Ännu en kurs till handlingarna


2015-03-28 | 15:00:37
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Häromdagen fick jag äntligen iväg hemtentan efter att ha fått sitta lite varje dag. Skickade in den och så tog det bara en och en halv timme innan jag fick svar - GODKÄND! himla skönt, hade inte orkat kompletteringar på den. Fick bara bra kommentarer :-)


Och så var det ju faktiskt dags igår för sista dagen på praktiken. Fem veckor går snabbt! Jag är jättenöjd med perioden och tycker att jag fått ut det jag ska. Nu längtar jag dock tillbaka lite till mina vanliga arbetskamrater och de lite större barnen, även om jag trivts jättebra på neo också. Fina kommentarer fick jag från min handledare också, och avslutade dagen och dessa veckorna med att bjuda på lite nyttig kladdkaka. 

Studiebesök i Lund


2015-03-26 | 10:39:47
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Här var det lugnt ja ;-) Det har varit en busy vecka! I söndags eftermiddag snodde jag mammas bil och åkte neråt Skaune och Staffanstorp för att spendera ett par dagar på Lunds universitetssjukhus. Man har ju möjlighet under utbildningen att hospitera/göra studiebesök på andra ställen än just där man gör sin praktik, och då är det ju lika bra att passa på! 


Jag bodde hos min styvpappas föräldrar, och vilken lyx! Frukost och middag serverad och en hel källare för mig själv! Blev ju alldeles bortskämd! 

Måndagen spenderade jag på NeoIVA där "våra" minsta/sjukaste små bebisar härifrån ligger. På tisdagen var jag på barnonkologen, där "våra" cancerpatienter är och gör sina behandlingar och så. Jag fick ut det jag ville av båda dagarna - en inblick i vården de gör och lite mer kunskaper kring både neo-vården och onkologvården. Bra dagar! 

Kreativitet och Mindfulness


2015-03-21 | 09:42:11
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Pyssel.

Jag såg på Instagram att en gammal klasskompis hade köpt denna boken, och kände att det är något för mig! Beställde den och igår kom den. Kreativitet och Mindfulness heter boken, och är en "målarbok för vuxna". Alldeles perfekt då man ska slappna av en stund och vill tänka på ingenting, med olika mönster att färglägga. Jag har lite svårt att sitta och bara göra och tänka på absolut ingenting, så då är ju något sånt här helt perfekt. Lite kul dessutom! 


Jag och Meja började på varsin sida igårkväll redan, hon tyckte minsann med att den var rolig och vill ha en egen 😉 


Nu på morgonen blev jag färdig :-) Meja gjorde klart sin redan igårkväll. 

Jag mår i alla fall bättre idag, och nu ska jag och barnen ta och städa bland deras kläder. Det behövs verkligen! 

Solförmörkelsen


2015-03-20 | 12:42:37
Kategori(er): Foto. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag på förmiddagen var det ju solförmörkelse i Sverige, och eftersom jag mår lite bättre idag passade jag och barnen på att gå ut och titta på detta fenomen. Det dröjer ju x antal år innan det blir en såhär pass tydlig solförmörkelse igen, så det är lika bra att passa på! Igår hade jag nog inte lyckats ta mig ut oavsett hur ovanligt det som hände var tror jag...
 
Bilder var det ju inte lätt att få några! Med mobilen såg det bara ut som en vanlig sol, och när jag tog med kameran blev det antingen likadant, eller så såg det ut som här - att det ser ut som att det var supermörkt runt om. Menmen, här syns i alla fall själva förmörkelsen tydligt, lite coolt. Vi hade lite tur att det var lite lagom molntäcke så vi inte behövde vara så oroliga för våra ögon. Men solglasögon hade vi i alla fall, det syntes mycket tydligare då!
 
Det var dock ännu mindre skärva i verkligheten än det ser ut som på bilden.

Då nådde vidrigheterna mig


2015-03-20 | 12:35:00
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår var det min tur. Gick upp vid 05.10 på morgonen för att duscha och så innan praktiken, och kände mig som vanligt (fast trött förstås). När jag hade duschat färdigt började jag plötsligt må illa och kände att jag fick lägga mig en stund till för att se om det gick över, men icke! Var bara att ringa praktiken och meddela att jag tyvärr inte kunde komma, och en timme senare var det bara att rusa upp. Usch! Vidrigaste jag vet, både illamående och kräkas. Blä!
 
M skulle tyvärr iväg på mässa med jobbet, så barnen fick jag ha hemma, men tack och lov för det nästan! Älskade, bästa Mejan servade mig hela dagen med att hämta sockerdricka, hjälpa Juno och hämta andra saker. Vilken tur att jag har henne! Juno hade jag också lite tur med igår, hon kom och la sig hos mig för att läsa saga, och somnade plötsligt, hon som oftast inte sover middag längre de dagar vi är hemma. Och hon sov minsann i över 3½ timmar! Det händer minsann aldrig. Annars underhöll sig båda med lite film, pyssel och så. Det gick över förväntan faktiskt!
 
 
Pratade med min handledare på praktiken på eftermiddagen, och jag lyckas i alla fall ta igen en av dagarna en eftermiddag nästa vecka.

Bilder från födelsedagsfirandet hos pappa


2015-03-20 | 11:30:03
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag kom på nu när jag gick igenom bilderna från kameran att jag bloggade ju bara från mobilen när vi hade varit och firat pappa och E:s födelsedag förra helgen! Tog ju faktiskt lite bilder med kameran också, som det börjar bli dags att damma av ordentligt igen efter alldeles för lite under vintern, är ju lite roligare nu när det är lite bättre ljus ute!
 

Nya ytterkläder och mysdag


2015-03-18 | 19:30:39
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

På fredagen förra veckan, efter att jag skrivit lite på hemtentan på morgonen, åkte jag och tjejerna in till stan för lite mys tillsammans när vi var lediga. Vi shoppade ny vårjacka och överdragsbyxor till Meja då det andra blivit för litet, och så gick vi till lekparken och åt mellanmål innan baletten började. Supertrevligt! 

Kläder fick vi napp på direkt i första affären. Det blev en softshelljacka och överdragsbyxor från Stadium av märket Everest. Byxorna har vi haft tidigare till Meja och varit nöjda med! 

Ännu en hemtenta från hell


2015-03-18 | 14:25:26
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Nu under praktiken är det ytterligare en hemtenta som ska skrivas. Och ja, den är ungefär lika stor som den förra... Över tio sidor som ska knåpas ihop om diverse specialistsjuksköterskeproffessionstjosan. Spännande! Eller så. Den förra kändes i alla fall relevant, även om den var stor, men denna känns väl sådär får jag erkänna. Mycket flum. Dessutom är det svårt att få ihop tiden när man har praktik samtidigt, även om den "bara" snittar på 32 timmar i veckan. Och så ska den in en vecka innan kursen är slut, vilket gör att jag som gör min praktik sista halvan av kursen har en vecka kortare tid på mig att göra den. Menmen, träningen har fått prioriteras bort denna veckan, och ikväll och imorgon kväll har jag kvar - hoppas jag hinner klart! 

En uppskattad present


2015-03-18 | 06:20:05
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Häromdagen fick Meja och Juno en väldigt uppskattad present från min morbror - en elbil som hans barn haft. Otroligt cool, ser ut som en riktig liten minibil. De var sjukt nöjda där de fick testköra en runda på kvällen. 


Meja körde mest förstås, men även Juno fick prova en liten runda på parkeringen på andra sidan gatan, det gick mest samma håll hela tiden ;-) kul tyckte de båda att det var i alla fall! 

När vi kom tillbaka in igen ville Meja visa sin uppskattning och satte sig och knåpade ihop ett sms i ungefär 20 minuter som hon skickade som tack! 

Magsjuka i huset...


2015-03-14 | 22:11:13
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Redan när Juno sa igårkväll att hon hade ont i magen fick jag en jobbig känsla, och när jag hörde att hon vaknade inatt var det första jag frågade om hon behövde kräkas. Nej inte just då, men sen tog det inte många minuter innan det var dags... Två gånger hann hon med innan hon till sist somnade om igen. Och det tog LÅNG tid innan jag somnade igen. På morgonen ville hon äta gröt och allt möjligt, men vi lyckades till sist begränsa det till riskaka och vatten. Som kom upp igen. Sen har hon faktiskt hållt sig ganska bra, förutom lite feber och ont i magen. 

Jag handlade hem lite "medicin" och Bamsetidning sen var det tyvärr bara att bege sig mot praktiken. Jag har ju inte känt något, förutom lite psykiskt illamående pga kräksjukefobi...


Det var i alla fall tur att jag åkte till praktiken, för idag fick jag "äntligen" vara med på lite akut på neo. Om man nu kan säga äntligen om att barn blir dåliga. Men nu fick jag vara med, och det gick ju bra. Skönt! Nu har jag sett sista lilla stunden på Mello och ska ta och hoppa i sängen för att hålla alla mina tummar att jag vaknar upp imorgon bitti utan mer sjuka i huset och för ytterligare en givande dag på praktiken. Pusshaj! 

Födelsedagsmiddag hos pappa


2015-03-12 | 20:39:25
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I söndags var vi på lite födelsedagsmiddag hos pappa, och passade på att fira E med eftersom de gemensamt fick ett presentkort på middag ute innan vi ska på fars på Konserthuset i slutet av månaden. 


Lite god mat fick vi förstås, kött i sås med potatis och sallad, och så lite blandat till fika sen. Jag hade med mig "farmorbullarna" jag gjorde förra veckan, och de var en bit på vägen men inte helt bra! Nytt försök en annan gång. 

Tjejkväll på BodyShop


2015-03-12 | 17:32:43
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår hade jag äntligen en kväll inplanerad med bästa mammorna. Vi inledde med lite middag på Café 1344 och gick därefter över till BodyShop för lite makeup-träff vi hade bokat in. Vi fick lite tips om hudvård och så blev vi sminkade. Hur mysigt som helst! Jag har bestämt mig för att börja använda deras hudvård, och köpte ett litet startpaket igår. Ska bara använda upp det jag har först ;-) 

Mejkad och klar och på väg mot nattpraktik!

Ett bättre pass än väntat


2015-03-11 | 11:08:51
Kategori(er): Träning.

I måndags kväll hade jag planerat att träna efter att M kommit hem från jobb och träning. Efter att ha jobbat lördagnatten och sedan börjat 07 på praktiken på måndagen var jag dock ganska trött och höll på att somna på soffan när jag och barnen hade ätit. Fick dessutom ganska ordentlig månatlig värk i magen och kände att jag bara ville dra täcket över huvudet i stället för att träna. Meja hade dock sagt tidigare under eftermiddagen att hon ville springa en runda, och hon ville inte ändra på detta, så det var bara att byta om och ta sig ut. Tog en liten runda med henne först, och fortsatte sedan själv. Och helt plötsligt försvann magvärken, och benen kändes pigga. Jag som bara hade tänkt ta en liten kort runda på ett par kilometer, kom hem 8 kilometer senare, piggare & gladare! Man ångrar aldrig ett träningspass! Det var gott med lite kvällsmat sedan och lägga sig i sängen.
 
Håller på att planera in vilka lopp det blir i år också! Kul ju! Göteborgsvarvet (hjälp!) och Kustjagaren (ännu mer hjälp!) är inbokade sedan förra sommaren, men lite smålopp här hemma ska vi nog med få till, inte minst Blodomloppet.

Ändrade planer


2015-03-07 | 19:46:15
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag har ju praktik just nu, och skulle varit där nu i helgen, ett kvällspass idag och förmiddag imorgon. När jag kom dit idag gick vi igenom lite navelkatetersättning, jag och min handledare, och sedan ringde telefonen... Det var lite kris nere på min avdelning, så det var bara att pallra sig hemåt igen för att sova ett tag och ladda upp inför en natt i stället!
 
Och sov gjorde jag! Brukar bara kunna sova sådär någon timme när jag sover på dagen, och då sova ganska så oroligt. Men minsann, somnade stenhårt och sov i två och en halv timme! Känns som att jag kommer hålla mig hyfsat pigg inatt på jobbet. Fast just nu känner jag mig som en zombie...
 
Jaja, det är väl bara att börja göra sig redo!

Vaccinerad


2015-03-06 | 15:50:40
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår när jag var på hälsokontroll genom jobbet kom vi på att jag inte var hepatit B-vaccinerad, vilket man bör vara inom vården pga risken för stickskador. Så det var bara att få det gjort! Pang bom sådär, hann i alla fall inte börja oroa mig. Dessutom kunde jag om jag ville även lägga till hepatit A mot en kostnad - självklart! Då slipper jag fixa det så småningom om vi ska åka någonstans dit det är bra att ha den :-) Så jag fick mig en spruta där igår, och om en månad är det dags igen. Tyvärr tyckte jag faktiskt att det gjorde ganska ont, haha. Och lite träningsvärkskänsla efteråt och idag sådär. Menmen, bra att ha det gjort! 

Det där med tid...


2015-03-06 | 09:40:54
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Vardagen går ju ofta i ett och när barnen blir hämtade från förskolan de dagar de är där så måste vi oftast gå direkt för att vi ska börja med maten eller gå till gympan eller någonting. 

Men ibland så har man lite extra tid! Igår hämtade jag dem vid strax efter 16, och kände att vi faktiskt kunde ta och leka lite i skolans lekpark innan vi gick hem. De frågar om det nästan varje gång vi går hem, så det är så skönt att ibland kunna säga ett JA! 


De njöt för fullt - klättrade, gungade och snurrade i gungan. Hur kul som helst tyckte de :-) 

Bakdag med barnen


2015-03-05 | 14:02:35
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Mat & bak - Sötsaker.

I söndags hade mest jag och lite barnen bakdag. Vi inledde förmiddagen när Meja kom från simskolan med att baka kanelbullar. Skulle inte ätit sånt i söndags egentligen, men alltså nybakade kanelbullar! Går ju bara inte att motstå. Med ett kallt glas mjölk... Mmmm! De blev goda.
 
 
Efter det gjorde jag i ordning Rimbobullar. Har aldrig gjort det själv, men farmor gjorde alltid när hon levde, och jag har stora förhoppningar om att de blev i alla fall nästan lika goda och kommer framkalla lite nostalgikänslor. Vi får se när vi tar fram dem och lägger på lite glasyr. De såg ut att ha blivit bra i alla fall!
 
 
Medan de jäste passade jag på att diska undan lite och så fick Meja göra kladdmuffins. Eventuellt med viss assistans... Sina fina formar hon fick i julklapp kom till användning också. Det blev en liten paus efter dem för att se slutet av herrarnas 5-mil i VM. Jag fick lite liverapporter av Meja till köket medan jag hade påbörjat maten ("Nu är Sverige etta, Tyskland ligger tvåa och Ryssland trea!") innan jag själv hann in till TV:n, och Meja hejade på som bara den. Var nog hennes förtjänst att Sverige tog brons så som hon skrek!
 
 
Fick sedan se till att fixa lite köttfärspiroger till mat, en variant på dessa med lite mer fullkorn och så råg i. Därefter var vi mätta både i magen och på bakning så det fick bli lite träning och lite soffhäng.

Tröttheten


2015-03-03 | 21:09:24
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

När man är van vid att jobba natt är två pass från klockan 07 på morgonen med uppstigning innan halv 6 inte helt optimalt! Fy tusan vad trött jag är! 

Det går fortsatt bra på neo i alla fall, det är spännande med lite nytt och det känns som att det går ganska bra. 

RSS 2.0