Lite flow


2016-10-26 | 16:00:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017. Träning.

Nu minsann är träningen igång ordentligt! Jag behövde det där monsterpasset förra veckan på måndagen för att komma igång. Att jag sen hade så ont i benen i fura dagar så jag knappt kunde gå normalt är en annan historia...

Jag fick minsann ihop hela 6 pass förra veckan! 5 styrkepass uppdelade på två överkropp och två underkropp, samt ett lite kortare med lite blandat. Och så ett konditionspass med 30 min crosstrainer. Heja!

Denna veckan började också bra, med ett (dock väldigt kort) löppass i måndags efter en tuff jobbdag. Sprang och mötte upp M så vi kunde åka och hämta barnen.

Årets halloweenpumpa


2016-10-26 | 12:00:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017. Pyssel.

Häromdagen tog vi tag i att fixa årets pumpa, något vi brukar fixa till varje halloween. Köper kanske två små också då barnen ville bestämma själva om varsin.

Men såhär blev den som jag fick bestämma! Barnen var med och hjälpte till att gröpa ur men resten gjorde jag själv. Lite kontrollbehov sådär...

Mejas 3-rätters


2016-10-26 | 06:39:15
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

När Meja lagade soppa förra veckan sa hon att hon ville ha trerätters, vilket vi inte riktigt hann med den dagen. Men hon blev lovad det till fredagsmys! I fredags var det därför återigen Meja som lagade maten, och hon var så taggad för denna middag. Hon har själv bestämt menyn och vi var och handlade till maten när jag hämtat barnen från fritids och förskolan.

Maten bestod av:

- Ugnsrostad smörgås med kallrökt lax och gurka
- Tacos
- Macarons och fudge (som hon valde ut på matmarknaden som var på besök i stan)

Meja-mat


2016-10-20 | 10:18:24
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Igår ville Meja laga maten här hemma. Jag hade redan planerat köttfärssoppa eftersom vi hade köttfärs som M stekt upp dagen innan. Hon skalade morötter, hällde i ingredienser och dukade. Så mycket lättare att få henne att äta när hon själv varit med och hällt i också, då hon annars kan vara lite kräsen med framför allt soppa.

Träningslust


2016-10-17 | 12:31:32
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017. Träning.

Alltså idag så ÄNTLIGEN! Jag har under ett par års tid - eller i alla fall något år - tränat ganska bra. Inte tänkt så mycket eller haft några undanflykter, utan bara gjort liksom. Sen kom den där onda höften i augusti och förstörde min bra:iga rutin. Självklart kunde jag tränat mer än jag gjort ändå, men var liksom inte alls sugen när jag inte kunde träna som jag brukade. Men som jag skrev förra veckan provade jag att springa lite och idag på träningen kände jag äntligen att jag hade fått tillbaka min lust och känsla för träningen! Styrkepassen på sista tiden har jag mest kämpat mig igenom och inte alls tyckt varit roliga, eller tagit i något extra, men idag var det liksom "som vanligt" igen.

Jag passade på medan Juno var på kyrkans barntimmar och hade därför lite extra lång tid på mig, drygt en och en halvtimme. Körde fem set marklyft (som jag inte kört sedan innan sommaren tror jag), benstyrka och sedan efter en timme gick jag 30 minuter på bandet i 10 graders lutning. Så skön trötthet! Kommer ha galet med träningsvärk imorgon, så värt!

Bröllopet - Blommorna


2016-10-16 | 17:17:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

Tro det eller ej, men blommorna vi hade på bröllopet är faktiskt från Maxi i Karlskrona. Jag hade egentligen inte så mycket "krav" men ville ha relativt enkla buketter och med de färger vi hade som tema (svart, rött, vitt och så lite turkost). De blev så himla fina! Jag, lillasyster och barnen hade varsin bukett, M och hans bror hade varsin blomma på skjortan och så hade vi lite lösa blommor som vi satte i vaser på borden till middagen. Blev precis lagom!
 

Bröllopet - Kläderna


2016-10-16 | 13:54:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

... Ja., mina och barnens kläder då!
 
Barnens ljuvliga klänningar kommer från House of Dreams. Jag hade egentligen först köpt ett par betydligt enklare klänningar till dem, men när jag fick syn på dessa kunda jag inte låta bli. Så fullständigt underbara!
 
Min egen klänning kommer från Shock, och är inte "egentligen" en brudklänning, men när jag fick syn på den - redan långt innan jag hade friat - tänkte jag att den ska jag ha om jag gifter mig med M. Och så blev det!
 
Mina skor var en chansning från Zalando, och en väldigt bra sådan. Jag kände direkt när jag tog på mig dem att de var otroligt sköna - även för mig som inte går i högklackat så ofta, och det är inga som helst problem att gå i dem. Röda skor kändes helt rätt!
 
Barnens skor fick de i födelsedagspresent av min pappa och hans E. Det är alldeles klassiska träskosandaler och fullständigt underbara de också.
 
Alla kläder blev verkligen helt rätt!
 

Bröllopet - "Före-bilder"


2016-10-16 | 10:37:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

När vi kom hem från frisören passade vi på att ta lite "underklädesbilder" och bilder medan jag gjorde i ordning mig det sista. Det var många bilder som blev himla fina! Och lillasyster och jag höll på att bryta ihop av skratt när vi skulle få på mig klänningen för övrigt, haha. Mitt ute i trädgården, det är tur vi har relativt insynsskyddat.
 
 

Bröllopet - Hos frisören


2016-10-15 | 19:44:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

Då har vi minsann fått korten från fotografen (bara 277 st...) och det är äntligen dags för lite bröllopsinlägg! Alla bilder är tagna av Linnea Olsson Photography.
 
När vi hade fixat i ordning det sista som kunde förberedas här hemma på morgonen så begav jag och barnen oss till frisören, tillsammans med lillasyster och kusin. Jag hade bokat hos min "vanliga" frisör, på Hårloftet i Rödeby. Hon hade dukat upp så fint när vi kom dit!
 
(OBS! Bild från mobilen - ej fotografbild)
 
Jag hade med mig lite inspirationsbilder och visste väl inte exakt vad jag ville ha, utom att det skulle vara lite "slappt" och gärna med någon fläta i. Hon löste det såklart hur bra som helst! Även Junos hår blev så fint så, hon sa att hon ville ha allt utom lite där fram uppsatt, och så lite lockigt. Sötnosan vet vad hon vill! Kusin fixade Meja och lillasyster, och Meja ville ha det mesta nedsläppt i stället. Alla blev så nöjda! Och snygga minsann!
 
 

Rock of 80's


2016-10-12 | 19:32:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

i lördags var det dags för Rock of 80's i Växjö som vi bokade in i våras efter att min moster frågade om vi bille med. Meja fick biljett i födelsedagspresent av oss och var alltså också med. Vi var uppe hos mamma och de ett tag innan vi skulle iväg, då det var ett tag sedan de träffade barnen. Alldeles för mycket fika och så! Och så gjorde vi oss i ordning, lite ville vi ju smälta in... Meja var otroligt laddad och kände sig vuxen som skulle gå på konsert sa hon! Dock verkade jag också tro det då jag hade glömt ta med hörselkåpor till henne... 
 
 
Det var en fantastiskt bra kväll! Underhållning på hög nivå! Meja var också väldigt nöjd, främst under första akten. Under andra blev hon ganska trött, det var ju sent på kvällen och hon hade inte somnat på vägen dit som jag så fint planerat. Men som sagt - väldigt bra, nästan bara låtar man kunde eller i alla fall kände igen och väldigt proffsiga musiker och mycket humor. Toppbetyg! 
 

Mejas skolfoto


2016-10-12 | 16:20:17
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Häromdagen kom Mejas skolfoton som vi hade beställt. de blev så bra och vi hade svårt att välja på nätet, men det blev till sist det här! Mest typisk Meja kände vi...
 

Bjudmiddag


2016-10-08 | 10:23:44
Kategori(er): Mamma till Meja.

För en gångs skull slapp vi stressa igår när Meja varit på baletten med mat och sånt. Först hade jag och Juno en stund i lekparken under tiden Meja var där. 
 
 
Igår var vi bjudna på middag hos M:s syster och hennes sambo. M hade tjatat ett tag, så de hade inget val, haha! Vi blev bjudna på väldigt god mat, lite ost mm till förrätt, paj till varmrätt och så kokostosca till efterrätt. Mums! 
 

Äntligen löpning!


2016-10-08 | 09:55:19
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017. Träning.

När vi var på Cypern fick jag plötsligt en morgon, när vi skulle gå ner till gymmet, ont i höften. Bara sådär pang bom. Sprang inte mer efter det förrän Tjejmilen då smärtan inte riktigt släppte - men fick galet ont efteråt. Nu känns det äntligen helt okej att gå, så igår morse när jag tog mig ut på en morgonpromenad tänkte jag att det var dags att prova att ta några löpsteg. Och det gick! Joggade sakta ungefär halva rundan. Hoppade alla sträckor som var nedför för att spara på höften. Jag kände liiiite obehag ett par gånger men mer en känsla att höften var där liksom, inte alls ont. Nu hoppas jag det håller sig! 
 
 
RSS 2.0