Ledigheten försvinner så fort


2015-04-30 | 14:48:48
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I tisdags var vi lediga allihop. Tror ni det märktes? M och hans pappa körde iväg lite skräp på förmiddagen, och jag och barnen åkte och handlade. Sen var den dagen slut... Nästan i alla fall. M målade lite staket med. Och pappa och de kom på middag. Och jag åkte på kören. Men ändå. De lediga dagarna går så FORT! 

Det blev i alla fall grillade hamburgare med tillbehör när pappa med fru var hemma, och så fruktsallad med lite vaniljspetsad vispgrädde. Yum! 

Söndagsmat


2015-04-30 | 10:46:06
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Oj vad mycket gott vi åt i söndags... ;-) när vi kom hem från simskoleavslutningen stektes det pannkakor för fullt, som avnjöts med hallon- och blåbärssylt, vispgrädde, hallonkvarg och färska jordgubbar. Inte så otäckt alls! 

På kvällen sedan kom svågern, kusinen och svägerskan på lite söndagsmiddag. Kalkonstek, skinkstek, gräddsås, potatis, kokta grönsaker och gelé. Alltså, mums! Typ min favoritmat, synd att jag inte tar mig för att göra det oftare bara. 

Simskoleavslutning


2015-04-27 | 09:32:04
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår var det dags för avslutning på simskolan, och då är det alltid familjebad och fika. Juno var nöjd att äntligen hon fick bada också (alldeles för länge sedan vi gick med familjen) och de plaskade runt för fullt. Meja tog dessutom sista delen på märket Silversälen som hon hade gjort en del av innan, så tre nya märken kom vi hem med. 


Lite vemodigt var det också, för Meja kommer inte att fortsätta på simskolan i höst. Hon älskar verkligen gymnastiken och baletten, så det blir att hon fortsätter med det. Det blir tyvärr lite mycket både pengar, tid och mycket för henne med tre aktiviteter tycker vi. Så vi får fortsätta ta märken och gå och bada själva lite oftare :-)

En dag med kören


2015-04-26 | 11:46:48
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår minsann, spenderade jag dagen med kören med ett projekt vi håller på med. Det ska bli så spännande att se resultatet sen :-) ni får hålla utkik på hemsidan -> http://www.coeurmadame.se

Himla trevligt hade vi såklart som vanligt! Även om jag kanske kunde varit lite piggare efter fredagskvällens bravader ;-) 

Under tiden jag var iväg var barnen och M på kosläpp med några kompisar. Hur kul som helst verkade det som de hade, kollade korna, åkte hölass, satt i traktorn, träffade hästar och fikade. 

Middag med jobbet


2015-04-25 | 21:43:08
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

igårkväll hade vi planerat middag med jobbet för de som fyllt jämnt och sådär, på nyöppnade restaurang Landbron i stan. Jag, och de allra flesta, hade valt chiligrytan på långkokt högrev, som var god! Lite vin till maten blev det också och det slutade med att jag - när jag för en gångs skull inte skulle köra - till och med gick ut en liten runda. Himla trevlig kväll faktiskt! 


Vi satt på The Fox and Anchor ett tag och pratade och så, vi 4 av 25 från början som gick med ut. Träffade otroligt nog ingen annan jag kände förrän precis när jag skulle gå till bussen hem, så det var ju skönt med lite sällskap då! Inte hemma förrän 1, riktig nattramlare ju, haha. Det har känts idag dock... Kunde egentligen gärna stannat ett tag till, men med två timmar till nästa buss så fick det bli den! 

En dag på förskolan


2015-04-25 | 17:31:42
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags var jag med barnen i förskolan, då vi ändå låg ganska bra till med uppsatsen och jag kände att jag inte ville sitta med den hela dagen. Jag har ändå tänkt länge att jag borde vara med dem någon dag och se hur de har det, så det var lika bra att passa på! 

Jag spenderade förmiddagen med Juno, och vi läste bok, lekte doktor, byggde med klossar, lekte med sanden, var ute och massa saker. Det är inte klokt vad de hinner med! Hemma är vi glada om vi avverkar 2-3 aktiviteter på en dag, haha. Jag åt lunch med henne också, innan det var dags för henne att sova en stund och jag gick vidare upp till Mejans avdelning. 


Hos dem byggde vi lite, jag fick sitta i frisörstolen och bli ompysslad, vi var ute en stund och Meja experimenterade med vatten. Det är ju lite "friare" uppe hos de stora och inte lika styrt av vad pedagogerna gör hela tiden. Bra övning inför förskoleklassen i höst! 

Och efter denna dagen har jag en sak att säga - STOR eloge till alla fina förskollärare out there. En dag var vad jag pallade ;-) 

Picknick


2015-04-25 | 13:20:30
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I flera veckor när vi kommit till baletten har Meja sagt att "Mamma, på den ön, dit måste vi ta med pappa och ha picknick!". Så i tisdags när vi var lediga och det var ljuvligt väder passade vi på att ta med oss familjen ut på picknick :-) Jag och barnen var i affären och handlade frallor, kycklingspett i salladsbaren, skinka, skinkost och ölkorvar som vi smaskade i oss på "ön vid baletten" (även kallad Stakholmen). Himla mysigt! För övrigt spenderade vi dagen med lite fix i trädgården, vilket var välbehövligt och långt ifrån klart... 

Gympaavslutningar


2015-04-23 | 16:18:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I måndags var det dags för Mejas avslutning på gympan. De hade maskeradtema, och Meja hade bestämt sig för att vara Spindelmannen. Det skulle hon varit redan förra året, men då hittade vi inte dräkten och fick planera om i sista minuten. I år fick vi till det i alla fall, med dräkt och ansiktsmålning och allting, och stolt som en tupp gick hon dit. Juno skulle minsann också vara utklädd, till prinsessa sa hon. Men i år var det hennes kläder vi inte hittade, så hon fick bli Pippi i stället ;-) Lika stolt för det dock!
 
 
Dagen efter var det dags för Junos gympaavslutning (om man nu kan kalla det avslutning när hon bara varit där en gång innan...) och de hade vanlig gympa fast med gosedjur. Och så har förstås båda fått glass och diplom, icke att förglömma!

Juno har börjat på gympa!


2015-04-21 | 18:30:48
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Förra veckans på måndagens ringde barngympaledaren och sa att Juno äntligen hade en plats på gympan nästa dag om vi ville. Det var dock bara två gånger kvar men vi fick göra som vi ville. Juno ville självklart. Hon har ju tjatat hela våren om att få gå på egen gympa :-) 

Någon stolt, ombytt och klar, kom hon till gympasalen och vi satte oss i en ring. Och så började uppvärmningen. Och ungen vägrade. Att göra någonting alls mer än att gå runt i ringen, haha. Det var ju inte alls det hon föreställt sig att man gjorde på gympan. Men så började hinderbanan, och då minsann var hon i sitt esse. Kullerbyttor, svinga i lianerna, gunga i ringarna m.m. Kan ju liksom inte bli bättre! 

Tjatigt


2015-04-21 | 16:26:55
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Förra veckan var det dags för Stockholm. Igen. Lite tjatigt börjar det blir. En gång kvar nu om ungefär två veckor, sen dröjer det ett halvår tills nästa gång tack och lov. 

Lite.trevligt är det ju förstås också. Pad thai på Orkidé på Medborgarplatsen när jag kom upp, och frukosten serverad på Hostelet och sådär. Men det är ett himla farande till och från. 

Det vi skulle göra denna gången var att ha handledning i grupp på magisteruppsatsen. Vi är en bit på väg och fick lite kloka kommentarer på alltihop som vi nu efter har fått sitta och fixa med. Förhoppningsvis är det bättre tills nästa gång, så att vi snart känner oss klara till att börja med nästa steg - resultatet! 

Vattenballonger


2015-04-20 | 21:57:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår när jag och Meja var borta i affären en runda, hittade hon en paket vattenballonger hon ville köpa, som det slutade med att vi också köpte. Idag när vi kom hem från förskolan var det himla varmt och skönt ute, så då ville hon förstås prova dem. Jag gick med på att barnen skulle få prova en var, och gissa vem som gick utanför dörren och direkt tappade sin?! Jo, Meja. Och började direkt vråla om att hon minsann skulle få en ny. Nehej minsann, håller man på och greja med den, och sen dessutom skriker och tjatar, får man ingen ny. Men lite senare blev vi vänner igen, och vi kunde kasta en ny ballong till slut =) Gissa om det skrattades här ute!
 

Vårt standard-fredagsmys


2015-04-15 | 10:14:37
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Sedan Meja började på baletten har vår rutin för fredagsmyset ändrats lite. Inte för vi hade så mycket till rutin innan, men vi brukade försöka ha det lite mysigt i alla fall. 

Nu börjar fredagseftermiddagarna med att jag och barnen tar bussen in till stan för att gå till baletten, där Meja dansar. I fredags var det så fint väder så jag och Juno passade på att gunga i lekparken så länge, annars brukar vi sitta och vänta inne medan hon springer omkring eller spelar på mobilen. 


Efter baletten brukar vi oftast åka till gymmet där barnen leker i lekrummet medan vi tränar, och sedan åker vi hem och äter middag. De bästa fredagarna är när jag hunnit förbereda maten innan - som i fredags när en köttgryta stått på långkok i ugnen under timmarna vi var borta :-) (tyvärr lite för få timmar dock, den kunde stått inne ända från morgonen i stället...)

Meja på barnkalas


2015-04-14 | 21:15:17
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags var det dags för barnkalas för Mejan. Det var ett tag sedan sist nu så hon var peppad! De höll till på deras "vanliga ställe", haha, många av kompisarna från förskolan som haft på ett litet lekland man kan hyra här i närheten. Nöjd var hon i alla fall, med ny tröja från mormors Ullareds-tripp och nya skorna hon valde på Maxi förra veckan. En frisyr valde hon ut på sin platta också, som var ganska komplicerad. Lyckades med något liknande i alla fall, som hon verkade nöjd med!
 
 
Hon hade haft så kul så när vi kom och hämtade henne igen, ätit korv, lekt och klättrat en massa, hoppat hoppborg och träffat två nya vänner. Jag och Juno passade på att luncha med pappsen under tiden.

Grill och skogspromenad


2015-04-10 | 17:10:49
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag försökte hinna med så mycket som möjligt igår de timmarna barnen var på förskolan. Jag körde ett träningspass för överkroppen på gymmet, jag skrev ihop lite till uppsatsen, jag åt lunch och jag sov inför nattens jobb. 

M ringde på dagen och frågade om vi inte skulle grilla när han kom från jobbet, och det var ju en bra idé tyckte jag. Så när jag vaknat tände jag grillen och så kom han och barnen hem. Det blev hamburgare, grillad broccoli och tzatziki, mums! 


Meja frågade redan på morgonen när jag skulle lämna dem om vi inte kunde gå en runda i skogen när jag hade hämtat dem, vilket jag sa att vi skulle. Nu blev det ju dock så att M hämtade, så vi bestämde oss för att ta en sväng i skogen efter maten i stället. Perfekt kvällsaktivitet nu när det börjar bli lite ljusare på kvällarna! Barnen gick och visade vart de brukar gå med förskolan och var så nöjda så. Vi lekte, de gick balansgång på ett nedfallet träd, plockade några små vitsippor och vi kollade in myrstacken. Mysig stund innan jobbet. Fram till vi skulle gå hem och världen brakade ihop, som vanligt... 

Intervallträning på löparbana


2015-04-10 | 12:15:42
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags kväll hade jag och lillebror bokat in ett löpträningspass på löparbanan. Meja tog jag också med mig, dels gillar hon att spring och det är ju alltid bra med frisk luft och motion, och dels är det så smidigt när man är på banor, då man kan ha koll hela tiden även om hon tröttnar. 

Det blev ett bra pass i alla fall. Vi värmde upp med ett varv på 400-metersbanan. Även Meja, i samma fart. Känns ju bra. 
Körde sedan 5 st 400-metersintervaller med lite vila mellan. Och till sist körde vi tre stycken 100-metersintervaller i full fart. Om man räknar 19.30 som full fart ;-) Meja tröttnade i början av 400-metrarna någonstans och underhöll sig med längdhopp i stället. 

Magistern är påbörjad ordentligt!


2015-04-10 | 04:03:21
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags satte jag och kära kollegan / pluggkompisen för en dag med magisteruppsatsen! Det känns som att vi ligger ganska bra till tidsmässigt och vi har kommit en bit på vägen. Nästa vecka är det dags för handledning i Stockholm, och då får vi se vad de har att säga och om vi måste skriva om allt igen, haha. Lite har vi gjort på hemmaplan också, och lite hade vi klart sen innan. Så bakgrunden och metoden känns som de är strukturerade nu och vi börjar få in det vi vill. 

Än så länge känns det i alla fall inte så jobbigt, utan mest kul. En och en halv vecka in i kursen. Återkommer i frågan om ett antal månader... 

Biodag


2015-04-09 | 14:21:08
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I måndags när jag vaknat efter mina tre nätter på jobbet tog jag och M med oss barnen och åkte på bio. Vi hade bokat filmen Home, och den var faktiskt jättebra! Rolig, sorglig, lite genomtänkt och absolut sevärd. För Juno var det dock lite länge att sitta stilla och sista halvtimmen klättrade hon en del upp och ner och så, men det gick bra ändå tycker jag. 


Efter bion passade vi på att köpa med lite Subway hem (eller ja, barnen valde McDonalds i stället) och titta på ännu mer film. Precis lagom, och jag somnade på soffan vid 19, haha. Vaknade dock till ett tag till sen och åt lite ostbricka, behöver ju inte överdriva läggningstiden även om jag var trött! 

Kalas & tågbanebygge


2015-04-05 | 06:33:11
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

När hade vaknat igår (ehm, för kanske 10:e gången eftersom barnen och M var hemma...) åkte vi raka vägen mot kalas hos M:s kusin som fyllde 3 år. Lite påskmat bjöds vi på, och olika kakor och marängtårta som var supergod! 

När vi kom hel hjälpte jag barnen lite med att få ihop en tågbana. Det är min typ av lek, bygga sånt eller lego eller pyssla och måla! Sen fick jag dock lägga mig och vila en stund till innan andra jobbnatten, men har ändå varit galet trött inatt. Jaja, en kvar! 


Påskharen på besök


2015-04-05 | 01:28:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

När jag kom hem från jobbet på påskaftonsmorgonen var Meja redan vaken, och kom springande och mötte mig i dörren. - Mamma mamma mamma! De e påsk, de e påsk, de e påsk! Hon hade räknat ner hela veckan stumpan :-) Sedan fortsatte hon - Så fort pappa och Juno har gått upp ska jag ut och leta efter ägg! Hmm... Det var bara att börja smuggla lite, påskharen hade ju liksom inte hunnit lämna några ägg ännu. När jag lagt mig ropade hon - Det ligger en karta i soffan mamma! Hon listade direkt ut vart de fanns med hjälp av kartan, och såg det till och med genom fönstret, haha. Där låg två kepsar och ett ägg med minimarshmallows i! Lycka :-) Hon fick dock inte gå ut och leta/hämta förrän Juno gick upp, så det var en spännande väntan. Så tjusiga blev de i sina nya kepsar! Skulle fått något mer i äggen egentligen, men Meja fick en gymnast-mjukisdress förra veckan som kostade en del, så hon fick vara nöjd så tyckte jag. Juno får vi köpa något annat till en annan gång. 


Att jobba påskhelgen


2015-04-04 | 23:32:13
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag underhåller mig mestadels på jobbet i påsk. Gick på igårkväll - Långfredagskvällen - och jobbar nätterna nu fram till måndag morgon. Igår hade vi bestämt oss för att ta med oss lite god mat, och göra oss lite påskfina för barnen på jobbet. Så, syster påskkärring var det som åkte mot jobbet igårkväll. 


Några barn fick jag äran att ta hand om i min fina utstyrsel. God mat klämde vi i oss också, och hade en relativt lugn och behaglig natt. Alltid skönt! 


Påskfest


2015-04-02 | 09:28:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår var det dags för den årliga påskfesten på förskolan!
 
 
Barnen var så nöjda när jag hämtade dem på eftermiddagen. De hade varit ute på festen och haft så kul - till och med tomten (!) hade varit där, haha. Sen hade det tydligen kommit en påskkärring och jagat bort honom. Och så hade de ätit glass. Nöjda barn som ni hör! Påskbord hade det ätits också till lunch. Och så hamburgare till mellis. Kan ju liksom inte bli en mycket bättre dag!

Stockholmstripp & kursstart


2015-04-01 | 22:23:04
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Då var det återigen dags för en tur till Stockholm häromdagen. Jag satte mig på bussen (!) i söndags förmiddag, och var framme framåt kvällen. Vi letade upp denna gångens hostel (som väl var sådär får vi säga...), kollade Wallander och la oss. Sov alldeles jättedåligt av någon anledning, men upp for vi på morgonen för en dag i skolan. Vi tog oss till Karolinska för introduktion av denna kursen - Magisterkursen, som är den sista på utbildningen för oss! Weey!
 
 
Så lite intro av kursen, lite föreläsning om skrivande och lite gruppindelning och sådär, sen var vi klara för dagen och underhöll oss på centralen ett par timmar innan det var dags att sätta sig på tåget hem igen. Trött trött trött blir man av att resa och fara, så jag somnade gott sen =)

Kalas, restaurangbesök & buskis


2015-04-01 | 20:35:01
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags var det fullt upp minsann! M, hans pappa och hans bror höll på här hemma i köket hela dagen. Jag och barnen begav oss iväg på kalas hos min kusin som fyllde 14 förra veckan på eftermiddagen, fick litelite god mat och litelite fika. Fick ju inte äta för mycket innan fortsättningen av kvällen!
 
 
Efter kalaset lämnade jag nämligen kvar barnen där, och hämtade upp M för att åka mot stan. Där vankades restaurangbesök på The Fox and Anchor! Jag och M delade förrätter, med heta räkor med surdegsbröd och lökringar/mozzarellasticks med aioli. Mycket gott! Till varmrätt åt jag viltburgare, som också var god.
 
 

Vidare gick vi sedan till Konserthuset för Brännvin i Kikar'n. Det var fart i årets föreställning tycker jag! En av de bättre måste jag säga =)
RSS 2.0