När lillebror tog studenten


2017-06-30 | 20:02:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

I år var det dags för min lilla lillebror att ta studenten. Det i sin tur innebär att det är 10 år sedan jag själv tog studenten. Tio. År. Sedan. Alltså... Var tog de åren vägen?!
 
I alla fall, jag och Juno åkte upp och hjälpte till att fixa i ordning lite hemma hos mamma och de, innan Meja hämtades i skolan och vi åkte in till stan för att kolla när de sprang ut. I stan var det lika mycket folk som vanligt och tyvärr var utspringet ganska oorganiserat utan orkester som det brukar vara, och ingen som ropade ut hörbart vilken klass som gick ut, så vi fick chansa lite på när det var hans tur... Tråkigt! Menmen, ut kom de förstås, och den rörda famljen och flickvännen tog emot honom med kramar.
 
 
Efteråt åkte vi hem till mamma och de igen (vrålhungriga då mellanmål inte riktigt fanns på kom-ihåg-schemat) för god mat och fika.
I present av oss (mig/familjen + lillasyster) fick han pistolskytte via LiveIt. Han verkade nöjd!
 
 
Tänk att min lille, lille bror nu inte går i skolan längre... Galet!

Lekparken med Mejas klass


2017-06-15 | 14:57:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016.

På nationaldagen hade klassföräldrarna i Mejas klass planerat in en liten sommarfest som avslutning på första klass. Vi träffades i stora lekparken i byn, och barnen fick leka av sig och vi ligga och prata i solen under tiden. Och så hade vi lite korvgrillning också på schemat.
 
 
Det blev en mysig eftermiddag med verkligen tur med vädret eftersom det varit väldigt mycket sämre några timmar tidigare när jag kollade ut genom fönstret på jobbet!

Möhippa!


2017-06-15 | 08:48:44
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Som sagt var det förutom Rödebyloppet även möhippa förra lördagen, för min morbrors blivande fru. Vi överraskade henne på morgonen med frukost hemma hos en av hennes kompisar.
 
 
Därefter försvann ju jag iväg på Rödebyloppet (se förra inlägget) och de övriga var iväg och skjöt pistol på skjutbana. Hade varit kul att vara med på, men man kan ju inte vara överallt. Sedan slöt vi upp igen då det var dags för lunch, på café Mandeltårtan i Ronneby. Asiatisk räksallad stod på dagens meny.
 
 
Efter lunchen satt vi en stund i gräset och pratade, hon fick svara på lite frågor som även brudgummen hade svarat på innan, och så fick hon lappar med minnen som hon skulle lista ut vem de var ifrån. Och så plötsligt kom en finbil körande, och tog henne med sig till nästa destination.
 
 
 
Dagen avslutades sedan på fina Sturkö där det vankades 5-kamp och grillbuffé, musikquiz m.m. Mysig kväll!
 

Rödebyloppet 2017


2017-06-12 | 14:02:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

I lördags, eller ja, förra lördagen blir det ju nu eftersom det konstigt nog redan är måndag igen... I alla fall, då var det dags för Rödebyloppet, som jag i år varit med och anordnat. Meja har varit med och sprungit det loppet varje år sedan innan hon fyllde 3, och så förra året så var det tyvärr inget. Då sa vi att vi skulle ju kunna anordna det med gymnastikföreningen i byn, som har både barn- och vuxengympa och väldigt många medlemmar och funktionärer. Sagt och gjort, i år tog vi tag i det.
 
Det gick till en början lite trögt med anmälningarna och vi hade faktiskt inte så många anmälda då anmälningstiden gick ut. Dock fördubblades faktiskt anmälningarna på lopp-dagen, då många efteranmäldes. Kul!
 
Meja fick i år springa det långa loppet, på nästan 1,3 km. Hon klarade det super och kom i mål med ett leende. Jobbigt, ja, men ändå kul. Junos lopp på 400 meter gick över förväntan. Jag, som var fotoansvarig på loppet, fick plötsligt syn på henne genom kameralinsen när hon kom springande som nummer 3 av alla barn i hennes klass. Vad paff jag blev!
 
Stolta barn!
 
Jag själv var "egentligen" på möhippa denna dag, så jag tog bara en paus under loppet. Mer om det i nästa inlägg!

Fritidsfestival full av lycka


2017-06-12 | 09:54:22
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Allra sista dagen i maj vad det dags för Fritidsfestival i utebadet. Barnen var taggade och som tur var slutade både jag och M tidigt (15) så vi kunde följa med. Meja var redan där med fritids och vi kom dit med Juno när vi hämtat henne. Lycka för barnen med fullt av hoppborgar, sumobrottning m.m. och förstås själva bassängen. 
 
Och alltså denna dagen. Barnen är allt som oftast mest osams, men när de gjorde sin första aktivitet - Sumobrottning - började det fina med denna dagen. Juno (som egentligen var för liten för den stora dräkten) hade rätt svårt att hålla sig upprätt, så jag frågade Meja om hon inte kunde låtsasförlora en av gångerna. Jodå, varje gång utom första! Och sen fortsatte det, Meja tog med henne bort till hinderbanan där hon också fick vinna, och i Gladiatorkampen. Alltså Juno var så lycklig, det bara lös ur ögonen på henne. Kolla bara gladatorbilden här nedanför, man känner liksom lyckan genom skärmen. 
 
 
Denna eftermiddagen ska jag ha i bakhuvudet och försöka plocka fram under alla bråkiga, skrikiga dagar. De är alltså ändå ganska bra de här barnen, och jag gick denna dagen hem med en sån känsla av stolthet och var helt rörd. 
 
Såklart blev det bad också, dock var det iskallt i luften så M fick ställa upp, haha. Jag badvaktade från kanten... 

AW med jobbet


2017-06-10 | 11:19:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Förra måndagen hade vi planerat in en afterwork på restaurang Parken med jobbet för att fira några som fyllt jämnt samt tacka av en som sagt upp sig. Blev inte direkt afterwork för mig eftersom jag var ledig, men med skulle jag ändå. Hann möta upp med kollegan som slutat lite tidigare och ta ett glas vin och prata ikapp, vilket var trevligt! Fler och fler slöt sedan upp och vi var ett ganska stort gäng. 
 
Vitlöksbröd, havspasta och lite glass + kaffe Karlsson blev kvällens meny för mig, väldigt gott allting. Blev imponerad av stället faktiskt, där jag inte ätit sedan det var ganska nytt och då inte var så imponerad. Dock ny ägare nu. 
 
Det blev en väldigt trevlig kväll! Och lagom o-sent :-) 
 

MorsDags-fikor


2017-06-10 | 02:13:01
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

På mors dag var jag och barnen bjudna till mamma på lite brunch (M med såklart, men han jobbade). Det serverades pannkakor, bagels m.m. och det var så himla gott efter promenaden dit. 
 
Jag och barnen hade egentligen tänkt åka till Glassiären, men eftersom mamma och de skulle till mormor och fika åkte vi med dit i stället, var så länge sedan sist. Så trevligt och gott det med, med rabarberpaj och massa hembakat från frysen. 
 
 
På eftermiddagen blev det middag hos M:s föräldrar med, blev en himla trevlig dag! 

Festbarn & barnfri kväll


2017-06-08 | 21:45:39
Kategori(er): Mamma till Meja.

Förra lördagen var Meja bjuden på biokalas hos en kompis, och plötsligt var Juno medbjuden till kalas i Skåne med mamma och de. Barnfri kväll! Jag hade lite tankar på uteservering och sådär, men eftersom M jobbaT hela dagen tänkte vi först hoppa det. Men så plötsligt, när jag stod i duschen kom M in och sa att - "Vi åker, bussen går om 10 minuter!". Haha, snabbfix deluxe och en språngmarsch till bussen, men vi hann minsann! 
 
Vi vandrade upp till Stars'n'stripes väl i stan, typ enda uteserveringen med sol, så det kändes som ett givet val. Att hans syster dessutom jobbar där är lite extra plus! Vi passade på att lyxa till det, och åt skagentapas till förrätt, jag åt hamburgare och vi drack drink/öl. Mysigt att sitta där och bara vara! 
 
 
Vi kom tillbaka en timme efter Mejas fest var slut (tack C för extratimmen!) och var nöjda med kvällen allihop. 
 
Och på tal om barnen var de båda så fantastiskt snygga inför avfärd. Juno tyckte hon såg ut som en prinsessa och Meja blev utklädd till Hermione från HarryPotter-filmerna som är en stor favorit hos henne. Tyckte faktiskt vi fick till det riktigt bra!
 

Pussel, pussel...


2017-06-02 | 18:21:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Jag har oftast inte så mycket emot att jobba en del helgdagar, eller att M gör det, men ibland blir det lite pusslande för att det ska gå ihop. Till exempel i torsdags - Kristi Himmelsfärd - jobbade M hela dagen och jag skulle jobba kväll. Nu har ju jag turen att jobba där jag gör och kunde därför ta barnen med mig till jobbet där de underhöll sig hur bra som helst tills M kom och hämtade dem ett par timmar senare. 
 
 
Vi passade på att ha lite picknick innan jobbet så att det blev lite extra trevligt. Och de hade inte direkt något emot att åka till jobbet, tvärtom...

Cirkus Bambino 2017


2017-06-02 | 13:15:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Något av ett startskott på sommaren för oss är när Cirkus Bambino kommer till byn! Barnen älskar och det är alldeles lagom. Efter vår mysiga lediga dag förra veckan toppade vi den med denna tradition på kvällen. I år fick vi till och med med oss M, vilket det inte har blivit tidigare år av olika anledningar. 
 
 
Vi gillar Cirkus Bambino och att följa familjen från år till år. De verkar ha det så mysigt, inklusive småhästarna som springer ett par varv och gör både det de ska och det de inte ska, men är lika bra för det. Alla är alltid lika glada och de verkar verkligen ha kul ihop! 

Första doppen & räkmacka


2017-06-02 | 06:11:12
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Förra onsdagen var vi lediga ihop hela familjen. Det hör inte till vanligheterna att jag och M prickar in samma lediga vardag, och att Meja dessutom hade studiedag var liksom pricken över i:et. Som en extra bonus hade vi dessutom sommar! 
 
Vi tyckte att detta tillfälle krävde att vi hittade på något, så vi packade ihop oss och åkte en sväng till stranden på Saltö, jag solade och övriga tog faktiskt dessutom årets första dopp - innan ens maj var över, brr. Jag kräver lite mer värme innan jag hoppar i... 
 
 
Vi åkte sedan vidare för lunch på Saltö fiskhall där vi alla blev väldigt nöjda med maten. Jag och M åt varsin REJÄL räkmacka och barnen delade på en laxmacka. Fantastisk service och flexibla med barnen dessutom, blir fler besök där! 
 
 
Vi åkte sedan vidare till dagens spännande huvudmål. Vi skulle nämligen på sista mötet med arkitekten inför vår utbyggnad som ska dra igång så småningom. Mycket spännande! Vilken dag det blev :-) 
RSS 2.0