Köpt studiogrejer

Förra veckan fick jag hem lite grejer till en budgetvariant av fotostudio att ha här hemma (och med sig kanske, för det blir väldigt litet ihoppackat. Jag beställde detta paketVidaXL. Bra pris och de grejer jag ville ha. Just dagsljuslampor är ju underbart den säsongen som kommer nu, när jag brukar tycka det är så tråkigt att fota när ljuset är kass. Men nu kan vi ju ta lite roliga kort ändå!
 
Vi körde två små testomgångar förra veckan, första gången när vi precis fått hem grejerna och sen innan vi skulle iväg på kalas i lördags. För att vara första försöken är jag nöjd, men har lite tankar om hur jag ska placera lamporna bättre, och dessutom använda alla 3, nu hade jag bara två framme.
 
 
Förutom att jag slätat ut lite veck på bakgrunderna och ljusat upp bakgrunden lite på ett par bilder, så är de helt oredigerade.
 
Jag har beställt ett par lite roligare bakgrunder på Wish också, som jag hoppas kommer ganska snabbt!

Biffar på sojabönor

M äter ibland torkade/rostade/saltade sojabönor som mellanmål, innan träning och så. När jag skulle handla det för ett tag sedan råkade jag köpa fel och köpte de som var bara torkade, vilket ju inte är så gott att äta som det är. Dessutom 3 påsar... I alla fall, så tänkte jag i förra veckan att det var dags att göra något med de där sojabönorna, och det blev bra, så jag tänkte dela med mig av receptet. 
 
* Lägg sojabönorna i blöt i vanligt vatten i minst 12 timmar (mina låg nog drygt ett dygn). De sväller mycket, så fyll eventuellt på med vatten om det behövs för att täcka dem. 3 påsar blev MYCKET sojabönor. 
 
* Häll av vattnet och skölj sojabönorna. 
* Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp, koka sedan 90 minuter på svag värme. Man behöver ta bort lite "skum" och skal emellanåt med en sked. 
* Mixa dem tillsammans med ca 2 ägg per påse soyabönor, gul lök, vitlök och valfria kryddor. Jag hade örtsalt och cayennepeppar. Kan tänka mig att t.ex. curry också är gott. 
* Forma smeten/degen till biffar och stek i t.ex. olivolja, kokosolja eller smör. De ska få lite färg på varje sida, jag stekte ett par minuter på varje sida. Gör inte biffarna för stora då de lätt går sönder då man ska vända dem. 
 
 
Perfekta att ha i frysen då det är en hel måltid i ett. Både protein, bra fett och bra kolhydrater i ett! Komplettera med lite sallad och någon kall sås så är det klart. Jag hade tzatziki gjord på kvarg ena gången, och en gång bara lite kvarg med kryddor.

Vardag & skolstart

I mitten på förra veckan började skolorna här igen, och därmed är vardagen officiellt igång igen. Annars är det ju ett tag sedan vi började jobben, förskola och fritids igen, men då har ändå lediga dagar varit lediga och sådär. Nu är det liksom allvar! 
 
 
På ett sätt är det ju ganska skönt med vardag igen också, och barnen älskar sina aktiviteter som också börjar dra igång nu. Det blir nog bra det här! Man ska bara vänja sig igen också.... 
RSS 2.0