Min godaste gröt

Jag har fått många frågor på Instagram hur jag gör min gröt jag äter ungefär 5 dagar i veckan till frukost. Den är så god! Utarbetad efter mycket testande... Håller mig mätt länge, mycket näring och protein, och som sagt väldigt god. Kan ju inte bli bättre! Jag längtar liksom när jag lägger mig på kvällen efter min gröt. 


Börja med att koka upp 1 dl havregryn, 2 dl vatten, en tesked jordnötssmör och lite salt. Låt koka ihop. Tillsätt sedan två äggvitor / ca en halv dl äggvita och låt koka in under omrörning. Sist tillsätter du lite mer än en halv skopa proteinpulver med chokladsmak (alternativt ca en msk kakao om man hellre vill det) och rör om ordentligt. Klart! 


Det går väldigt snabbt att göra, så jag äter det även när jag börjar jobba tidigt. Den perfekta frukosten! 

Nackont

I måndags när jag gick in och väckte Meja låg hon och höll sig om nacken och kunde knappt lyfta på huvudet för hon hade så ont. Stackarn! Vi skulle dessutom ut och köra lite, men hon sa att hon inte trodde hon klarade att sitta i bilen så länge. Vi hade sån tur att mamma hade hunnit hem från jobbet, så hon kunde vara där medan vi åkte iväg. Hon fick i sig Alvedon och Ipren hemma innan vi åkte, och efter lite värmekudde också när hon var där så var det betydligt bättre och hon kunde i alla fall röra på huvudet. 


När hon vaknade igår hade hon inte alls så ont som dagen innan, men ändå fortfarande stel och så. Hon hade sagt redan på måndagen att hon ville vara hemma med mig på tisdagen (inför nattjobb), och det var nog skönt. Hade nog blivit jobbigt med full aktiviter på fritids - dessutom skulle de ha innebandyturnering. Synd att hon missade den dock, det hade hon sett fram emot. 

Vad hon gjort vet vi inte riktigt. Möjligen legat konstigt på natten. Men tycker barnen inte brukar vara så känsliga för sånt annars, de är så mjuka och böjliga liksom, haha. 

Påskhelg på jobbet

Jag jobbade som sagt i helgen. I lördags hade vi planerat dels lite god middag för oss som jobbade, och jag tog med en skagentårta till det. Dels tyckte vi att de stackars barnen som var på sjukhuset över påsken skulle få det lite kul ändå, så jag och en av kollegorna klädde ut oss till påskkärringar och gick runt och berättade att påskharen varit på uteplatsen och lämnat påskägg som vi sedan gick ut och letade efter, de barn som orkade då. Mycket uppskattat! 


Även om det förstås är lite drygt att jobba storhelger, så är det alltid lite extra trevligt på jobbet då. Det är ju ändå lite som ens andra familj många av arbetskamraterna, så det är liksom lite trevligt att fira med dem och känna att man dessutom kan göra det så bra som möjligt för de sjuka barnen! 
RSS 2.0