Emaljerad / keramisk stekpanna

Ibland när jag jobbat nätterna och TV:n stått på när TV-shop börjat har jag fått syn på en stekpanna som verkat fantastiskt bra, inget som fastnar och lätt att diska. Som vi alla vet ser ju dock allt bra ut på TV-shop, så jag har inte varit så övertygad att jag velat köpa en. 

I alla fall så vann jag ju i höstas en tävling som Kronfågel höll på Instagram, och fick ett presentkort på webshopen Bagaren och Kocken. Där hade de liknande stekpannor, och då vi ändå var i behov av en ny slog jag till! 

Detta var för ungefär en vecka sedan och den har blivit testad nästa varje dag sen dess. Det ultimata testet kom redan första kvällen då jag stekte pannkakor till crepes, vilket funkade super. Fastnade inte alls! Har även wokat kyckling och grönsaker med sweetchilisås vilket har en tendens att fastna en del, men även det lossnade jättelätt. Nu återstår att steka en riktigt köttbit, testar detta på lördag! 


Efterlängtad

När man plockat och grejat på morgonen, utfodrat barn, lämnat barn på förskolan, läst förbannat tråkiga vetenskapliga artiklar till projektplanen, sovit och precis sprungit jobbiga intervaller, är det sista man är sugen på att spendera 25 min på hämtning av barnen igen. Juno såg väl hyfsat glad ut när jag kom, men Meja ignorerade som vanligt. Hon gick med först men fastnade halvvägs och när Juno och jag var klara att gå hade hon fortfarande inte hämtat ytterkläder eller någonting, och stod och lekte med något. Det var som att prata med en vägg, hon reagerade inte ens. Till slut kom hon springande och fick på sig kläderna, och hemvägen gick väl hyfsat. Hon fick ett bryt på hemvägen när jag sa att vi inte kunde leka kurragömma på vägen eftersom hon tagit sån tid på sig. Kul hämtning idag! ;) När hon väl lugnat sig hade vi ett litet samtal om att det inte känns kul att hämta när hon aldrig vill med hem, att det är superkul att hon trivs på fsk, men gärna får tycka det är trevligt att gå hem ibland också... Hon kommer ju tillbaka dit. 


Jaja, i alla fall. Humöret blev bättre efter att hon fick hjälpa till med matlagningen ("maten blir alltid så god när jag lagar, mamma") och båda ätit tre portioner. På jobbet har det (peppar peppar) lugnat sig igen efter hysterin förra veckan. 

Matlista v.8-9

Måndag Stuvade makaroner och köttbullar, kokt spenat

Tisdag Middag ute med jobbet (de andra åt schnitzel

Onsdag Ugnsstekt torskfilé, potatis, kall sås på kvarg, mjölk, dill och rödlök, kokta ärtor

Torsdag Champinjoncrepes, fetasallad

Fredag Köttfärsenchiladas, sallad

Lördag Hemgjord pizza, pizzasallad

Söndag Kycklingrullader med fetaost, ugnsstekta rotsaker 


Måndag Chili con carne, ris, broccoli

Tisdag Torsk i foliepaket, potatis- och palsternacksmos, rivna morötter

Onsdag Kycklingwok med nudlar 

Torsdag Köttfärssoppa, bröd

Fredag Ut och äta med tjejerna! 

Lördag Ryggbiff, fullkornsris, fetasallad, tzatziki

Söndag Korv stroganoff på kycklingkorv, fullkornspasta 

RSS 2.0