Vecka 28 (och glukosbelastning)

Tiden springer på, och vi är inne i graviditetsvecka 28. Idag har jag varit på glukosbelastning hos barnmorskan. Med Juno kräktes jag upp allt efter ungefär en halvtimme, men denna gången lyckades jag faktiskt behålla allt i magen tiden ut. Provet var bra - ingen diabetes i sikte.
 
Kontrollerna var bra för övrigt också. Hb ligger på 125, trots att jag inte börjat ta några järntabletter (min mage slår bakåt då). Har nog ändå hjälp med lite leverpastej på jobbet och lite extra gröna blad och så till maten emellenåt ;-) Sen tar jag gravidmultivitaminer också. Blodtrycket låg på 115/60 trots att jag trodde det var mycket lägre efter att ha fastat hela morgonen och varit väldigt yr.
 
 
Jag har varit otroligt hungrig sista veckorna, och det känns som att det börjar synas på vågen nu. Samtidigt som jag tänker att jag ska börja tänka till lite mer, så vill jag kunna "unna mig" det där extra när jag känner för det också. Svår balansgång! Jag vet ju att jag inte vill ha 10 kg extra att gå ner efter förlossningen... Har gått upp omkring 7 kg nu. 
 
Fullt liv i magen är det i alla fall, och det sprattlas för fullt hela tiden just nu känns det som. Har fått ett par videoklipp där det syns tydligt, annars blir det ofta lugnt när M eller barnen ska titta eller känna. Alla har i alla fall fått känna någon gång. 
 
Lite sammandragningar har jag, någon gång dagligen ungefär. Och när jag gått längre sträckor eller som när jag hade skottat häromdagen, så får jag ont i svanken (foglossning?). Annars mår jag ganska bra just nu (förutom att jag varit lite sjuk med huvudvärk och halsont sista dagarna). Styrketräning går bra enligt mamma fitness-appen, och jag är sugen på att ta tag i att simma någon gång i veckan med - vilket jag dock sagt hela graviditeten. Det är ju så skönt! 

Önskelista ~ Jag 30 år ~

Ja, då var det dags att komma på vad jag önskar mig! Eftersom det är jämn födelsedag på gång, samt att firandet går av stapeln lite i förskott i år, så är det väl lika bra att vara ute i extra god tid. Misstänker att man kanske kommer ha lite annat att tänka på när bebisen kommer också. 
 
- Hängande Karlskronalampa eller liknande oljelampa till så småningom nya uterummet, samt bordsvariant
 
 
- Pall / piedestal från Karlskronamöbler, eller presentkort på Karlskronamöbler till inredning till utbyggnaden
 
 
- Presentkort på Mamma Fitness, för att komma i form en gång för alla efter graviditeten
 
 
- Presentkort till nya underkläder, vilket också behövs efter graviditeten. Kanske Bonprix, Lindex eller något överraskande ställe?! Kan nog behövas något bidrag till vanliga kläder också!
 
 
- Resor, utflykter och annat påhitt som leder till minnen - ett fallskärmshopp eller något kanske! ;-)
 

Meja-bilder & torn av Kapplastavar

Jag är sugen på att rasta kameran lite mer, och häromdagen fick Mejan ställa upp på några snabba bilder. De blev dock inte riktigt som jag hade tänkt, var bara denna nedan jag blev hyfsat nöjd med. Hoppas kunna fota lite mer seriöst igen när jag är hemma heltid så småningom.  
 
 
När vi var lediga i helgen hade Juno en kompis hemma, och Meja som inte hade något att göra började bygga med Kapplastavar. Snart var alla involverade, och det byggdes ett väldigt högt torn. Hon fortsatte bygga ända tills det rasade. Jag blir så glad varje gång vi "får dem" att leka med leksaker och sånt i stället för att bara sitta och kolla på telefoner, iPads eller TV... 
 

Sussi

Mamma till Meja & Juno, gravid med beräknat 2/6-18

RSS 2.0