Systerdag!

En av julklapparna lillasyster fick av mig / oss var ett presentkort på en eftermiddag kväll med bara mig, med en runda på stan, middag och bio. I fredags bestämde vi oss för att det passade bra, och åkte inåt stan mitt på dagen. Började med en macka och tomtelatte på Espresso House till lunch, och gick sedan en runda på stan. Jag köpte min efterlängtade KitchenAid Blender och hon köpte nyårslinne m.m.
 
 
Vi var lagom klara till affärerna snart skulle stänga och gick då mot Royal Thai för lite middag. Vi fick jobbig information som gjorde stämningen lite låg, men hade trevligt ändå. En stund innan bion fick vi dock de fruktansvärda beskeden vi var rädda för, och sparade därför bion till en annan dag. Snälla SF har dock skänkt oss nya biljetter, väldigt fint gjort!
 

Mitt 2014 - Januari till Mars

Januari
 
Jag fick äntligen koll på att det antagligen var astma jag fått då jag dragits med hosta och andningsbesvär i flera månader. Jag fick förlängt på barn, ungefär samtidigt som jag fick veta att jag kommit in på min long-time drömutbildning barnmorskeprogrammet. Efter lite velande tackade jag nej, och fick valuta för det då jag sedan kom in på barnsjuksköterkeprogrammet på en reservplats! Vi var i Stockholm en helg eftersom M fått det i julklapp, spelade på Solvalla och var på Sweeney Todd. Det kom till sist lite snö och vi hade bakdag med lillasyster.
 
 
Februari
 
Vi fick upp el och panelväggen i vardagsrummet som innan kändes som att det aldrig skulle bli färdigrenoverat. Vi var i skidbacken och åkte pulka. Vi lagade thaimat och firade lillasyster som fyllde 13 år. Det pluggades vetenskap och vi firade alla hjärtans dag med god mat och nya pyjamaser till barnen. Lite vårkänslor fick vi i slutet av månaden också.
 
 
Mars
 
Jag slingade håret hos frisören (vilket dock tyvärr bleknade ganska snabbt) och vi hade bakdag med lillasyster igen! Vi var på buskis "Livat i Parken". IKEA fick ett besök och det inköptes nya matmöbler m.m. till vardagsrummet. Det blev vår i trädgården och vi hade vänner hemma på middag. Vardagsrummet var i princip nästan färdigt, förutom lister. Jag var med på lillebrors kanotklubbs galamiddag och blev klar med den tråkiga vetenskapskursen i skolan, var dessutom i skolan i Stockholm för första (och andra) gången. Därifrån fick barnen nya ansiktsfärger som det hafts mycket kul med under året.
 

Julafton, del 2

När vi var klara hos mamma och de på morgonen, åkte vi vidare till M:s farmor en liten runda, lämnade skolfoton på barnen från i år och så och umgicks en stund. Därefter var det dags att åka mot dagens huvudsakliga firande hos hans föräldrar. Det blev alldeles klassiskt vanligt julfirande - vi fikade när vi kom dit, tittade på Kalle Anka och hans vänner, och intog sedan massor med julmat.
 
 
Efter maten och sådär lekte vi julklappsleken och en stund senare ringde det på dörren, och tomten kom!
 
 
Juno lämnade sina nappar till tomten, vilket har fungerat bra faktiskt! Detta trots en nappgalen tjej innan detta ;-) Några gånger har hon frågat efter dem, men accepterat det okej när vi sagt att hon ju lämnat dem till tomten. Hon var rätt söt i jul förresten, alla julklappar hon fick på alla tre ställen vi var på radade hon upp på en lång rad, haha. Meja fick ett alldeles speciellt paket av tomten, med en pappersballerina i. På den kunde hon ljuda fram att det stod "BALETT" och över stod det "DU SKA FÅ GÅ PÅ". Alltså, hennes reaktion. Hon blev helt galet glad och började nästan gråta av lycka (och därmed blev även jag och farmor alldeles tåriga i ögonen). I nästa paket hon öppnade från oss var det balettkläder. Tänk vilken tur va?! ;-)
 
Jättebra julklappar fick vi även här. Jag och M fick bland annat varsin träningströja och träningsstrumpor, badlakan och så fick jag ett jättefint halsband med barnens namn på. Av mig fick M termobyxor och biljetter till Metallica i Göteborg i sommar, och jag fick en rakapparat och elektrisk fotfil av honom. Juno fick av oss en rullväska, en dammsugare och kläder, säkert något litet till. Meja fick baletten/balettkläderna och lite andra kläder. Och säkert något litet till ;-)

Efter detta var det bara att bege sig mot jobbet! Ganska mycket att göra och vi avnjöt inte vår havsplanka vi hade beställt förrän vid halv 1! 
RSS 2.0