Me&I-party

Förut, när barnen var mindre, hade jag Me&I-party hemma i princip varje säsong. Nu var det några år sedan senast, så jag tänkte att det var dags igen. Förra söndagen hade jag bjudit hem lite folk för att titta på kläder och fika! 
 
Tyvärr tycker jag kläderna från Me&I har blivit lite tråkigare under de senaste åren. Jag gillade dem mer förut, då allt kändes unisex och det var lite mer färger och så. Det känns som att det gradvis blivit lite mer könsindelat och ”vanligt” faktiskt. En del fint fanns det förstås ändå! Och jag fick en väldigt mysig poncho i värdinnegåva. 
 
 
Till fika bakade jag frallor på morgonen, och dagen innan hade jag gjort en pecanpaj och hallongrottor. Det blev faktiskt väldigt bra allting! 
 
Barnen hittade varsitt plagg direkt som de fastnade för, och som jag beställde i hemlighet till dem. Bild kommer när kläderna kommit! Dessutom gillade både jag och barnen en annan serie som deras kära mormor beställde - kommer bli såå fint! 

Bebispåhälsning

Vi är mååånga på jobbet som ska ha bebisar denna våren och sommaren, 6 stycken bara på vår lilla avdelning. Stort manfall på gång alltså! 
 
Den som skulle få först av alla blev verkligen först av alla, då han bestämde sig för att komma lite tidigare. För ett par veckor sedan var jag och hälsade på dem en runda innan jobbet, så mysigt och så söt liten kille! 
 
 
En liten present var de ju tvungna att få med - finkläder jag inte kunde motstå på H&M :-) 

Vecka 28 (och glukosbelastning)

Tiden springer på, och vi är inne i graviditetsvecka 28. Idag har jag varit på glukosbelastning hos barnmorskan. Med Juno kräktes jag upp allt efter ungefär en halvtimme, men denna gången lyckades jag faktiskt behålla allt i magen tiden ut. Provet var bra - ingen diabetes i sikte.
 
Kontrollerna var bra för övrigt också. Hb ligger på 125, trots att jag inte börjat ta några järntabletter (min mage slår bakåt då). Har nog ändå hjälp med lite leverpastej på jobbet och lite extra gröna blad och så till maten emellenåt ;-) Sen tar jag gravidmultivitaminer också. Blodtrycket låg på 115/60 trots att jag trodde det var mycket lägre efter att ha fastat hela morgonen och varit väldigt yr.
 
 
Jag har varit otroligt hungrig sista veckorna, och det känns som att det börjar synas på vågen nu. Samtidigt som jag tänker att jag ska börja tänka till lite mer, så vill jag kunna "unna mig" det där extra när jag känner för det också. Svår balansgång! Jag vet ju att jag inte vill ha 10 kg extra att gå ner efter förlossningen... Har gått upp omkring 7 kg nu. 
 
Fullt liv i magen är det i alla fall, och det sprattlas för fullt hela tiden just nu känns det som. Har fått ett par videoklipp där det syns tydligt, annars blir det ofta lugnt när M eller barnen ska titta eller känna. Alla har i alla fall fått känna någon gång. 
 
Lite sammandragningar har jag, någon gång dagligen ungefär. Och när jag gått längre sträckor eller som när jag hade skottat häromdagen, så får jag ont i svanken (foglossning?). Annars mår jag ganska bra just nu (förutom att jag varit lite sjuk med huvudvärk och halsont sista dagarna). Styrketräning går bra enligt mamma fitness-appen, och jag är sugen på att ta tag i att simma någon gång i veckan med - vilket jag dock sagt hela graviditeten. Det är ju så skönt! 
RSS 2.0