- Mitt 2012, januari till juni


2012-12-30 | 14:28:00
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

Årets näst sista dag är här och jag har inlett den med att känna mig som att jag ska bli dundersjuk... Vilavilavila är det som gäller nu, för jag vill fira nyår imorgon... =/ Här kommer i alla fall året i sammanfattning!
 

Januari
 
Jag tog min efterlängtade sjuksköterskeexamen och firade detta tillsammans med nära & kära, gravid i vecka 11 eller något sånt. Ett par dagar senare började jag mitt första jobb som leg. sjuksköterska på kirurgen. Meja hostade även som attan hela nätterna och det konstaterades lunginflammation genom röntgen.
 
 
Februari

Vi var ute i snön som äntligen lagt sig ordentligt och åkte pulka, gjorde en "snögris" enligt Mejas önskan m.m. Vi firade alla hjärtans dag här hemma med god mat. Jag avslöjade även graviditeten här på bloggen och gick runt med huvudvärk ungefär konstant, troligen p.g.a. graviditeten. Det bestämdes att jag skulle jobba natt på kirurgen under våren i stället.
 
 
Mars

Vi var på ultraljud och fick se att allt stod rätt till i magen. Var även en weekend i Göteborg för att fira min pappas 50-årsdag. På hemvägen tog vi en svängom förbi Ullared och inhandlade lite bebisgrejer bl.a. Annars jobbade jag på och vi var ute och lekte i det härliga vårädret.
 
 
April

Jag och M var på Maxis jubileumsfest (det var nog dock i slutet av mars). Meja var en fin påskkärring och vi firade inte påsken så mycket, förutom med lite påskäggsletning och så. Det hände mycket för Meja, ståbrädan hamnade på vagnen, nattblöja slutade användas och hon fick en växasäng och började somna själv. Jag längtade som tusan efter sommaren och smidde planer i huvudet. Blev även magsjuk, av smitta på jobbet, blä!
 
 
Maj
 
Sommarvärmen kom till Blekinge (det var nog dock enda månaden...) och i var ute en massa och lekte och Meja badade i poolen. Jag började även få lite ordning i Junos rum. Hela familjen var på Cirkus Scott, vilket Meja älskade, och så var vi ett par dagar på Astrid Lindgrens värld, som också var väldigt poppis! Meja lämnade sina nappar där och det har därefter gått hur bra som helst utan dem!
 
 
Juni
 
Meja sprang lopp (400 m) här i byn, hon var så duktig så och tyckte det var superskoj! Jag inhandlade min nya kamera (Nikon D3100) eftersom jag var trött på gamla halvdana systemkameran och skaffade ny telefon. Var på M:s systers student dit jag bakat tårtan. Jag och Meja var iväg på fotografering av gravidmagen. Vi firade midsommaraftonmed vänner inomhus p.g.a. regn och midsommardagen i finare väder med traditionsenliga firandet på idrottsplatsen. Vaggan kom upp i sovrummet. Jag hade panik på försäkringskassan och gick till slut hem med havandeskapspenning i mitten av månaden. 
 

121228 - Bio & mellandagsrea


2012-12-28 | 21:33:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I onsdags - på annandagen - tog jag med mig tjejerna & ena kusinen för ett biobesök. Det blev Sune - All inclusive-filmen, och den var helt okej. Går ju inte upp mot "gamla" Sune, men Meja verkade gilla den och vi fick ett par skratt!
 
Igår var vi bara hemma hela dagen och tog det lugnt, och idag har vi varit en runda på stan och spanat in mellandagsrean. Nja, den var väl sådär. Någon ställ i varje klädbutik och inget speciellt sådär. Den enda affären jag såg som verkligen slagit på stort var Gallerix som hade 50% på allt i butiken! Meja köpte sig ett par skidglasögon för lite av julklappspengarna och Juno en stereo, när vi kom till Maxi.

- Juldagen


2012-12-28 | 21:19:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

På juldagen fyller M:s pappa år, så det blev en tur till upp till dem. Det blev julbordsrester och Ice Age 4 innan vi åkte hem och ordnade upp lite bland julklapparna och slocknade tidigt på kvällen. Ingen utgång här inte ;)
 
Klädda i julklappskläderna :)

- Julafton, julfirande #3


2012-12-28 | 10:10:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

På julaftonsmorgonen då vi gått upp lastade vi ut oss i bilen direkt för att åka mot M:s familj. Risgrynsgröt och skinkmacka till frukost innan sista avsnittet av julkalendern, och sedan åkte vi mot kyrkan här i byn för julspel. Juno skulle ju spela självaste jesus-barnet och när vi ändå skulle dit ville Meja spela ängel också! De var så duktiga båda två!
 
 
Vi tog en liten tur till M:s farmor med och lämnade av en julklapp och fikade lite innan vi åkte tillbaka till hans familj. Där blev det Kalle Anka (Meja satt som klistrad) innan julmat.
 
Framåt kvällen kom tomten även dit, och julklappar delades ut. Inte heller Juno var rädd för tomten alls! Jag fick 2 utelyktor jag ska sätta på verandan och så fick vi en dammsugare (vår gick nyligen sönder). Perfekt! Av M & tjejerna fick jag en jättefin klocka, en löparmössa & löparvantar.
 
 
Meja fick bl.a. en rittavla & lera och Juno fick bl.a. en learning puppy (av oss) som hon tyckte var jättespännande!
 
Tack så mycket för julaftonen & klapparna bästa svärfamiljen & bästa, älskade M! ♥

- Julfirande #2


2012-12-27 | 22:47:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Efter mamma & de varit här den 23:e vilade vi en stund för att sedan - traditionsenligt - fira med pappa och de. I år hos dem.
 
 
Det blev julmat och tomtebesök. Juno sov sig igenom besöket, men Meja var så glad så! Hon har inte varit det minsta rädd för tomten i år.
 
Jag fick en lykta att ha ute m.m., jag och M fick varsin morgonrock och teaterbesök i vår, Meja fick bl.a. Chilli-grejerna från OBH Nordica, kundvagn och kassaapparat och Juno fick lite kläder och småleksaker.
 
TACK finaste pappa & E! ♥

- Julfirande #1


2012-12-27 | 19:29:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Den 23:e på förmiddagen kom mamma, min styvpappa och syskonen hit för risgrynsgröt och julklappsutdelning.
 
 
Vi öppnade julklappar från dem, från min moster med familj och från mormor & morfar. Massa fint & bra fick vi! Jag och M fick nya täcken och kuddar samt pengar och jag fick ett zoom-objektiv, Glee-box (amningsunderhållning!) & strumpor. Meja fick kläder, en snowracer, lite grejer till dockskåpet, en Dora-docka m.m. och Juno fick kläder, en bilstol, matningsset, pengar och en stor mjuk leksakskrokodil.
 
 
Tack för allt kära familj! ♥

- Från oss alla, till er alla...


2012-12-24 | 15:00:00
Kategori(er): Foto. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jag hoppas att ni i detta nu njuter av sällskapet av nära och kära, av god mat, av någon julklapp med tanke bakom och att ni slipper dras med sjukdomar.
 
Årets julhälsning(ar) från oss...
 

121221 - Jullov


2012-12-21 | 14:19:00
Kategori(er): Foto. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I tisdags eftermiddag var vi ivägbjudna till Tindra & hennes mamma, där även mammans amerikanske boyfriend var. Galet så kass man är på engelska när man "måste", låter som jagvetintevad. Men gjorde oss förstådda iaf, haha! Lasagne & äppelpaj som båda var ljuvliga bjöds vi på. Kameran fick följa med och låg i skötväskan hela kvällen, bra där!
 
I onsdags var Meja på förskolan för lite julfest, och eftersom de ändå hade julfest den dagen tyckte jag hon likagärna kunde gå på jullov då, så så fick det bli! Nu är hon hemma till januari någon gång.
 
Igår firade vi detta genom att åka på julbord på Maxi som lunch, och sedan på glöggmingel på min avdelning på sjukhuset på eftermiddagen. Trevligt både och, och alla 6 sommarbebisarna var med på jobbet! :)

Idag tar vi jullov även härifrån, känner att jag behöver det i år, för att återkomma med nya friska tag i mellandagarna! Så, alla läsare... Ha nu en riktigt, riktigt god jul! Och såklart ett gott nytt år! Det kanske kommer en liten hälsning på julafton, vem vet ;)
 
Här ska fokuseras på bara dessa julfina godingarna den närmsta veckan!

Och ni som vill veta vad vi har för oss ändå får helt enkelt följa oss på Instagram - susseys!

121220 - Lucia var det ja


2012-12-20 | 08:00:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Men herreguuuuud, jag har ju glömt uppdatera er om lucia. Hur kunde jag?! Denna viktiga dag...
 
Dagen började i alla fall kl 06.45 på Mejas förskola i 12 minusgrader utomhus. Klockan 07 drog luciatåget igång och barnen sjöng så fint så :) Meja sjöng faktiskt med, trots att hon i vanliga fall sover sött vid den tiden. Därefter gick jag, M och Juno hem och somnade om en stund, skönt!
 
När vi hämtat Meja gick vi hem till lillasyster en runda, lussefikade på mina saffransbullar, lillasysters pepparkakor och deras julkola. Smarrigt som attan!
 

121219 - Julgran


2012-12-19 | 22:27:00
Kategori(er): Foto. Huset - Säsongspynt. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Idag när vi hade hämtat Meja på förskolan tog vi tag i att ta ner julgranen (plastgranen) från vinden och klä den. Meja tyckte det var jättekul först (fast hon hängde allt på samma ställe, jag smög iväg det lite sen... :P) och valde silver och rött, men sedan började Juno skrika och Meja som var trött vägrade samarbeta. Jag fick mig ett litet bryt och vi tog en timeout innan vi gjorde klart det sista. Ja herregud, ljuva småbarnsliv... ;) Fint och mysigt blev det i alla fall! Till slut.
 

- Julpynt 2012


2012-12-19 | 20:15:00
Kategori(er): Foto. Huset - Säsongspynt.

Vardagsrummet
 
 
Mejas rum
 
 
Junos rum
 
 
Köket / Vårt sovrum
 

- Tjejerna, 4 månader


2012-12-18 | 12:25:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Meja          ♥          Juno

- Finaste, goaste bebis


2012-12-18 | 09:18:00
Kategori(er): Foto.

Idag har vi provat bakgrunderna lite till, jag och Juno. Blev några bilder jag blev ganska nöjd med, men åh vad jag hatar skuggorna (på de översta här, som dessutom var finare i sin helhet, men p.g.a. alla psychos out there får ni nöja er med de beskurna). En blixt står just nu överst på önskelistan i huvudet ;) Men så var det ju det där sovrummet som skulle renoveras, och löparskorna som behövde införskaffas...
 

- Utveckling var det, ja


2012-12-17 | 13:25:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jag skrev ju för någon vecka sedan att det hände så mycket i utvecklingen för minstingen just nu. Och ja, det gör det verkligen. Förutom att hon nu rullar och vänder sig fram och tillbaka så fort hon hamnar på golvet (förutom om hon blir arg då), så har hon även börjat röra sig runt i en cirkel när hon ligger på mage. Så hon hamnar med huvudet där fötterna låg innan liksom. Runt runt. Om det är tillräckligt halt förstås ;)
 
 
Hon ligger även och drar upp rumpan som att hon ska skjuta iväg sig, och ibland lyckas hon backa en liten bit med! Någon månad till, sen är det nog full fart på denna lilla damen!
 
(Och den där öroninflammationen har hållt sig i schack under helgen, så det ble hyfsat lindrigt. Med Alvedon i kroppen är hon till och med piggare än normalt! Inatt och idag har vi än så länge klarat oss helt utan.)

121217 - Julgranshuggning & julgodis


2012-12-17 | 11:36:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår var det ju 3:e advent, som vi inledde med julskinkesmörgås-frukost...
 
 
...innan det var dags för den traditionsenliga julgranshuggningen hos en f.d. arbetskamrat. Vi ska i och för sig inte ha någon riktig innegran i år eftersom vi inte ska vara hemma något vidare, men högg en att sätta ute. Annars hade vi nog åkt dit ändå, för det är så trevligt! Efter huggningen blev det korvgrillning och tomtebesök. Haha, denna tomte alltså! I år hade han en mankini på sig. Jisses vilken syn! Hoppar de bilderna ;)
 
 
Efter detta spektakel åkte vi hem till M:s familj för att göra julgodis. Jag & M gjorde rocky roads & bästaste mjölkchokladkolan, och de andra gjorde polkagrisfudge & karamelliserade mandlar. Mums!
 
Recepten får komma i ett eget inlägg!

121217 - Lekdejt


2012-12-17 | 10:23:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I fredags förmiddag fick vi besök, jag och barnen. 3 goa tjejer och deras sammanlagt 4 barn (och en i magen) kom hit. Vi åt knytkalas-julbord, babblade en massa och barnen av den större varianten lekte! Jättetrevligt hade vi, och jag (och de andra) var hyfsat trött i huvudet när de hade åkt...
 
Full fart!

121215 - 4 månader & öroninflammation


2012-12-15 | 11:57:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår när vi kom från babysimmet (som för övrigt gick jättebra!) sov Juno bara en kort stund och sen tyckte jag att hon var mycket gnälligare än vanligt under eftermiddagen. Framåt kvällen brakade det loss ordentligt och hon skrek och skrek, tog sig även ibland för örat.
 
När vi skulle lägga oss själva och la henne hos oss i sängen började hon skrika ännu mer, så jag gav henne en Alvedon-supp. En kvart senare eller så lugnade hon sig lite och somnade till slut. Klockan 1 började cirkusen om igen fram och tillbaka ett par timmar och framåt 4-5 fick hon en ny supp och somnade äntligen lite bättre. Jag fick halvsitta med henne på magen hela natten. Eftersom jag märkte att hon hade mer jobbigt när hon låg ner och tog sig för örat/öronen emellanåt misstänkte jag att det kunde röra sig om en öroninflammation, så ringde 1177 på morgonen och vi fick en tid till jourcentralen nästan direkt.
 
Kära mamma kom och körde oss dit eftersom jag tyckte det var onödigt att M gick från jobbet. Jättelugnt var det så vi fick komma in direkt och läkaren kände på magen, lyssnade lungor m.m. och kollade i öronen. Han tyckte hon såg röd ut men det var svårt att se eftersom hon är så liten. Ett stick i fingret fick det bli och kolla CRP med, och det var lite förhöjt. Det blev därför en penicillinkur för öroninflammation!
 
Stackars liten! Kul sätt att spendera sin 4-månadersdag... Hon fick i alla fall i sig första dosen utan problem, skönt! Jag hade laddat upp med mango- och persikopuré ifall att...

Nu har hon sovit sedan vi kom hem, så snart är det väl matningsdags så jag kan få sova en stund sen jag med. Är helt mosig i huvudet! 
 
(Meja var förresten rolig. Hon hörde ju i morse att Juno var sjuk, och klagade plötsligt på ont i magen. Trodde inte riktigt på henne, men när vi ändå var hos doktorn kände han lite, och efter det var hon mirakulöst bra igen. Haha, söta unge. Hon ville också vara sjuk :P)
 

- Finaste bebis!


2012-12-15 | 11:33:00
Kategori(er): Foto.

 Hon som rullar så fort man lägger ner henne!
 
Innan sjukdomsutbrottet som kom några minuter senare...

- Ett år sedan


2012-12-13 | 22:27:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Igår var det ett år sedan den där dagen. Den där väldigt happy dagen, då jag både fick mig ett jobb (vikariat) och en annan väldigt rolig och lite chockerande nyhet. Vi höll för övrigt på i full fart med C-uppsatsen, och oj vad nervösa vi var att inte bli godkända. Nu sitter jag här - ett år senare - med godkänd utbildning, bebisen i famnen och ett nytt vik till sommaren på samma ställe!
 
 
Vilken otroligt omtumlande dag det var! Allt på samma gång liksom...

- Tävling


2012-12-13 | 15:38:00
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Nu i dagarna fyller Barnmatsburken 3 år och det firar vi med en liten tävling här på Barnprylsbloggen
 
 
Tävlingen hittar du här!

- Bah!


2012-12-12 | 14:10:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Typiskt! De två kurser jag helst ville läsa blev jag reserv 75 (50 platser) och reserv 43 (35 platser), så kan nog glömma dem. Alla andra kom jag in på, såklart. Så, blir det någon skillnad efter andra antagningen får vi se, annars ska jag läsa om sex och psykisk ohälsa i vår ;)
 
 
Update! Tyvärr hade psykisk ohälsa träffar varje vecka (internetbaserad distansundervisning var det ja...), så sex och livsstil it is!

- Tävling


2012-12-11 | 14:54:38
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Vill egentligen inte tipsa om denna tävlingen eftersom jag så väldgt gärna vill vinna, menmen, ni måste ju också få chansen!
 
Jag är med och tävlar. Tävla HÄR du också!

- Junos vikt & längd


2012-12-11 | 13:46:01
Kategori(er): Junos vikt&längd.

Nästan 4 månader gammal är hon nu 60,5 cm "lång" och 5285 g "tung" :)
 

121209 - Andra advent & luciatåg


2012-12-09 | 21:22:00
Kategori(er): Foto. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Andra advent idag, och jag och tjejerna började morgonen med nykokt risgrynsgröt, andra ljuset och julkalendern på TV.
 
 
Efter vi gjort oss i ordning och så blev det inflyttningsfika hos kusin. Vi har i och för sig varit där två gånger innan, men när alla andra ändå skulle dit så... Jag tackar ju inte nej till fika liksom!
 
Väl hemma igen sov Meja en välbehövlig stund (somnade i bilen på vägen hem) innan det blev lite sen lunch och vi gjorde oss klara för eftermiddagens aktivitet - luciatåg i kyrkan! Det var barnen i vuxenbarn, babycafét, kyrkans barntimmar och yngsta kören som hade det idag. Det är ju så mysigt i kyrkan nu vid jul, och barnen var jätteduktiga! Meja var enda tomten, förutom då Juno och en bebis till. Lite dålig uppslutning bland de minsta barnen ;)
 
 
Meja var jätteduktig och hängde med med sång & rörelser och så på de sånger de var med på. Vi blev även tillfrågade om Juno kunde spela Jesus-barnet på julafton, precis som Meja gjorde. Så julspel i kyrkan på julafton it is!

- I behov av blixt


2012-12-09 | 18:49:00
Kategori(er): Foto.

Som ni kanske såg på lucia-bilderna blir det hemska skuggor med den inbyggda blixten, och det blir inga bra bilder utan blixten heller med bakgrund. Så, får nog ta och spara till en ordentlig extern. Bah, utgifter utgifter... ;) Några ok bilder har jag fått till i alla fall!
 
 
Behöver dock komma på ett bättre ställe att hänga bakgrunderna, nu lyser det igenom från köksfönstret =(
 

121209 - Julmarknad


2012-12-09 | 18:19:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår jobbade M hela dagen, så jag och barnen tog med oss lillebror och en kompis med bebis för ett besök på den årliga julmarknaden här i krokarna. Snön vräkte ner och det var lite glesare än vanligt tycker jag nog, men lite mysigt ändå såklart!
 
 
Efteråt åkte vi hem till mamma och de och blev bjudna på mat & fika innan vi hämtade hem pappan i huset igen. Härlig lördag!

- Fotobakgrunder


2012-12-07 | 22:38:00
Kategori(er): Foto.

Då jag sett lite billigt tyg i Jysk's katalog denna veckan begav jag mig dit igår för att inhandla ett par stycken att ha som fotobakgrund. Mycket roligare att ta porträttfoton med bakgrund ju! Blev ett vitt, ett svart, ett rött och ett mörkt gråblått. Dock blev plötsligt mitt behov av en extern blixt mycket större. Blää vilka skuggor! Menmen, vi får öva oss lite och prova oss fram så länge. Och imorgon ska jag prova att ta några när det är dagsljus :)
 

121207 - Snölek, lekland och adventsfika


2012-12-07 | 22:33:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

 
Säga vad man vill om snön och kylan, men mysigt är det och ljust blir det! Eller ja, ljust är väl relativt, men betydligt ljusare än innan! Efter dessa bilderna togs i onsdags åkte vi till stan och hämtade thaimat. Gode tid så gott det var!
 
Igår eftermiddag åkte vi till ett litet lekland jag inte ens visste fanns med några andra mammor och barn. Satt där och höll på och förfrysa då de glömt förbereda för vår ankomst och därmed inte hade någon värme på. Men barnen hade kul - det är ju huvudsaken ;)
 
 
Idag på förmiddagen hade vi besök av några kompisar på lite adventsfika. Det blev nykokt risgrynsgröt, sötsaker, och lek för de äldre av tjejerna. Mysigt och trevligt!
 
 
Babysimmet i eftermiddags sedan gick så otroligt bra idag! Juno var glad hela tiden och genomförde de två första dyken. Gick hur bra som helst!

- Jobb!


2012-12-07 | 14:47:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Plötsligt blev det verkligt... Första juni är det slut på ledigheten, i alla fall över sommaren. Då blir det nattjobb på min förra avdelning. Galet! Jag gick ju precis hem... Skönt i alla fall att få in en fot igen. Och såklart glad att jag alls fick ett jobb!

- Massa första


2012-12-06 | 13:43:00
Kategori(er): Foto. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Härommorgonen så plötsligt kunde lillfisan sitta själv! Precis som Meja galen och gör det 3½ månad gammal. Inte några jättelånga stunder såklart, men hon kan!
 
 
Samma morgon började hon även vända sig mycket lättare från rygg till mage. Hon har gjort det ett par enstaka gånger tidigare, men nu går det ganska lätt!
 
Var senare samma dag och plockade ner kläderna hon fått i stl. 62 från vinden. Hon har ju fortfarande sina 56:or utan problem, men jag tänkte vi skulle hinna använda 62:orna lite med ;)
 
 
Det har verkligen märkts denna veckan att hon börjar bli äldre. Hon pratar mycket mer och är så mycket mer med, även om hon varit väldigt med hela tiden. Hon verkar så medveten plötsligt! Goa, härliga unge! (Fast ja, sur och tjurig är hon fortfarande en hel del, men nu fokuserar jag på det positiva, för denna förmiddagen har hon varit ljuvlig :P)

121206 - Vuxenbarn, gympaavslutning & julbord


2012-12-06 | 10:19:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I måndags var det dags för vuxenbarn igen! På vägen dit var vi och köpte en pulka, och jag kan säga att Meja blev glad =) Just nu är det jättekul att gå någonstans, eftersom hon får dras i pulkan. Åka nerför är väl sådär kul, hon blir lite nervös om det går för fort!
 
 
På tisdagen fyllde M år. Han hade tur och var ledig, och jag gick upp tidigt och kokade risgrynsgröt. Väckte sedan Meja och kollade på julkalendern innan vi gick mot förskolan i snöyran. Hon såg ut som en snögubbe när vi kom fram och det första vi hör väl framme var att kräksjukan brutit ut... Meja ville ju så klart inte hem igen, men lyckades locka med risgrynsgröt och födelsedagsfirande.
 
På kvällen var det dags för avslutning/julfest på gymnastiken. De gjorde lite balansgång och så först, innan det var fikadags för alla släktingar och dans runt granen. Och så kom ju tomten. Alla barnen fick varsin liten påse med clementin och lite godis.
 
 
Födelsedagsfirandet avslutade vi sedan med lite julbord hemma på kvällen. Mums!
 
Janssons (+fuskvarianten), omelett med champinjonstuvning, köttbullar & prinskorv, rödbetssallad, stekt brysselkål, ägghalvor och julskinkemacka!

- Vinterklädd


2012-12-05 | 21:15:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

121205 - Första snön och "kalas"


2012-12-05 | 20:41:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I söndags - första advent och allt - var det en lite Meja som blev lycklig när vi steg upp och tittade ut :) I med scones-frukost, tända första ljuset och sen ut!
 
 
Vi begav oss sedan mot M:s föräldrar för att fira honom & hans mamma som fyller år nu i veckan. Hon fick lite gott och blandat från saluhallen vi besökte veckan innan, och M fick lite verktygsgrejer m.m. och av oss fick han regnställ, T-shirt och julkaffebönor.
 
 
Hela dagen spenderades sedan där med middag, fika & sällskapsspel!

- Gah!


2012-12-04 | 21:57:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jag blir så förbannat trött! Igår funkade inte internet när jag ville blogga och idag kan inte datorn läsa av minneskortet av någon j**la anledning! Får ta och leta upp sladden imorgon. Nu ger jag i alla fall upp, för idag... :(

(Och grattis älskade M på din födelsedag! <3)

- Höganäs-trippen


2012-12-01 | 21:37:00
Kategori(er): Weekends m.m..

Vi var alltså i Skåne, Höganäs, häromdagen, jag, tjejerna och mamma. Vi var på besök hos en gammal nära kompis till mamma som hon umgåtts med i måånga år, närmare bestämt sedan jag var ca 2 år =) Det var jättetrevligt att träffas, och hon tyckte att det var så himla roligt att träffa barnen. Vi åkte hemifrån på morgonen och fick sedan lite smörgås-fika när vi kom dit och pratade bort ett par timmar. Efter vårt besök i Saluhallen blev det god middag innan vi fick bege oss hemåt igen för att slippa komma hem mitt i natten!
 
 
Juno hade så kul åt hunden och Meja verkade trivas jättebra i sällskapet, blir nog fler besök framöver någon gång :)

- Höganäs Saluhall


2012-12-01 | 15:24:00
Kategori(er): Foto. Weekends m.m..

I onsdags var jag, mamma och tjejerna som sagt i Skåne - närmare bestämt i Höganäs. Mer om vår lilla tripp kommer i ett eget inlägg, men tänkte bara tipsa om ett guldkorn vi hittade! De hade ganska nyligen öppnat upp en saluhall där, och oj vilket mysigt och trevligt litet ställe. Det fanns allt från prydnader och ljus till nybakat surdegsbröd och massor av annan mat. Det mesta var dessutom ekologiskt och/eller närproducerat. Roligt presentställe, och även för att köpa lite lyx till sig själv :) Eller varför inte bara strosa runt i, eller ta en fika/middag, det fanns nämligen café och restaurang med! Kolla in stället och njut:
 

- Juldesign


2012-12-01 | 15:05:00
Kategori(er): Bloggdesign.

Första december idag - ha en härlig advent alla fina läsare!
 
RSS 2.0