Lekparksbesök


2014-11-29 | 11:01:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Veckans skoldiskussion angående evidensbaserad vår och patientsäkerhet avslutades i torsdags, så igår hade jag och barnen "ledig" dag (jag blev ombedd i torsdags att jobba kvällen dock, så så himla ledig vet jag inte om den blev...). Jag hade lovat att en lekparkstur skulle ingå i dagens schema, så det var bara att göra oss i ordning och pallra oss iväg efter att vi hade ätit frukost och så. Ganska kallt var det igår (egentligen inte för att vara nästan december), men vi fick lagom med kläder på oss så det var skönt ändå. Väldigt grått och några små duggskurar med snöblandat regn föll det, men vi klarade oss ganska så bra ändå. Barnen var glada och nöjda, det var ett tag sedan vi var där nu, och vi gick igenom alla "attraktioner" som stora lekparken har att erbjuda! Hem för lite lunch och så, och sedan lämnades barnen en stund hos mammma medan jag åkte till jobbet, och var där tills M slutade.
 
Meja var fotograf ;-)

Gondkänd!


2014-11-28 | 14:10:00
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Tjoho! I fredags fick vi besked om hemtentan jag lämnade in för att tenta av förra kuren för ett par veckor sedan - jag var godkänd. Så skönt, nu är det "bara" kursen i barnsjukvård vi håller på med, och magisteruppsatsen kvar, sedan är jag KLAR! Den valbara kursen man egentligen också ska läsa har jag fått tillgodoräkna mig då jag läst en annan relevant kurs tidigare.
 

Så här ska köket se ut!


2014-11-26 | 15:39:51
Kategori(er): Huset - Kök.

Köket beställde vi förra veckan, och ungefär såhär ska det se ut:
 
 
Före såg det alltså ut såhär:

...och just nu ännu värre!
 
Det kommer bli lite skillnad med andra ord - till det bättre hoppas vi förstås ;-) Vi kommer framför allt få mer förvaring, det kommer vara bättre planerat med mer bänkyta och så kommer vi ha hel kyl och frys, vilket ska bli så skönt. En bättre spis skadar ju inte heller för den delen. Det enda vi har fått prioritera bort p.g.a. platsbrist är högskåps-skafferiet som jag gärna ville ha, men nu fick vi in mycket skåp ändå, så det blir bra i alla fall. Det ska bli så himla skönt när det är klart! Golvet ligger här hemma och väntar, så det som ska göras nu är först och främst att riva ut det sista av den gamla inredningen, och så ska golvet rivas upp och lite rör dras om. Därefter kan vi lägga golvet och sedan börja med själva köket. Taket ska upp någon gång där innan med. Undrar när vi ska göra allt?! ;-)

Vardag


2014-11-26 | 07:50:45
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Dessa två veckorna vi är inne i nu är verkligen vardag, ungefär likadana ser de ut båda två. Måndagen plugg både förra och denna veckan, och så jobb på natten. Tisdagen sömn och så lite familjetid - förra veckan med Ikea och igår med besök hos M:s mamma och så film! Onsdag torsdag plugg igen. Och så lite möte på jobbet, lite besök i skolan inför nästa års förskolestart och sådär. Full fart! 


Riva, riva!


2014-11-23 | 22:12:18
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag har roat mig lite i helgen med att riva bort lite fejkpanel på ena väggen i köket, och dörrkarmen som ska bytas har åkt väck. Jisses så fint vi har det nu!
 
Lite småspik satt i dörrkarmen ;-)
 

Pepparkaksbak


2014-11-23 | 22:01:29
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag har verkligen noll julstämning i år. Jag som i början av november brukar vilja lyssna på julmusik och julpynta, och ha svårt att hålla mig tills det är tillåtet! För att råda lite bot på bristen på julstämning gjorde jag och barnen en pepparkaksdeg i torsdags, och bakade lite peppisar i fredags när vi var lediga.
 
 
Om det hjälpte julstämningen på traven?! Nej. Men det var gott.

Kök beställt!


2014-11-19 | 12:42:40
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår när jag vaknat efter nattjobb tog vi en liten roadtrip och begav oss iväg för att beställa kök. Spännande! Det tog lite tid, men till slut blev det klart, och köket samt hemleverans är nu beställt. Det slutade med att det blev Ikea som "vann", mycket på grund av den extrema prisskillnaden mot de andra alternativen vi kollade på. Vi kommer dock köpa kyl och frys från annan tillverkare. 

Vi har börjat riva litegrann i köket redan, bardisken är borta, alla luckor är borttagna och ett par lister. Så himla fint är det nu - inte! Men det kommer absolut bli! Nu hoppas jag bara att jag mätt rätt överallt! 

Rivningsarbete påbörjat! 

Show med Coeur Madame 141115


2014-11-18 | 00:04:58
Kategori(er): Jag sjunger. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags var det alltså dag. Något som vi i vår kör - alla mer eller mindre - har satsat inför hela hösten och även lite i våras. Jag och några till har lagt ner en massa arbete på detta och det känns lite konstigt nu när det är över. Lite skönt också i och för sig... ;-) Vi hade i alla fall en fotograf som sponsrade, och är sååå nöjda med bilderna. Så, bor ni i Blekingetrakten har ni ett tips här!
 
Här kommer i alla fall en del av bilderna från showen (med lite extra fokus på mig, såklart, det är ju min blogg!). Vi hade faktiskt två utsålda föreställningar. Med stående ovationer. Succé!
 

Nu är det över!


2014-11-15 | 22:28:50
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Dagens föreställningar med Coeur Madame är nu över och SÅ bra det har gått! Hög på endorfiner, ja! Nu är vi trötta och lite "tomma" och ser fram emot nya planer :-) mer bilder och så kommer! 

Hemma!


2014-11-14 | 10:26:00
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Gårdagen var även den fylld med föreläsningar. Neonatologi och olika hjärtfel låg fokus på igår. Neo-föreläsningen tog tyvärr inte upp riktigt det jag ville veta, men den andra var jättebra! Tyvärr missade vi sista föreläsningen som skulle handla om barncancer. Himla synd så jag hade velat gå på den! Vi var dock tvungna att komma ur Sthlm innan rusningstrafiken för att komma hem på rätt sida dygnet.
 
 
Bilresan hem gick smidigt, men det är ju alltid drygt att åka hem... Kom hem till två sovande barn och lite mat innan jag slocknade och somnade till 10 idag ;-) helt slut! 

En dag i skolan


2014-11-13 | 07:54:54
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår bestod dagen av föreläsningar. Jag och mina roommates lyckades tvinga upp oss i tid, gjorde oss i ordning och åt frukost innan vi begav oss mot bussen och Solna. Har bosatt oss så smidigt att det bara är att ta direktbuss :-) 

Spenderade dagen med föreläsningar på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Smärta, vätskebalans och akut omhändertagande. De var bra, förutom att den sista var mycket upprepning från akutövningarna vi har på jobbet. 


Efter skolan hoppade vi av vid gamla stan för att gå en sväng och shoppa lite. Jag hittade faktiskt ett par små julklappar, så det var bra. Hade ju dock inte så lång tid på oss innan det stängde. Middag fick vi i oss också innan det var dags att åka tillbaka till hostelet, äta lite onyttigheter och somna. 

Hej Stockholm!


2014-11-11 | 22:46:00
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Då var det dags för kursstart igen. Lämnade ju in andra hemtentan på föregående kurs i fredags, och imorgon är det intro och de första föreläsningarna på nästa. Barnen lämnade jag och M hos mamma igårkväll eftersom han också ska iväg på kurs nu, så typiskt! 
 

Barnen var nöjda i alla fall!

 

Jag jobbade natten till idag men kunde som tur var flexa ut lite tidigare. Hade nämligen barnen hemma igår och hann verkligen ingenting, och hade därmed inte ens packat... Så, hem efter jobbet och packa och göra i ordning lite hemma, köra och hämta barnen hos mamma och de för att lämna dem på förskolan, hem och sova några timmar och sen påbörja den 5 timmar långa bilresan hit till Stockholm. Lite dimmigt vissa bitar, men annars gick det bra. Lite Kinamiddag senare och massa prat är det nu sovdags. Bor tillsammans med två klasskompisar denna gången, så det är trevligt med lite sällskap, även om det har sin charm att vara själv också :-)

 

Fars dag


2014-11-11 | 03:47:01
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags eftermiddag efter att jag och mamma stått på loppis - med kasst resultat tyvärr - åkte vi ut och gav lite choklad och trisslott till pappa för att visa lite extra uppskattning sådär en dag i förskott. Middag fick vi också på köpet, perfekt ju! 

På söndagsmorgonen smög jag och barnen upp för att hämta paket som vi förberett på lördagskvällen och gav till honom. Fina burkar med lakrits i! Meja hade gjort superfina kort också, bästa presenten ju. För övrigt blev fars dag en väldigt fullspäckad och väldigt musikalisk dag. Dopsång på morgonen, sen ett litet besök hos morfar och sedan rep med bandet och kören inför lördagens show! Ni kommer väl?! 

Det där med att plugga och jobba...


2014-11-09 | 20:13:15
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags, medan jag satt och skrev på hemtentan som skulle vara inne på fredagen, fick jag förfrågan från jobbet om jag kunde jobba på natten. Skulle redan jobba torsdagsnatten, så kände att jag inte hann det. Men, så tog det där samvetet över eftersom jag visste att det skulle bli en jobbig natt för kollegorna annars, så jag sa att jag kunde. Fick sätta en himla fart med skrivandet och hann - tro det eller ej - klart! Bra att få lite press ibland ;-) Jag hann sedan läsa igenom och skicka in på torsdagsnatten. Denna kursen - check! Så. Himla. Skönt. Nu hopppas vi bara på ett godkänt med förstås. Nu sätter den förhoppningsvis roligaste kursen igång, heja! Detta innebär förstås även Stockholmsbesök nästa vecka. 

Gott fredagsmys


2014-11-09 | 20:05:20
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I fredags kväll passade vi på att umgås lite extra - som sig bör den kvällen - och lagade flankstek, rostad potatis och svampsås till middag, med en nyttig kladdkaka till efterrätt. Galet gott! Under tiden kollade vi på Rännstensungar som jag köpt hem nyligen. Kan ju liksom inte bli så mycket bättre en fredag!

Nytatuerad


2014-11-07 | 02:08:56
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I tisdags var jag och M hos tatueraren, på Flying8tattoo i Eringsboda. Superduktig kille verkligen! Jag har haft planer på ett tag att göra en tatuering som representerar min familj, barnen har jag redan, men min "andra" familj, mamma, pappa och syskonen. Jag är så nöjd! Insidan av överarmen sitter den på, och ja, det gjorde lite ont stundvis. Skönt att det var avklarat ganska så snabbt. 

Mamma Pappa Hampus Evelina

Och så måste jag visa M:s fina Juno-tatuering! Den blev såå bra! 

Kontraster


2014-11-03 | 22:55:35
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Helgen var fylld av kontraster, från halloweenfest på fredagkvällen inklusive jobbiga dödsbesked, till en otroligt lugn lördag då jag och M sov till nästan halv 12 (!) och spenderade dagen i soffan när vi hämtat barnen. Från lugnet till en alldeles extrem jobbnatt med lite mat halv två och annars ingen lugn stund förrän halv 6... En lugn söndag avslutade helgen. 

Halloweenfest!


2014-11-01 | 14:55:25
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igårkväll var det dags för halloweenfest här hemma, efter en fullspäckad vecka. Jag och Meja hade förberett mat och dekorationer, och vi blev lagom med folk =)
 
Meja hade bestämt sig för att vara mumie, Juno för att vara spöke (men slarvade bort sin huva innan festen började...) och jag för att vara..Ehm, en människa med halva ansiktet borta? ;-) haha. Jag hade tyvärr bara en kvart eller så på mig till målningen, annars hade jag tänkt göra det lite mer verklighetstroget. M blev en tjejjoker!
 

Som vanligt blev det alldeles för stressigt på slutet, så det tog en timme innan maten var klar, men efter det hade vi en trevlig kväll! Alla var så tjusiga och vi hade kul. Efter maten åkte våra tjejer iväg till min moster och kusiner för mys där, vilket de var nöjda med.
 
På vår halloweenbuffé fanns fingrar (korv med skurna knogar och naglar), maskar (spagetti kokt med karamellfärg i vattnet), blod (ketchup), ugnsrostad pumpa, benknotor (benformad grissini), läskiga pumpahuvud (fetaostfyllda paprikor), fladdermusvingar (kycklingvingar) och grodlår (kycklingklubbor). Till detta serverades olika läsk och bubbelvatten med tvivelaktiga etiketter samt giftbål. Och lite alkohol för de som ville det.
 
Det var som sagt trevligt i alla fall och alla verkade nöjda. Vi tackar er som var här så mycket!
 

Halloweenmiddag hos pappa m.fl.


2014-11-01 | 14:04:07
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Förra lördagen var vi hemma hos pappa o Co. för lite middag med halloweentema. Barnen var utklädda, Meja ville bli en läskig prinsessa och Juno blev Pippi!
 
 
Juno var inte riktigt på humör, ett öga som gjorde ont och en förkylning som spökade, men vissa stunder var hon glad i alla fall =)
 
RSS 2.0