När lillebror tog studenten

I år var det dags för min lilla lillebror att ta studenten. Det i sin tur innebär att det är 10 år sedan jag själv tog studenten. Tio. År. Sedan. Alltså... Var tog de åren vägen?!
 
I alla fall, jag och Juno åkte upp och hjälpte till att fixa i ordning lite hemma hos mamma och de, innan Meja hämtades i skolan och vi åkte in till stan för att kolla när de sprang ut. I stan var det lika mycket folk som vanligt och tyvärr var utspringet ganska oorganiserat utan orkester som det brukar vara, och ingen som ropade ut hörbart vilken klass som gick ut, så vi fick chansa lite på när det var hans tur... Tråkigt! Menmen, ut kom de förstås, och den rörda famljen och flickvännen tog emot honom med kramar.
 
 
Efteråt åkte vi hem till mamma och de igen (vrålhungriga då mellanmål inte riktigt fanns på kom-ihåg-schemat) för god mat och fika.
I present av oss (mig/familjen + lillasyster) fick han pistolskytte via LiveIt. Han verkade nöjd!
 
 
Tänk att min lille, lille bror nu inte går i skolan längre... Galet!

Lekparken med Mejas klass

På nationaldagen hade klassföräldrarna i Mejas klass planerat in en liten sommarfest som avslutning på första klass. Vi träffades i stora lekparken i byn, och barnen fick leka av sig och vi ligga och prata i solen under tiden. Och så hade vi lite korvgrillning också på schemat.
 
 
Det blev en mysig eftermiddag med verkligen tur med vädret eftersom det varit väldigt mycket sämre några timmar tidigare när jag kollade ut genom fönstret på jobbet!

Möhippa!

Som sagt var det förutom Rödebyloppet även möhippa förra lördagen, för min morbrors blivande fru. Vi överraskade henne på morgonen med frukost hemma hos en av hennes kompisar.
 
 
Därefter försvann ju jag iväg på Rödebyloppet (se förra inlägget) och de övriga var iväg och skjöt pistol på skjutbana. Hade varit kul att vara med på, men man kan ju inte vara överallt. Sedan slöt vi upp igen då det var dags för lunch, på café Mandeltårtan i Ronneby. Asiatisk räksallad stod på dagens meny.
 
 
Efter lunchen satt vi en stund i gräset och pratade, hon fick svara på lite frågor som även brudgummen hade svarat på innan, och så fick hon lappar med minnen som hon skulle lista ut vem de var ifrån. Och så plötsligt kom en finbil körande, och tog henne med sig till nästa destination.
 
 
 
Dagen avslutades sedan på fina Sturkö där det vankades 5-kamp och grillbuffé, musikquiz m.m. Mysig kväll!
 
RSS 2.0