En helg i Norrland - dag 2

På lördagen satte vi igång dagen med lite långfrukost och klädde sedan på oss för att vandra iväg till en av affärerna i byn, som passande nog hade fiskdamm, tipsrunda m.m. just denna dag. Barnen fiskade fiskdamm och vi andra gick och tittade lite. Lite inköp av norrländskt tunnbröd fick det bli också! En fika på kondiset fick vi till också. Juno valde som vanligt en kaka som såg rolig ut, men sedan kanske inte var så jättegod. Själv valde jag en toscapaj som var väldigt god! 
 
Väl tillbaka lekte barnen ute en stund - och fick en snögrotta / tunnel av mannen i huset. Så lättunderhållna bara det finns lite snö! Eller lite och lite, över en meter kanske räknas som ganska mycket... 
 
 
På eftermiddagen passade jag och mamma på att titta lite i affären (Marikes hantverksbod) som mammas väninna har hemma i ett litet hus på gården, och shoppa lite där. När vi kom ut igen var en brasa tänd och det "grillades" Bullens pilsnerkorv - mycket gott ute i snön! 
 
Marshmallowgrillning efteråt var obligatorisk enligt barnen! 
 
Väl inne och efter lite lugn och ro blev det middag - tjälknöl på egenjagad älg, potatisgratäng och sallad. Mycket, mycket gott! 

En helg i Norrland

I höstas frågade jag mamma om vi inte skulle ta en tur upp till Norrland och Dorotea, där vi var och hälsade på hennes "gamla" kompis från skoltiden precis som vi gjorde för 2 år sedan. (Här & här.) I helgen var det dags, och fredag till måndag var vi iväg denna gången. Vi flög från Ronneby tidigt i fredags morse, och resan upp till Umeå gick smidigt, med ett litet kort stopp på Bromma. 
 
Väl uppe blev det Sibylla-lunch inne vid Umeås busstation, och en liten shoppingrunda på H&M (vad hände där?! Var visst lite rea...), innan vi hoppade på bussen som skulle ta oss vidare mot Dorotea. Spännande att bussen tar längre tid än flyget totalt. 
 
Väl uppe bjöds vi på god canneloni till middag och av en semifinal i handboll som Sverige vann. Sedan stupade vi i säng, trötta som bara den efter en lång resdag. 
 

Vecka 23

Tiden rullar på, och samtidigt som det känns som att det aldrig kommer bli maj/juni så går det ju faktiskt väldigt fort. Vecka 23 har vi gått in i nu, och jag mår helt okej! Lite yr emellanåt p.g.a. mitt låga blodtryck, men det är jag lite van vid även som ogravid. Värre nu dock! Mådde fram till för ett par veckor sedan lite illa ibland och var allmänt osugen på mat, men det har släppt och jag är i stället hungrig hela tiden den senaste veckan. Dock mår jag fortfarande illa om jag inte äter frukost direkt på morgonen, höll på att kräkas häromdagen när vi skulle till jobbet och jag inte hunnit äta någonting innan. I alla fall något litet måste jag stoppa i mig! 
 
Magen växer och sista veckan eller kanske 2 veckorna har jag börjat känna mig lite stor och otymplig sådär, framför allt när jag ska böja mig. 
 
Har moderkakan fram precis som med Juno, och kände rörelser relativt sent. Hade fortfarande inte känt några säkra på ultraljudet i vecka 17, men det började ungefär då att jag kände regelbundet. Första sparken utanpå magen kände jag i vecka 20-21 och jag har sett utanpå någon enstaka gång. Stackars M har fortfarande inte kunnat känna något säkert utifrån, dock har båda barnen fått känna varsin liten spark. 
 
Lite annorlunda form, men för övrigt är jag nog ganska lika stor? 
 
Har inte vägt mig på ca två veckor nu, men tror att jag ligger på ca 2 kg plus ungefär. Hoppas att jag håller mig hyfsat lågt med viktuppgång även denna gången, då jag har lite att ta av sedan innan. Äter ganska som vanligt för det mesta, och har lyckats hålla i träningen i alla fall 1-2 gånger i veckan. Skönt för känslan i kroppen och styrkan om inte annat! 
RSS 2.0