Julprojektet klart!


2013-11-30 | 23:27:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014. Pyssel.

Ikväll - i sista minuten - blev jag äntligen klar med kalendern! Så imorgon bitti vet jag två (eller framför allt en) som blir lyckliga :) Meja har dock redan sett det färdigsydda resultatet, men inte upphängd och fixad. Hon har varit så engagerad i detta! Menmen, dags att gå och sova så vi orkar upp och se jukalendern imorgon bitti!
 
Dock fick fållningen bli lite improviserad med knappnålar så länge, men äsch, man kan inte få allt!

Sjukskrivningsdagar


2013-11-28 | 13:42:36
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Inne på tredje hela sjukskrivningsdagen idag. Jag har försökt att verkligen vila, så jag har mest suttit i soffan hela dagarna, haft TV:n på och sytt lite på kalendern. I tisdags var M hemma också, och barnen då, men igår hade de ändå tid på förskolan egentligen, så de fick vara där. Att vara hemma själv med barnen en hel dag känns sådär när man är ordinerad rätt så strikt vila (och dessutom blir andfådd av ungefär allt). Idag erbjöd sig svärmor att ha barnen, så de är där. Så tacksamt med hjälpsamma människor runt om :) 

På tal om hjälpsam - min fina mamma kom förbi igår på dagen när jag satt här och tyckte synd om mig själv, och lämnade en låda med massa godis, tidningar och julblomma. En liten krya på dig-låda. Tack!! 


Jag ska i alla fall försöka om en stund tänkte jag, att ta mig upp på vinden och hämta ljusstakarna och sådär, börjar bli lite sugen på julmys! Men, luuugnt får det bli. 

Lunginflammation


2013-11-25 | 18:47:10
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Fick en tid på vårdcentralen idag igen, nästan en månad efter att jag sökte förra gången för samma besvär. Denna gången märktes det tydligt hur jobbigt jag hade med andningen, plus att jag hade rätt hög andningsfrekvens (blir ju så när man inte kan andas djupt) och lät illa på lungorna. Blev stucken och CRP (infektionsvärdet) var på 70 - diagnos lunginflammation. Skönt att i alla fall äntligen veta, och kunna ta medicin. Antibiotika och inhalationsmedicin blev det. 

Sjukskriven i 10 dagar framöver med. Kul när jag inte jobbat så länge :( 

2 år senare... - Egypten dag 6


2013-11-25 | 12:51:24
Kategori(er): Egypten 2011.

Denna dagen var det dags för utflykt! Jag vaknade dock tidigare än klockan ringde (vad morgonpigg jag var på den tiden!) och gjorde oss i ordning och åt frukost. Därefter var det dags att sätta sig på bussen mot Hurghada och Colona Divers där vi hade bokat en DolphinSpotting-utflykt. Vi fick se flasknosdelfiner flera gånger under båtturen, dock kunde vi tyvärr inte stanna och bada vid dem då det var mitt ute på öppet vatten och precis där mycket båtar körde. Däremot stannade vi vid ett rev och snorklade sen, åt lite lunch och åkte till ett nytt rev och snorklade. Hur hälftigt som helst! Att man aldrig gjort det tidigare...
 
 
Väl tillbaka på hotellet blev det middag, lite shopping till M, minidisco och så kortspel.

2 år senare... - Egypten dag 5!


2013-11-25 | 12:38:00
Kategori(er): Egypten 2011.

En dag när jag satt och kikade lite i bloggen märkte jag något fruktansvärt! När vi hade varit i Egypten (jag, Meja och mamma med familj) hösten 2011 så missade jag ju att uppdatera klart om det ;) Egentligen är det ju ingen som bryr sig, men jag vill kunna titta tillbaka och så passar det ju perfekt nu i höst-/vintermörkret att drömma sig bort till lite varmare breddgrader. Även om kanske inte Egypten varit så mycket att rekommendera på ett tag nu...
 
Vilken tur för mig (och er) att jag förde lite dagbok under veckan vi var iväg. Annars hade jag nog inte haft mycket att skriva ;)

 Dagen började med en morgonpromenad med Meja & mamma, inklusive lite fotande. 
 
Efter frukosten blev det en lugn dag vid poolen med bara lite avbrott för lunchbuffé.
 
På eftermiddagen när vi kom upp i rummet märktes det att Meja saknade pappa som var hemma i Sverige. Hon gick in och ropade: "Hallå, pappa, är det nån hemma?". Tog det lite lugnt på rummet med målarbok,dusch och så innan det blev supergod Egyptisk middag och en tidig kväll.
"Pengakjolen" kommer jag ihåg att hon kallade denna ;)

Sjukling


2013-11-24 | 14:23:12
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Misstänker att det börjar bli lite tråkigt att läsa hur synd jag tycker om mig själv. Men seriöst, man kan tycka att man efter över två månader bör börja bli frisk, och inte bli däckad med feber också... I fredags när jag hämtat barnen efter att jag sovit kände jag att jag började må konstigt, och en stund senare började jag frossa och tog tempen. 

Lägg till 0,5 på den. Jag är väldigt feberkänslig, så när jag har 39 är jag inte pigg. Alls. 

Höll på att bryta ihop helt där på kvällen då det dessutom var M:s jobbhelg och han därför jobbade kväll. Tur jag i alla fall har världens bästa Mejan, som dukade fram mackor till kvällsmat, helt själv ❤️ 

Igår morse erbjöd sig mamma att ha barnen, guld värt!! Så de var där under förmiddagen, och jag låg i sängen. Förflyttade mig ut till soffan och låg där på kvällen... 

Idag fick kraftansträningen bli att gå med Meja till simskolan, och hem... Blir andfådd av att gå typ 50 meter så jag höll på att tuppa av efteråt. Nu är hon på dop. Skulle jag med varit, men trodde ni det eller? Nej... 

Tur att någon fick vara med i alla fall! 

Min självständiga lilla tjej!


2013-11-23 | 10:42:03
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Tack för responsen på stjärngosseinlägget! Vad tycker jag nu då? Självklart ska hon få vara det hon vill vara på luciatåget (så länge det är inom lucia-"området", kanske inte cowboy eller spindelmannen). Eftersom hon nu sagt ett par veckor att det är stjärngosse hon vill vara (efter att tidigare varit bestämd om lucia ett tag) så är det klart hon ska vara det. 

Meja är fullt medveten om att det är pojkar som brukar vara stjärngosse oftast, hon sa nämligen häromdagen - "Mamma, visst kan tjejer också vara stjärngosse om man vill?!" Såklart man kan mitt hjärta! Du får vara precis den du vill! 

Hon är ju väldigt självständig och lillgammal av sig min stora tjej! Som när hon förra veckan själv ringde frisören och meddelade att hon ville klippa sig ;) hon har aldrig problem med att ringa om något eller gå och köpa något själv eller så, tycker snarare det är roligt. Hade varit skönt om man kunde hålla i det, då jag alltid tyckt det varit jobbigt att ringa samtal och så. 

Tjej som stjärngosse?


2013-11-21 | 23:53:50
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Det börjar ju dra ihop sig mot jul och nyår, och det övas för fullt till lucia både på fsk och barntimmen! 

Den senaste veckan har Meja pratat om att hon vill vara stjärngosse. Vad skulle ni tycka om detta? Skulle ni "låta" er 4-åriga tjej vara detta om hon ville? 

Jag är helt klar över vad jag tycker, men vill höra era åsikter :) motivera gärna! 

MAXI's reklamblad som kom idag! 

VAB-natt


2013-11-20 | 17:31:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Alltså jag är sååå trött på detta. Jag tyckte i helgen och måndag samt igår förmiddag att jag började bli lite bättre i lungorna och överlag. Meen, igårkväll fick jag såklart ont i halsen och började känna mig febrig (blev dock ingen feber av det). Superskoj! Jag har nu varit föryld i över 2 månader (och innan dess var det bara två veckor sedan den senaste förkylningen), och varit rosslig i lungorna i 1-1½ månad. Och så nu halsont då.
Jag är så trött, så trött på detta. Sjukdom -> ingen träning. Ingen träning -> sämre kosthållning. Sämre kosthållning (& ingen träning) -> skitdåligt humör. Jag måste få bli frisk nu! (Vet att det finns de som har det betydligt värre än mig, men just nu tycker jag faktiskt väldigt synd om mig själv.
 
 
 
I alla fall, de senaste tre nätterna har även Juno varit risig på något sätt, verkat ha väldigt ont någonstans, mest som i magen. Hon är även genomförkyld med näsa som rinner och hosta, samt kladdig i ögonen. Hon får alltså vara hemma från förskolan imorgon, och då jag ändå är risig själv fick det bli jag som tar VAB:en inatt. Imorgon natt ska jag dock pallra mig till jobbet igen har jag tänkt! Blir det en VAB-dag till på fredag får M ta den.
 

Mysfredag


2013-11-19 | 08:25:15
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

OBS! Skulle publicerats fredags natt men gjorde inte det av ngn anledning. 

Ja, det blev verkligen en riktigt mysig fredag idag! Undantaget kvällen kanske ;) 

Jag fick lite sovmorgon efter att Juno fått lite välling vid halv 7. Vaknade av klockan vid 8, och Juno fick jag dra upp vid halv 9 för att vi skulle hinna till fsk där hon hade extratid idag. 

Medan hon var där hade jag och Mejan lite egentid och lekte med dockskåpet och Barbiedockor ;) efter vi hämtat Juno tog vi raka vägen till bussen mot stan där vi lekte i lekparken, åt lunch på Subway med mamma, och så gick till badet med bästa mammorna (-1), och barnen förstås! 

Juno var helt galen i badet, gick rätt ut hela tiden tills hon inte nådde längre och bara försvann. När jag fiskade upp henne bara skrattade hon! Meja trivdes också, och simmade omkring som en liten fisk. Hon simmar nu ca 5 meter under vattnet, dock inte med några riktiga ben- och armtag.
Väl hemma efter lite handling också var det middag och så skulle jag försöka sova lite när M kommit hem. Gick sådär kan man väl säga pga massa liv, så här sitter jag nu på jobbet framåt 05 och är så galet trött!! Har varit sedan 03. Jag längtar efter sängen... 

Juno 15 månader


2013-11-18 | 20:11:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

I fredags blev lilla minin 15 månader! Så liten och samtidigt så stor!
 
Efter bara några dagar på förskolan har hon börjat duka av själv hemma efter maten. Hon visar att hon vill ner, sträcker sig efter tallriken och går ut i köket och sträcker den mot bänken. Sen direkt ut på toaletten för att tvätta händerna. Det går fort att skaffa rutiner ;)
 
Hennes favoritsyssla är att hämta skor & stövlar och gå omkring i, vilket görs ett antal gånger per dag. Om det är hennes egna eller någon annans spelar mindre roll...
 

Världens roligaste Mejan


2013-11-15 | 12:23:44
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Haha, Meja var på topp igår vad gäller roliga citat. Kommer inte ihåg allt, men ett exempel: 

Vi fick hem våra beställda julkort som hon varit med och designat i datorn. 
- Åh mamma, det är helt fantastiskt! Jag kan inte tro det!

Ledig torsdag


2013-11-14 | 20:34:20
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Det har varit fullt upp tidigare i veckan, barnen på barntimme och förskolan på måndagförmiddagen medan jag passade på att sova en stund, middag med pappa och de här på kvällen, jobb på natten, sova på tisdagen ett tag, möte på jobbet på kvällen, och så igår en kväll på jobbet. 

Därför var det extra skönt med en helledig dag idag. Jag och barnen har gjort ungefär INGENTING! Så himla skönt :) lyxade till frukosten lite och underhöll oss i soffan under förmiddagen / dagen. Medan Juno sov sydde jag lite på kalendern och Meja pusslade och så. Framåt eftermiddagen gick vi bort till affären och hämtade Mejas bilstol som äntligen kommit, och sedan har det blivit lite matlagning och undanplockning åtminstone.

Fars dags-firande


2013-11-14 | 11:09:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

I söndags när vi hade vaknat gav Mejan paket till M. Finlakrits som vi hade fixat i racerfart när vi var i Köpenhamn. Det var nog det enda "firandet" som blev av här hemma ;)
 
 
På eftermiddagen var vi i alla fall hos M:s familj och åt middag och så.
 
Pappa blev firad först på måndagen, med middag här och choklad + Trisslotter. Middagen fick bli lite hopplock av vad vi hade hemma då det blev bestämt lite spontant, men blev faktiskt helt okej ändå =) Det bjöds först på ost- och jalapeñogratinerade nachochips med dip och sedan sweetchilimarinerad helstekt kotlettrad med basmatiris, sås, broccoli och stekta morotsstavar. Lyckades dock med bedriften att koka över / bränna fast (läs; glömma bort) den smarriga såsen jag tänkt ha till, men som tur var hade vi färdiga kalla såser i kylen som M fått på jobbet ;) Det dög det med!
 

Önskelista ~ Jul 2013 ~


2013-11-11 | 20:00:00
Kategori(er): Önskelistor.

Hela familjen:
 
- Astrid Lindgrens samlade filmer
 
Meja:

- Pippi Långstrump-filmerna (inte serien)
- Vimplar till rummet som går i rött/blått (just dessa finns t.ex. på Lekmer)
- Kaplastavar att bygga med
- Kläder strl 104 eller 110 (behöver egentligen inget vidare) 
- Ullkläder (typ underställ, tunnare kläder)
- Smålego från 4 år
 
 
 
 
Juno:

- Vimplar till rummet som går i rosa/grönt (just dessa finns t.ex. på Lekmer)
- Kläder strl 80 eller 86 (behöver bra dagis-kläder)
- Ullkläder (typ underställ, tunnare kläder) 
 
 
Barnen tillsammans:
 
- Briotågbana i trä (eller inte nödvändigtvis brio, men tågbana i trä. Tror tex Biltema har)
 
Jag (& M):
 
- Objektiv till kameran (vidvinkel och ev zoom, t.ex. det länkade)
- Presentkort på IKEA
- Presentkort på Cervera till tillbehörspaket till KitchenAiden (eller tillbehör till den)
- Någon bra serie på DVD / BluRay (inte prison break, lost, Sopranos, sons of anarchy, hell on wheels, Walking dead, californication, (glee), sex and the city)
- Säsong 4-5 av Glee
- Presentkort på Vårdväskan
- Bra uteträningskläder för vintern, typ ullunderställ, tunna ullvantar och jacka. Stl M / 38
- Böcker, t.ex. "För dig blottad"-serien eller deckare / självbiografier
- Snygga och bra skärbrädor 

Pomp de Lux klädparty


2013-11-11 | 15:58:14
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Igår var jag bjuden på klädparty hos en kompis. Det var Pomp de Lux (https://www.pompdelux.com/sv_SE/) barnkläder som visades, vilka jag inte har kommit i kontakt med tidigare. 

Jag tyckte kläderna var sådär... Stort plus för priserna, som jämfört med andra homeparty-företag var låga, och även för det stora utbudet. Kläderna däremot tyckte jag var ganska tråkiga, en hel del av det. De var väldigt stereotypa med uppdelning efter tjej och kille, med tjejernas kläder smala i midjan och glittriga medan killarnas var rymliga och mörka i färgerna. Sen fanns det såklart en del plagg som avvek från detta lite och som jag med fastnade för, men överlag tyckte jag så. Det fanns åtminstone mycket mjuka sköna plagg till båda könen, plus för det! Sen beror ju förstås allt på smak, detta är min och många gillar säkert kläderna jättemycket :) 
Det beställdes i alla fall varsin pyjamas till tjejerna i otroligt mjuk eko-bomull, dock i ljusblått i stället för som ovan. Tog en strl större så de får sparas ett tag, kanske till alla hjärtans dag eller påsk! 

Lördagskväll med hemgjorda hamburgare


2013-11-11 | 09:57:23
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014. Mat & bak - Mat.

I lördags på dagen hade jag och Meja bakat hamburgerbröd, så på kvällen serverade M (och Meja) hemgjorda hamburgare på högrevsfärs, tillsammans med hemgjord dressing, jalapeños, ost, gurka, stekt lök och lökringar (dock inte hemgjorda...). Alldeles ljuvligt gott var det! Och galet mäktigt ;)
 

Egentid med Mora Träsk


2013-11-10 | 17:29:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Igår eftermiddag hade jag och Meja bokat biljetter till Mora Träsk som vi gick och såg bara hon och jag. Eller vi träffade på M:s kusiner som vi satte oss hos, men ändå. Det var supermysigt att fokusera lite på henne och hon älskade det :) satt och skrattade och log och dansade nästan hela tiden. Var väl ett par låtar hon inte var så sugen på, så då satt hon bara och blängde. Men överlag en toppentimme :) blev ett par nya filmer inköpta med, och en signerades till och med. Gissa vem som var stolt!! 

Jobbnätter & ledig helg


2013-11-09 | 10:44:42
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Jag jobbade onsdag-torsdag natt, ganska så lugnt hade vi det. Sov jättegott på torsdagen för första gången sedan jag jobbade på kirurgen när jag var gravid med Juno, och vaknade inte förrän strax innan klockan skulle ringa vid halv 4. Sen minsann gick det i ett! Hämta barnen, gå till affären, laga mat, gå till föräldramöte (först hos Juno, sedan hos Meja) medan mamma var här, springa från föräldramöte till bussen och så till jobbet igen ;) full fart! M jobbade såklart kvällen bara för det var föräldramöte. 

Sov supergott på fredagen med och vaknade återigen strax innan klockan ringde, efter 13 någon gång. Tog det lite lugnt och hämtade barnen som satt och åt mellanmål när jag kom. Passade på att tjuvkika lite på Juno när hon satt och hällde upp smoothie i glas och drack det, och åt smörgås. Vad stor och självständig hon kändes plötsligt! 

Vi lagade sedan lyxig fisksoppa (ala Sara med lösenskyddad blogg) till fredagsmiddag lagom till M kom hem. Jag tog tag i lite julkortsbeställning och beställde almanackan till nästa år och sådär sen på kvällen, och barnen somnade i en hög i soffan ;) 

I helgen är vi lediga allihopa, och M och hans pappa håller på ute i boden idag så det blir klart där någon gång. Jag längtar så till att äntligen ha en extra frys igen, har ju bara halv inne. Kan ju aldrig baka eller någonting :/ 
Meja har haft lite målarverkstad under tiden och i eftermiddag ska vi på Mora Träsk! Gissa om någon längtar!

Juno på förskolan


2013-11-08 | 21:17:13
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Nu har Juno gått en vecka på riktigt på förskolan. Eller ja, 3 dagar i alla fall. I måndags, igår och idag. Tisdag-onsdag var vi lediga :) I måndags gick det jättebra, torsdag och fredag har hon blivit jätteledsen vid lämning enligt M. Det har dock gått över väldigt fort och när jag har kommit och hämtat har hon verkat hur glad och trygg som helst!
 
 
Igårkväll hade vi föräldramöte. Jag måste säga att jag är så galet nöjd med Junos avdelning. Både hur allt är upplagt och med pedagogen (ja, för tillfället är det bara en fast...). De har inga vanliga leksaker alls, utan leker med sand, vatten och andra naturmaterial, de målar, klistrar och är ute. Sover gör de ute i vagnar.
 
 
Både maten och sömnen har gått superbra! Och döm om min förvåning när jag igårkväll fick höra att hon själv häller upp dricka från en liten kanna, lägger upp sin mat på sin tallrik och går med den till bordet (allt med stöttning såklart). Åh, vad jag skulle vilja vara en fluga på väggen för en dag! Se hur hon beter sig och vad hon gör. Hon dricker även i vanligt glas där. Vad hände med min lilla bebis liksom? Kul att de uppmuntras att göra allt själva, superbra tycker jag! De är dessutom bara 1-åringar på hennes avdelning. Tänk tålamodet hos de som jobbar där ;)

Fotolek


2013-11-06 | 15:28:53
Kategori(er): Foto. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Idag på förmiddagen var jag och barnen på biblioteket för att lyssna på sagostund. Jag och Juno satt med förstaa 3 minutrarna, sen tyckte jag att hon hördes lite för mycket så vi gick ut och läste pekböcker i stället ;) Meja tyckte det var kul i alla fall!
 
När vi hade myst med lite film hemma, ätit lunch och jag och Juno sovit middag bestämde vi oss för att plocka fram kameran och leka lite. Meja ville ta fram tygerna, men jag kom på att nu har vi ju faktiskt en vit vägg :D Inte världens bästa ljus dock, men jag hade lite idéer jag ville testa. Blev dock inte så bra... ;) Prova måste man ju i alla fall!
 
Test med lampa snett framför motivet. Får inköpa ett par till om det ska bli bra tror jag ;)
 
Vanliga med inbyggda blixten. Men nja, det gillar jag inte.

Och så blev även årets julkort tagna - tror jag! Men de får ni minsann inte se än :)

Förbannade lungor


2013-11-05 | 22:04:03
Kategori(er):

Dagen blev i alla fall lite bättre än förväntat, Meja har varit på hyfsat okej humör efter morgonens bryt. Efter lite plock på förmiddagen gick vi ut en sväng, M höll på ute i boden och jag tänkte räfsa löv... Gick sådär kan jag säga! Hann räfsa ihop 3 högar innan jag blev helt andfådd och slut. Förbannade sjuka, ge med dig någon gång! Min kortison-kur är slut nu, och är fortfarande risig =( Slemmig hosta och tungandad till och från. Fick åtminstone lite frisk luft, sen gick jag in och sydde i stället!
 
En liten stund fick jag hjälp i alla fall!
 
Meja pysslade lite med limpistolen inne sedan med, och så har hon varit på gympan efter lite uppehåll för Danmark och höstlov. Superskoj tyckte hon! Själv spenderade jag kvällen på kören för lite energipåfyllning (och julkänslor, men jag motar dem än så länge!).
 

Laxbiffar / fiskbiffar


2013-11-05 | 21:51:10
Kategori(er): Mat & bak - Mat.

Ikväll gjorde vi laxbiffar, något vi gjort tidigare någon gång och jag kom att tänka på när jag gjorde veckans matlista. Jättegott som variation till vanlig ugnsstekt lax vilket vi brukar köra annars. Idag hade vi inte så mycket lax, så slängde i ett par torskfilébitar med!
 
4 port.
 
ca 600 g laxfilé (eller lax + torsk / annan fisk)
3 äggvitor

Mixa laxen i matberedare eller mosa med gaffel, och blanda i äggvitorna. Stek som vanliga biffar i lite matfett ca 3 min per sida, tills de är genomstekta.
 
 
Till detta serverade vi idag ugnsrostade rotsaker och en sås gjord på kvarg och sweetchili-sås. Blev färgglatt på tallriken ;)

Fantastisk ledig morgon


2013-11-05 | 10:41:10
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Båda barnen vaknade alldeles för tidigt i förhållande till när de somnade. Vi hade sovmorgon planerad, så Meja fick lite frukost vid tv:n och Juno fick välling i sängen. Efter ca 1,5 timme lyckas vi få Juno och somna om, och är på väg att slumra till. Efter två minuter kommer Meja in och väcker Juno för att hon vill leka med henne... 

Väl uppe står Meja och vrålar en halvtimme på toaletten för att hon inte orkar tvätta händerna. 

Om man skulle åka och jobba kanske?! ;) det kommer bli en låååång dag... 

Världens bästa Juno!


2013-11-04 | 18:26:25
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

I morse begav vi oss upp tidigt allihop, för att lämna barnen halv 7 innan det var jobbdags för oss. Första riktiga dagen för Juno, och första hon skulle äta frukost där, och lunch och mellanmål för den delen ;) Mejan är ju inte heller van vid så långa dagar, och har längtat efter att få äta frukost på förskolan.

När jag gick på lunch passade jag faktiskt på att ringa Junos avdelning för att fråga hur det gick. Lite svårt att släppa sådär när man inte vet alls. Svaret var dock bra - hon hade varit superglad hela förmiddagen, inte behövt sova något på morgonen och ätit massor med mat. Somnat hade hon gjort innan de ens var ute med vagnen genom dörren ;) 

Med andra ord - det här har gått hur bra som helst!! 


Fast visst blev hon superglad då hon såg mig genom fönstret när jag kom för att hämta :) hon kom springande i full fart och slängde sig i min famn, och jag har fått massa pussar och kramar sen. Sötfis! 

Lite lasagnemiddag är nu intagen och jag är så. jäkla. trött. Inte van vid att upp och jobba så tidigt ;) nätterna är bättre! Får se om jag orkar sy lite på tjejernas kalender sen när de somnat eller om det får bli TV... 

Allvar


2013-11-03 | 21:12:41
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Natten som gick var värre på jobbet, det gjorde inte annat än ringde i telefonen och kom patienter till jouren. I alla fall fram till 3, sen sov de nog gott hemma sedan, skönt det :) full fart med inhalationer, prover och mediciner. 

Jag fick sova en liten stund i alla fall på förmiddagen, M jobbade ju så hans syster var här och underhöll barnen. De ville dock inte förstå att de skulle vara lite tysta ;) väl uppe har jag tagit det väääldigt lugnt och tänker nu stupa i säng tidigt, imorgon blir det en dag på jobbet nämligen. Och barnen ska första riktiga dagen till förskolan. Galet! 

Mejan har varit uppe och förberett hemkomst för mormor m.fl. som kommer från semester idag :) 

Sooova


2013-11-02 | 07:46:22
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Jag har jobbat inatt, har varit lugnt och skönt! Nu ska det dock bli fantastiskt skönt att sova. Barnen har det skoj med min moster med familj och M jobbar. Jag tänker sova med gott samvete, förhoppningsvis typ till 15 om jag lyckas ;) 

RSS 2.0