på bilderna, hehe. Tycker bilderna där uppifrån blev så himla fina!
 

Bröllopet - Tårtuppskärning

Vi var otroligt nöjda med vår tårta, både utseendemässigt och såklart framför allt smakmässigt. Var den kommer ifrån - och vad som fanns i - syns i förra inlägget!
 
 
Bilder av Linnéa Olsson

Bröllopet - Maten & "personal"

I brist på annat kul att blogga om, då det känns som att det mestadels är jobb som gäller för tillfället, kan jag ju passa på att blogga klart om bröllopet vilket jag kom på att jag glömt. Och vad är roligare och mer värt i livet än... Mat!
 
Vi hade all mat, fika m.m. från Kinas kakor & catering, allt från mingel till middag till tårta. Jag är ju egentligen en person som älskar att pyssla med sånt själv, men denna dagen kände vi att "nu lejer vi bort precis allt och bara slappnar av hela dagen": Så värt kan jag meddela att det var! Vi behövde inte tänka ett dyft på någonting, då vi även hade lejt in en mycket fin vän som båda lite toastmaster och även serveringspersonal. Hon var guld värd under hela kvällen - mer om det senare. Hade vi varit fler än bara vår närmsta familj så hade vi troligen tänkt annorlunda med maten och så, då det hade blivit väldigt mycket pengar i slutänden. Nu var vi inte så många och kände att då går vi all-in...
 
All mat var otroligt god! M som inte är så glad för tårta egentligen ville gärna ha det när vi hade smakat hennes på vår provsmakningsdag ;-) Extra plus att allt är närproducerat och så genomtänkt, det känns liksom lite extra kul att servera det då. Det var verkligen inget vi inte var nöjda med matmässigt eller inte tyckte var så gott (utom dadlarna, men då jag inte äter dadlar säger det inte så mycket, haha).
 
Mingel:
Färskostfyllda dadlar (M:s val...)
Chokladdoppade jordgubbar
Tunnbrödsrulle med lax & färskost
Tunnbrödsrulle med brie & sparris
 
 
Förrätt:
Toast Skagen i glas
 
 
Varmrätt:
Tallriksupplägg med:
Rökt dovhjort
Marinerad kycklingfilé
Marinerad fläskfilé
Sparris
Potatiskaka
Kustchutney
Vaktelägg
Gräddsås
(tallrikarna levererades färdigupplagda med allt kallt,
bara potatiskaka och sås som kom i värmeskåp och åkte på hemma)
 
 
Dessert:
Jordgubbsblixt
 
 
Gottebord/tårta:
Bröllopstårta matchande vårt färgtema,
fylld med choklad- & vaniljbottnar, vit chokladmousse och hallonmousse
Cakepops
Hallon- och lakritsbiskvier
 
 
Till natten:
Fruktupplägg
Hembakad pizza
samt lite godis vi köpt själva
 
 
Även till baren hade vi gjort det enkelt för oss och lånat in pappa (högst frivilligt) som kompetent bartender. Alla var väldigt nöjda med sina drinkar, San Fransisco gick åt som smör i solsken! Vilken "personal" vi hade hela kvällen, finaste C som gjorde såå mycket, och så pappa som ordnade med drickat. Tack!
 
 
Bilderna i inlägget är dels mina egna, och dels från fotografen Linnéa!
RSS 2.0