Vår i luften

Vilken alldeles fantastisk, ljuvlig dag det är idag! Jag kan liksom inte bli sur i detta vädret! Snön rinner (jag gillar iofs snö, men nu räcker det!), solen skiner och det är klarblå himmel. Vi började morgonen - alldeles för tidigt - med en Juno på solskenshumör. När vi väl kommit upp gick vi och lämnade Meja för att gå vidare upp till mamma och de och hämta vagnen som var kvar där. Men, jag kunde ju bara inte gå dit och inte mer! Jag förlängde rundan, två gånger, vilket inte är likt mig. Jag var ändå trött i ryggen, men jag ville bara fortsätta gå och gå. En kombination av solen och den senaste tidens träning skulle jag tro...
 
I alla fall, efter lite fralla med lillebror gick vi till en (kirurgen-)jobbarkompis och träffade de mammorna och bebisarna. Mycket trevligt, och vi fick våfflor - som jag av någon anledning suktat efter i en vecka nu! Juno var lika sjövild som vanligt...
 
När vi hämtade Meja fick hon stanna och leka lite i lekparken på skolgården, och jag fortsatte njuta av solskenet. Jag fortsätter nu med för övrigt, sitter med datorn i knät på uteplatsen tillsammans med Meja som äter kex och dricker Mer :)
 
Ingen overall idag inte!
 
Och dessa istappar jag fotade i förrgår, är numera helt borta!

En sommar på barnavdelning

Det var ju tänkt att jag skulle gå tillbaka till min gamla avdelning (på kirurgen) i sommar, och jobba natt där. Jag hade dock även sökt sommarvik på barnavdelningen, och i januari var jag där och pratade med avdelningschefen, tittade runt o.s.v. Jag fick chansen att vara även där - om jag ville.
 
Oj, som jag velade fram och tillbaka! På kirurgen hade jag stor chans till förlängning efter sommaren, på barn ca 0% chans. Jag visste att jag trivs på kirurgen, samtidigt har jag alltid velat arbeta med barn. Det var svårt, men efter diskuterande med diverse personer och med mig själv var valet klart - det blir jobb som sjuksköterska på barn i sommar! Jag kommer bara ångra mig om jag inte tar chansen att prova på något annat när jag kan. När man sedan förhoppningsvis börjar arbeta på en avdelning är det ju liksom "kört". Så, jag tror jag kommer vara nöjd med mitt val :) Det jobbiga är ju det psykiska, när det är svårt sjuka barn man ska vårda. Men, jag tror det kommer ge massor tillbaka, och jag tror och hoppas att jag kommer trivas!
 
Så, i stället för nattjobb på kirurgen blir det 85% mestadels dag på barn! Heeeela sommaren...
 
RSS 2.0