Mini-barnkalas

Igår hade jag ledig dag, och hade då planerat in ett litet kalas för barnen för mina kompisars barn (och alltså därmed barnens kompisar). Jag upptäckte dock en dubbelbokning häromdagen, så vi fick tidigarelägga kalaset och ha det redan klockan 10, men det blev ju bra det med!

Sammalagt var det 8 barn (eller 9 med den minsta till och med) och så blev vi 5 vuxna. Alldeles lagom för att inte bli alldeles för stökigt. Meja hade själv valt mat, som vi åt framåt slutet av kalasandet, efter någonting hon sett på telefonen eller datorn någon gång, och det blev korvbitar med spagetti i.
 
Till oss gjorde jag hamburgare i stället, kändes lite matigare =)

Barnen lekte för fullt och inga bråk vad jag märkte i alla fall, så det kändes som att det blev ganska lyckat. Jag själv hade också trevligt, då det ju alltid är kul att träffa kompisar. Alldeles för sällan man tar sig tiden nu dock känns det som...
 
Till efterrätt åt vi glass med smågodisar och kex, också lite sådär lagom när man inte vill ha alldeles för mycket "skräp" en helt vanlig torsdag. Barnen var nöjda i alla fall, och det är ju huvudsaken!
 

Tingsryd marknad

Trots att jag hade jobbat igår natt bestämde jag mig för att åka med M och barnen till Tingsryds marknad när de väckte mig vid 12 och frågade om jag skulle med. 

Blev en ganska trevlig sväng på marknaden! Jag hittade äntligen ett par svala pösiga långbyxor jag letat efter på alla marknader vi varit på i sommar, och så köpte jag lite nytt te. Till barnen köpte jag mössor, med namn och allt. Juno valde en mössa med Minionerna på, och Meja en färgglad skapelse med olika dödskallar på. Och rosa text, förstås! Langoslunch fick vi i oss också innan vi åkte hem och jag hoppade i säng igen tills det var dags att åka mot jobbet på nytt. 

 

Barnen på Kolmården

Söndag till måndag har barnen varit på Kolmården tillsammans med min mamma med man och min lillasyster. M har jobbat båda dagarna och jag har passat på att träna och ta det lite lugnt. Skulle köra storstädning egentligen, men det blev inte så mycket med det ;-) Igår, när jag hade tänkt göra det, var jag dels dunderförkyld och mådde faktiskt riktigt kass, och dessutom råkade jag ta sovmorgon till 11.45! Det var inte direkt igår jag sov så länge (eller jo, det var det ju nu...), men behövde det antagligen.
 
I alla fall så har barnen haft det superbra, såklart. Jag har fått bilder av mamma med jämna mellanrum, så här kommer lite smakprov...
 
 
De har som ni ser haft det alldeles superkul! Berg-o-dal-bana, safari, delfinshow, ansiktsmålning och minidisco på Vildmarkshotellet, hotellfrukost, ansiktsmålning igen, Bamses värld med pannkakor och såklart en massa, massa djur att titta på. Guld värt för barnen att få previlegiet att åka iväg med andra också! Extra semester liksom. (Ser ni förresten hur arg och läskig tigern är?! Haha!)
RSS 2.0