- Vecka 29


2012-05-31 | 15:09:08
Kategori(er): Graviditet.

Vikten ligger nu på +5 kg, och trots att det kanske inte är så mycket egentligen känner jag mig ungefär som en valross ;) Känner mig bara allmänt tjock. Har i princip slutat röra på mig också utom lite små korta promenader till och från förskolan och så, och jag tror att det spelar in i själva känslan.Jaja, slut på klagandet. Full fart är det i alla fall i magen för det mesta. Tror att denna lill* är vildare än Meja var i magen, den är jämt vaken, dag som natt ;) Med henne har jag för mig att morgnarna var mesta vakentiden!

120529 - Pingst, körkonsert m.m.


2012-05-29 | 11:13:03
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

I fredags passade jag och Meja mammas och deras hund på morgonen, och passade på att ta oss en tripp till lekparken i finvädret!
I lördags efter sovandet var det dags att sjunga på bröllop. Blödig och horminstinn som man är var det lite tjockt i halsen då jag skulle sjunga precis efter löftena, men det kändes som det gick ganska bra och de var nöjda! Direkt vidare till konsert med kören vilket gick alldeles strålande :) Lite jobbigt dock för gravidikroppen att stå så i drygt en timme, men det gick!


Jag & mammsen

Den fullspäckade helgen fortsatte vidare på grillmiddag hos kära vänner där M och Meja redan spenderat ett par timmar med lek. Mycket smarrigt var det och avslutade kvällen där med Eurovision, vilket ju gick som en dans! Visst att jag lätt tyckte Loreen hade den starkaste låten, men hur ofta brukar det hjälpa?!
Söndagen inleddes med lunch hos andra vänner, där Meja även fick rida en liten sväng på en av hästarna. Gissa vem som var lycklig?! Smörgåstårtan var inte fy skam, och inte rabarbersoppan med vaniljglass heller ;)

Därefter följde ett litet morsdagsrace, lämnade blommor hos styvmamma och mamma innan vi slutligen landade hos M:s familj för firande av både mamman och hans lillasyster som fyller år nu i veckan. När jag väl åkte iväg till jobbet på kvällen kan man säga att helgen hade försvunnit i en rasande fart!För övrigt är det nu 8 arbetspass kvar innan ledighet. Lovely!

- Tävling


2012-05-29 | 09:04:13
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Denna tävlingen hade ju varit väldigt lämplig att vinna inför bebis ankomst :)Jag tävlar om en valfri SKÖTVÄSKA från DarlingExpress
inne hos EN POJKMAMMAS VARDAG. Var med och tävla HÄR du med!

120525 - Sommar!


2012-05-25 | 08:32:24
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

Jag är lycklig! Kan man bli annat i detta vädret?! ;) Ända sedan förra helgen, fredag idag igen, har vi haft strålande solsken och uppemot 25 grader i skuggan. Ljuvligt! Tänk att vädret kan påverka ens humör så mycket! Riktigt högsommarvarmt har det varit, nästan lite sådär tryckande värme. Knappt att jag vågar säga det, men det skulle nästan behövas lite regn... Om natten ;)

I lördags tog i alla fall jag och Mejan oss en tripp till lekparken!De små bilderna är klickbara!

På söndagen blev det middag hos M:s föräldrar.Måndagmorgonen tog vi tag i att ta fram Mejas pool, något måste man ju ha att svalka sig i!


Klickbara!

För övrigt går det bra med napparna! Hemma har hon inte haft dem sen vi lämnade dem hos Pippi. Eller jo förresten, en dag när hon skulle vila middag kom hon plötsligt med en napp i munnen, då hade hon hittat den i sitt rum någonstans. När hon hade somnat tog jag den dock igen och när hon vaknade och frågade efter den sa jag att jag hade lagt den i ett kuvert och skickat till Pippi den med ;) Det har alltså gått över förväntan, då både jag och M var lite tveksamma innan eftersom hon varit väldigt nappberoende på sista tiden.

Annars i veckan har jag jobbat lite, varit på pensionsmiddag hos en på jobbet som slutat nu, och igår var Meja på "fest" på förskolan för att fira Förskolans Dag. De hade bakat rulltårta dagen innan som de åt, och så hade de gått baklänges och fått medaljer :)

Jag måste ju även passa på att skicka ett stort grattis till M:s bästa kompis med flickvän som fick en liten flickbebis igårkväll! Mys!

- Vecka 27-28


2012-05-24 | 21:50:39
Kategori(er): Graviditet.
Jag kan säga att gränsen mellan att knappt känna sig gravid alls till att känns sig jäkligt gravid gick väldigt snabbt att ramla över ;) Med Meja kände jag mig lite mer gravid lite tidigare, tyckte det var lite jobbigare liksom, men när jag kollar tillbaka verkar det som det var i ungefär samma veva jag började känna mig tung och otymplig. För tillfället känner jag mig mest tjock och ja... Böja sig och räta upp sig igen går sådär då jag får en sammandragning varje gång jag gör det!

Var och inhandlade hallonbladste och förberedelseolja på hälsokosten häromdagen i alla fall, så om några veckor är jag redo att påbörja förlossningsförberedelsen ;)


Meja-magen till vänster och bebismagen till höger. Dock är bilden med Meja tagen ett par veckor senare...

120521 - Sommarvärme!


2012-05-21 | 19:14:11
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

Man kan ju bara inte sitta inne och blogga i detta sommarväder :) tredje dagen i rad med sol och värme, idag har termometern gått upp till knappt 25 grader i skuggan utanför! Så härligt! Dock ska dagen imorgon sovas bort, för nu är jag snart på väg mot jobbet :(

Lite soliga bilder ligger och väntar på er i kameran iaf!

- Ett barns funderingar om förlossning


2012-05-17 | 15:28:40
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

- Hur tror du att bebisen kommer ut från mammas mage då?
- Det blir ett stort hål i din mage, och så kan bebisen gå ut där!
- Okej, och hur försvinner hålet sen då?
- Man tar en skruv och skruvar ihop det! *visar med händerna*- Astrid Lindgrens Värld!


2012-05-17 | 15:23:01
Kategori(er): Weekends m.m..

Blir bildspel i stället för massa bilder. Synd på bildkvaliteten, men lättare så :)

Tisdag-onsdag spenderades alltså på Astrid Lindgrens Värld. Det mesta vi har att säga om stället är faktiskt positivt tur nog :)

Om vi börjar med campingen där vi bodde i en campingstuga... Servicehusen med toalett, kök o.s.v. var fräscha. Nu använde vi ju inte så mycket där förutom toaletterna, och lite disk, men vi såg ju det i alla fall. Receptionens/servicebutikens öppettider var bra och de hade ett lagom utbud med varor - lite grillsaker, blöjor, bröd och pålägg. Såklart lite filmer och böcker med ;)

Vad gäller parken var det ju lite mindre aktiviteter igång nu under lågsäsongen än senare, men detta var vi ju medvetna om redan när vi bokade. De karaktärer som var på plats i parken nu var Pippi, Emil och Karlsson på taket med sällskap. Ska man åka med mindre barn, som ju vi gjorde, så tror jag det är rätt bra att åka nu innan det är så mycket folk och så, för Mejan hade möjlighet att få komma fram och prata o.s.v. utan problem, och det var inga köer till någonting alls. Himla skönt!

Vädret är ju inget de kan påverka, men det var väl sådär, tyvärr. Kunde varit bättre, men också betydligt värre. Kom några regnstänk båda dagarna, men onsdagen började bra med solsken.

Att åka dit med barn i denna ålder rekommenderas alltså :) Bra att ha möjlighet att hyra skrindor (20:-), och lagom hanterbart för dem. Även bra med möjligheter att ha med bebisar, då det finns gott om skötrum, vagnvänliga vägar och även amningsrum.

Det enda vi kan känna var lite synd var att det i många av de små husen var väääldigt sparsamt / inte alls möblerat. Inte så konstigt dock då jag kan tänka mig att det inte får stå ifred så länge kanske.

120516 - Astrid Lindgrens Värld


2012-05-16 | 19:17:43
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

Nu har vi kommit hem från 2 dagar på Astrid Lindgrens värld! Det har varit bra och en mer utförlig uppdatering kommer imorgon :) nu ska det packas upp och ätas lite!

- Glukosbelastning / barnmorskebesök v. 27


2012-05-14 | 14:23:17
Kategori(er): Graviditet.

Idag var det dags för glukosbelastningen. Något jag fasat lite för då jag har lågt blodtryck på morgnarna och måste dricka mycket då, men nu skulle jag ju komma fastande. I alla fall så åkte jag dit med både M och Mejan, och ja ... det gick väl sådär! Var yr och mådde lite illa redan när vi kom dit, troligen eftersom jag inte ätit eller druckit. Fick i alla fall i mig sockerlösningen utan problem, men började må ganska illa efter en stund och fick springa ut på toaletten och hulka lite. Det gick sedan över efter en stund, men när jag varit inne och tagit blodtrycket kände jag illamåendet skölja över mig igen och allting kom upp, efter 45 minuter... Avbruten glukosbelastning med andra ord, slipper dock göra om det! :)

Blodtryck 88/61
SF-mått 24 cm
Hjärtljud 140/min
Blodvärde 123

Detta blodtrycket var alltså ändå innan jag gjorde av med ännu mer vätska... Är i alla fall lycklig över att blodvärdet håller sig hyfsat, ska fortsätta trycka leverpastej och snart jordgubbar för att förhoppningsvis slippa sabba magen ännu mer än den är utan tabletter.

- Svar


2012-05-12 | 16:21:57
Kategori(er): Svar på kommentarer.

Fick en kommentar ang. gårdagens inlägg av en annan mamma, med barn i samma ålder som Meja, som jag kände att jag var tvungen att svara på! :)

Här hemma är ordet "förlåt" inte viktigt i deras ålder förstår de inte vad det innebär det blir bara ett tomt ord! Har sett det för många gånger på jobb där barnen gör ngt dut sekunden efter slänger de ut sig "förlåt" precis som de blivit lärda och det betyder ingenting.

Så här hemma är vi arga sen när vi lugnat oss pratar vi om det och kramas eller kramas och pratar ;-). Kramen är 100 gånger mer äkta en ett framtvingat förlåt! Så tänker jag =)

Jag förstår absolut vad du menar och håller med till viss del! Jag är verkligen inte ute efter att hon bara ska säga ett framtvingat förlåt och sen är det bra, usch nej. Meja är medveten om vad förlåt betyder, för jag har själv alltid varit noga med att säga förlåt om jag har varit orättvis mot henne, och då inte bara sagt förlåt, utan förklarat situationen och sagt "förlåt att jag ... ". Att hon kommer och vill kramas bara för att jag är arg på henne tycker jag inte heller känns äkta, även om jag såklart känner mig elak som inte "tar emot" henne just då.

Nu är de två gånger denna vecka som vi bråkat om detta de första gångerna vi gjort det, och första gångerna vi verkligen haft behov av att hon ska säga förlåt. När hon sedan gjort det har hon inte bara sagt förlåt, utan då har vi pratat om vad hon säger förlåt för och varför det blev som det blev.

Hoppas mina tankar blev lite klarare :)

- Att vara arg och att säga förlåt


2012-05-11 | 20:02:00
Kategori(er): Tankar, känslor & framtidsplaner.

Något jag funderat mycket på på sista tiden är det här med att bli arg. Och då menar jag på Meja. Helst av allt skulle jag naturligtvis vilja sköta allt perfekt och se till att jag aldrig blir arg på henne, alltid diskuterar lugnt o.s.v. Nu är det tyvärr inte alltid så det funkar, inte i detta huset i alla fall...

Mitt tålamod är inte alltid på topp, då vi alltid lyckas bli stressade när vi ska iväg någonstans. Att då ha en liten fisunge som springer åt alla möjliga håll, inte ska ha skor på sig och går och gömmer jackan är inte optimalt för mig. (Nu ser det inte alltid ut så förstås, men det händer!) Jag försöker ofta resonera lugnt med henne till en början, men lite för ofta blir det så att jag höjer rösten och skäller. Det hjälper säkert inte mer, men ack så svårt det är att låta bli när stress och ilska bubblar i hela kroppen.

De senaste dagarna har vi haft två lite längre bråk. Då har det dock inte varit på grund av att jag har blivit arg, utan för att hon gjort något och jag sedan försökt få henne att säga förlåt, vilket hon inte är så bra på än. Ena gången minns jag inte vad det var hon "hade gjort", och den andra gången hade hon kastat en sten i golvet hårt (tack och lov på klinkersgolvet i hallen). "Bråken" har pågått i sisådär 20 minuter innan hon har gett sig och sagt förlåt, och OJ så svårt det är att hålla sig som man har tänkt sig när skruttan försöker komma upp i knäet, kramas m.m., men vägrar säga förlåt. Till slut har hon i alla fall kommit fram med tårar i ögonen och sagt förlåt, kramats, pussats och pratat igenom vad som hänt.

En annan gång det inte är det lättaste att hålla sig lugn är när barnet i fråga är alldeles bortkopplad. Om vi till exempel sitter och äter eller gör något annat och hon börjar flamsa. Hur mycket man än försöker prata med henne går det inte överhuvudtaget att nå fram, hon är liksom helt blank. Då kan jag bli alldeles toookig!

Härliga barn, det är tur ni ger oss föräldrar något att fundera över :)

120511 - Jobbhelg IGEN


2012-05-11 | 13:23:56
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

Det är inte sådär mycket kul som hänt här hemma denna veckan. Lite god mat har det blivit i alla fall! Någon dag - var nog till o med förra helgen - blev det grillat, mums som vanligt! Och i tisdags inhandlade jag lite färsk torskfilé i fiskbilen, att man inte unnar sig färsk fisk oftare! Är sån skillnad. Blir nog mer av den varan nu när Maxi får egen fiskdisk :)
Meja ville vara pirat en morgon :)Häromdagen fick Meja syn på hobbyfärgerna jag hade tagit fram till dockskåpsrenoveringen, och ville förstås måla. Såklart hon fick, ut i gräset med papper, färger, pensel och Mejan, och ett fantastiskt konstverk växte fram ;) Hon underhöll sig länge och väl där ute!Onsdagen spenderades med att köra skräp till tippen... Fy farao vilken dryg och tidsödande sysselsättning! Höll på mer än 5 timmar och är ändå inte klara. Då hade vi ju dock en del, massa lövsäckar o.s.v. och så har M rivit ut all inredning från boden + rivit ner en gammal lekstuga vi hade på tomten.

Igårkväll hade vi i alla fall lite skoj! När jag hade hämtat Meja på förskolan började hon tjata om elefanterna och tältet vi hade sett kvällen innan och frågade om vi inte kunde åka och titta på dem. Hon ringde pappa och frågade på vägen hem genom skogen, och plötsligt sken hon upp som en liten sol och skrek "han sa ja!". Hon skuttade hela vägen hem sen och efter lite om och men hade vi ordnat biljetter och begav oss mot Cirkus Scott!Herregud vilken underhållning för Mejan! Hon var i extas hela tiden, förutom att hon började bli lite trött sista stunden och då satt lite lugnare och tittade. Innan föreställningen blev det ponnyridning, ansiktsmålning, balansgång på lina och hinderbana. Ungen har nog inte varit så sött lycklig på länge! Det var värt varenda öre det kostade! Tyvärr hade de massa krabb med säkringar p.g.a. regnet så ljuset, bildspel o.s.v. fungerade inte som det skulle, men det är ju inget de kan rå för. Fantastiskt duktiga var de i alla fall!

Ikväll är det dags att bege sig mot jobbet igen. Kul att jag räknade ut att jag jobbar minst 1 helgpass 6 helger i rad nu... Förhoppningsvis visar det sig i alla fall på lönen!

- Dockskåpsrenovering


2012-05-11 | 12:13:33
Kategori(er): Pyssel.

Jag har tänkt ett bra tag att till Mejas födelsedag ska jag utföra en renovering av mitt gamla dockskåp och ge det till henne. Häromdagen kände jag att det är lika bra att komma igång, så lite hann jag med första kvällen i alla fall! Tänkte måla utsidan, tapetsera lite på insidan, förhoppningsvis sätta nya golv i ett par av rummen och så även tapetsera takets utsida. Tänkte först måla det svart, men när jag hittade en tapet som kommer passa bra som tak tänkte jag att det får bli så i stället! Jag tror även att möblerna ska få bli vita.
- Vecka 26


2012-05-11 | 11:33:02
Kategori(er): Graviditet.

Nu ligger jag lite efter, är ju i vecka 27 nu, men jaja ;)

Nu börjar jag faktiskt känna mig lite mer gravid. Inte så att jag känner mig så tung direkt, men jag märker att jag är tröttare i kroppen. Blir trött i ryggen, svanken och bäckenet av ganska lite, och har lite ont ibland. Jag ska dock inte klaga, för jag har inga större krämpor än! Dock skulle jag ju ljuga om jag sa att det inte skulle bli skönt att gå hem om drygt en månad ;)

Vikten håller sig ganska stilla trots att jag äter som en tok för tillfället, är så hungrig så hungrig! Förra veckan var jag uppe på +4 kg, men denna veckan var det tillbaka på +3 igen. Inte för att jag klagar det minsta, men tycker det är konstigt! Tror jag ligger på ungefär samma vikt jag gjorde med Mejan i samma graviditetslängd.

- Början till bebisrum


2012-05-06 | 22:01:00
Kategori(er): Huset - Barnrum.

Ja, klart är det ju inte. Som ni ser står det lite skrafs innanför dörren till vänster och så är det rätt tomt på väggen rakt fram ;) Men en början, och det räcker så länge!- Vecka 25


2012-05-03 | 18:50:00
Kategori(er): Graviditet.Jag känner mig faktiskt fortfarande inte så speciellt gravid. Vad jag kommer ihåg kände jag mig tyngre med Meja vid det här laget, men det är ju så svårt att minnas med. Jag blir nästan lite paff ibland då jag går förbi spegeln, för nu är där verkligen en riktig gravidmage, som jag knappt märker är där?

Men visst, det börjar kännas lite jobbigare på jobbet, och igår när jag hade fixat i trädgården hela dagen kändes det som svanken höll på att gå sönder på kvällen. Så visst, kroppen börjar säga åt mig att ta det lugnt! Är ju ändå tredje trimestern nu...Shit, vad fort det går denna gången! Hoppas slutet går lika fort, för då var det inte kul sist. Nu ser jag fram emot en ledig sommar med fint väder och massa gos med Mejan innan hon äntligen ska få ut "sin" efterlängtade bebis! Oj, som hon längtar! Och vi med såklart :)

120503 - Sommarvärme


2012-05-03 | 13:42:51
Kategori(er): Mamma till Meja, gravid & sjuksköterska - Vår 2012.

Jag känner att det inte ens är någon vits med ett textinlägg idag, bilderna med lite bildtext får tala för sig själva! Bilderna är klickbaraLika varmt idag - nu ska jag återgå till solstolen och min bok medan Meja sover klart! :)

RSS 2.0