Jobbhelg & semester

Äntligen semester! Tack och lov hade jag en lugn och rätt trevlig avslutande jobbhelg. Vi beställde indisk mat på lördagskvällen och på söndagen blev det nybakade scones till frukost. Lite extra lyxigt sådär! (Vi fick dock låna ugn på IVA då vår plötsligt var sönder...)

Det var dock väldigt skönt att äntligen gå hem (eller ner till akuten snarare, där mamma låg med ett förmodat gallstensanfall, stackarn). Hem till barnen för mys i soffan och lite packande inför kommande campingutfärder och sådär.

 

 

Idag inledde vi semestern med marknad i Tingsryd. Den är lagom tycker jag! Barnen valde churros att fika på. Är det semester så är det!

 

 

Middag & bio

Förra fredagen blev jag utbjuden på middag och bio av världens bästa lillasyster! Vi åt på Biobaren (förstås) och slog till på trerätters. Rullade i princip ut därifrån sen, galet mätta. Det blev lökringar & vitlöksbröd till förrätt, sliders (tre olika burgare) till varmrätt, och milkshake till efterrätt. Tog en med smak av tropiska frukter - gott! Här kan ni läsa om kvällen hos henne.

 

För er som inte provat Biobaren i Karlskrona kan jag meddela att det är väl värt ett besök. Galet gott vitlöksbröd och lökringar (bästa jag provat här i stan) och riktigt fina hemgjorda hamburgare med saftigt bröd. Känns genuint och äkta liksom!

 

Filmen blev Livet efter dig. Och ja, vi grät. Hade jag suttit hemma hade jag nog typ gråtit ögonen ur mig, nu fick man ju hålla igen lite. Med en stor, stor klump i bröstet som resultat. Men sevärd, absolut!

Tältning i trädgården

I måndags provade vi att sätta upp nya tältet för att se så att allt såg bra ut och för att se så vi kunde sätta upp det. Såklart var vi ju tvungna att sova där med när vi ändå fått upp det. Två nätters "camping" på tomten blev det.

 

 

Tältet vi köpte är vi jättenöjda med! Verkligen skönt med ståhöjd och skönt med så stort förtält / "vardagsrum" att kunna sitta i om vädret är lite sämre eller så. Vi hade mysiga kvällar och morgnar då vi testade vårt nya campingbord också som vi köpte i slutet av förra sommaren, vi spelade memory, åt lite kex och ost m.m. och åt frukost ute i solen. Skönt med lite semesterfeeling innan semestern har börjat. Sen att jag var galet trött och på fruktansvärt dåligt humör till följd av det kan vi ju glömma, och bara komma ihåg det mysiga!

 

 
RSS 2.0