Nya sovrutiner


2015-05-29 | 11:55:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Våra barn har alltid haft svårt att komma till ro på kvällarna, och har somnat sent ända sedan de var väldigt små. Dessutom har de helst somnat hos oss i vår säng och helst inte förrän vi också lägger oss. Dels blir detta inte hållbart i längden då de måste upp tidigt vissa morgnar, och dels får vi absolut noll tid på kvällarna att förbereda morgondagen, eller helt enkelt bara mysa tillsammans i lugn och ro. 

Därför frågade jag Meja förra veckan hur hon tyckte vi skulle göra för att hon skulle vilja somna tidigare, och tillsammans kom vi överens om en ny rutin. För varje dag hon ligger i sin egen säng innan klockan 20 får hon ett klistermärke på ett papper hon gjorde i ordning på förskolan samma dag. Efter 20 stycken får hon en liten överraskning, vad det blir har vi inte bestämt ännu. Det har i alla fall hittills gått över förväntan och de flesta kvällar har hon somnat i sin egen säng och har på drygt en vecka tjänat ihop 6 stycken klistermärken :-)


Win-win liksom, lyckat för alla! 

Bamseloppet på förskolan


2015-05-29 | 04:42:04
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Även barnen sprang lopp förra veckan! Förskolans dag firades med att springa Bamseloppet, vilket båda barnen tyckte var superkul. Det var hela alltet, med nummerlappar, medaljer och så kom självaste Bamse och hälsade på efteråt för att dela ut diplom till alla duktiga barn. Jag hade förmånen att kunna stanna och titta då jag ändå "bara" skulle hem och vila efter nattjobb efteråt. 

Mitt Göteborgsvarvet 2015


2015-05-28 | 13:35:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Träning.

Tänkte försöka skriva ihop lite om själva loppet i lördags... Förra årets lopp kan ni läsa om här.
 
Starten gick vid strax efter 15 för oss. Vid 13.30-tiden hade vi laddat upp med lite plättar och sådär till lunch, och vi kände oss redo och pigga när vi ställde oss vid vår startgrupp för att göra oss redo för start. Iväg kom vi och hamnade i en ganska bra grupp där vi kunde följa de andras tempo som kändes helt lagom. Lite mer backar än jag kom ihåg var det där i början, men det kändes ändå ganska bra och jag orkade springa på. Vid 5 kilometer - precis när man springer på första bron - kollade vi klockan och såg att vi låg till tidsmässigt precis som vi hade tänkt, 35 minuter.
 
Det rullade på och vi fortsatte hålla ett jämnt tempo och passerade 10 km på 1.09. När vi kom till 11-kilometersskylten sa jag till mamma - "Det är bara en mil kvar!", haha tro det eller ej. Men det kändes faktiskt som "bara" just då. När vi kom till andra bron (14 km) och skulle springa uppför den blev mamma tvungen att gå lite, medan jag ville fortsätta jogga, så vi kom ifrån varandra. Jag fortsatte med mitt tempo och det fortsatte att kännas bra fram tills jag var förbi Avenyn, vid ungefär 17-18 kilometer. Då började jag bli trött, men kände samtidigt att det är ju faktiskt inte så hemskt långt kvar. Jag pressade mig igenom de sista kilometrarna i ungefär samma fart och vid 20 kilometer insåg jag att jag skulle klara mitt mål om jag så skulle gå resten av vägen. Ett litet lyckorus for genom kroppen och jag "spurtade" sista kilometern. Om man nu kan kalla det spurta med drygt 6 minuter per km. Men det kändes så i alla fall! 
 
In i mål kom jag på 2.26.20, nästan 4 minuter bättre än jag hade tänkt mig och över 9 minuter bättre än förra året. Med tanke på att jag inte tränat riktigt som jag planerat i vår och faktiskt bara sprungit en riktigt lång runda (vilken bara var 13 km och inföll förra veckan) så känner jag mig ruskigt nöjd! Med mer och mer regelbunden träning inför nästa år satsar vi mot 2.15 minsann! Mamma kom för övrigt in ca 1½ minut efter mig, också otroligt nöjd.
 
 
Som ni ser väldigt jämn fart, vilket var mitt mål. Ett annat mål - som jag inte trodde jag skulle klara att genomföra - var att springa i princip hela loppet. Det gjorde jag faktiskt, med undantag för några steg vid varje vätskekontroll.
 

Göteborgsvarvet-helgen


2015-05-26 | 01:04:55
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Weekends m.m..

Vi hade en väldigt trevlig helg i Göteborg, mamma och jag! Kul att umgås lite bara vi. Vi körde upp i fredags, i sällskap av mammas kusin och kusins fru. Väl på hotellet blev det en kvällsmacka och raka vägen i säng. Vi bodde på samma hotell som förra året - Best Western Tidbloms.
 
Väl på morgonen blev det en god uppladdningsfrukost (som ni kunde se i lördags-inlägget) och lite lugn och ro på hotellrummet innan det var dags för att röra sig mot spårvagnen och utåt alla tusentals människor vid starten till Göteborgsvarvet för att hämta ut nummerlappar och förbereda oss med lite lättlunch och genom att kolla in målgången på elitlöparna. Nästan samma fart som vi ju, haha!
 
 
Själva loppet gick av stapeln, och jag var som sagt väldigt nöjd med resultatet efter hur jag trodde att det skulle gå. Mer om själva loppet kommer jag skriva om i ett eget inlägg! Efteråt var vi förstås lite trötta i kroppen, men jag och mamma skulle förstås ändå försöka ta våra traditionsenliga hoppbilder efter loppet. Haha, jisses. Jag bjuder på denna!
 
 
Väl på hotellet igen var det dags för middag i hotellrestaurangen. Jag var inte det minsta sugen på någonting, men fick tvinga i mig lite mat och god var den i alla fall. Vitlöksbröd och en pasta med oxfilé och svamp som var väldigt god och med väldigt fint kött.
 
 
Morgonen efter fick jag till en trevlig avslutning på helgen med frukost med en gammal bästa-vän, sjukt kul att ses för första gången på ett par år!

Jag lever!


2015-05-23 | 21:25:18
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Träning.

Jag orkar ingen mer uppdatering just nu än att jag är väldigt nöjd med dagens resultat och det har gått bra! Jag återkommer imorgon :-) 

Nu köööör vi!


2015-05-23 | 11:39:18
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Weekends m.m..

Kom upp till Göteborg sent igårkväll, tog en kvällsmacka och har sovit gott inatt. En bra uppladdning till frukost på hotellet och nu är vi på spårvagnen mot nummerlappsutdelning och starten! En lite nervös känsla börjar infinna sig minsann :-) 


För den som är sugen på att följa loppet så är mitt startnr 54182, och jag startar 15.07. Vi hörs (förhoppningsvis) efteråt! 

Recept: Nyttiga frallor & Ugnsrostad müsli / granola


2015-05-21 | 11:34:00
Kategori(er): Mat & bak - Matbröd. Mat & bak - Övrigt.

I tisdags när vi var lediga passade jag på att baka lite att ha i frysen. Två olika "hitte-på"-frallor och en "hitte-på"-müsli. Typ 1 av frallorna blev saftiga och goda, typ 2 var lite mer kompakta och matiga, med mer hela korn i. Müslin blev jättegod =) 
 
Nyttigare frallor, typ 1
ca 20 st
 
50 g (1 pkt) jäst
4 dl vatten
ca 2 dl lättkvarg
ca 2 msk olivolja
ca 2 msk flytande honung
ca ½-1 dl vetemjöl
ca 2 dl havregryn
ca 2 dl rismjöl
Grahamsmjöl
1 ägg
Sesamfrön / linfrön / annat till dekoration
 
Smula jästen i en bunke och värm vattnet till fingervärme. Lös sedan upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och kvargen, olivoljan och honungen. Tillsätt rismjölet, havregrynen och vetemjölet. Arbeta gärna degen i maskin. Tillsätt därefter lite grahamsmjöl i taget och arbeta in tills degen är "lagom", d.v.s. liite kladdig men släpper från fingret när du tar på den.
 
Låt jäsa i ca 60 minuter.
 
Knåda degen på mjölat underlag och dela den i ca 20 (för relativt små frallor) bitar som du rullar till bollar och lägger på ett balplåtspapper på en plåt.
 
Låt jäsa ca 30 minuter.
 
Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön/linfrön eller vad du känner för. Alternativt kan du göra ostfrallor genom att strö lite riven ost över frallorna.
 
Sätt in i ugnen på 200 graders värme i ca 15 minuter (tills de låter "ihåliga" om du knackar under dem).
 
 
 
Nyttigare frallor, typ 2
ca 16 st
 
50 g (1 pkt) jäst
4 dl vatten
ca 2 dl lättkvarg
ca ½-1 dl vetemjöl
ca 1½ dl solrosfrön
ca ½ dl hela linfrön
ca ½ dl sesamfrön
ca ¼ dl chiafrön
ca 5 dl fullkornsdinkelmjöl
Grahamsmjöl
 
Smula jästen i en bunke och värm vattnet till fingervärme. Lös sedan upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och kvargen. Tillsätt vetemjölet, fullkornsdinkelmjölet och fröerna (som du kan variera efter vad du har hemma). Arbeta gärna degen i maskin. Tillsätt därefter lite grahamsmjöl i taget och arbeta in tills degen är "lagom", d.v.s. liite kladdig men släpper från fingret när du tar på den.
 
Låt jäsa i ca 60 minuter.
 
Knåda degen på mjölat underlag och gör 2 längder som du plattar till och delar i ca 16 (för relativt små frallor) bitar, som du lägger på ett balplåtspapper på en plåt.
 
Låt jäsa ca 30 minuter.
 
Sätt in i ugnen på 200 graders värme i ca 15 minuter (tills de låter "ihåliga" om du knackar under dem).
 
 
 
Ugnsrostad müsli / granola

ca 6 dl havregryn
ca 1-2 dl vetegroddar
ca 1-2 dl rågflingor
ca 1 dl solrosfrön
ca ½ dl hela linfrön
ca ½ dl chiafrön
ca ½ dl hackade hasselnötter
ca ½ dl hackade mandlar
ca ½ dl kokosflakes eller riven kokos
ca 2 msk kanel
ca 1 dl vatten
ca ½ dl rapsolja
ca 3 msk honung

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ihop vatten, rapsolja och honung och häll detta bland de torra ingredienserna, rör runt ordentligt. Lägg detta på ett bakplåtspapper på en plåt, och sätt in i ugnen på 175 graders värme i ca 40 minuter, eller tills den fått fin färg. Rör runt i müslin med ca 5 minuters mellanrum så den inte bränns!
 
 

Pajmiddag och Cirkus Bambino


2015-05-20 | 20:19:25
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Vi har skrivit lite på uppsatsen idag, och börjar faktiskt känna oss klara med resultatet. Så klara vi kan bli utan att få lite feedback vill säga! Lite småpill kvar att fixa innan den ska skickas in för det, och sen är det minsann sommarlov!
 
Jag hämtade barnen lite tidigare än tänkt eftersom vi var klara tidigare, och fick med mig ett extra barn hem dessutom ;-) Vi hade ju laddat för cirkus ikväll och de ville leka en stund innan. Själv passade jag på att slänga ihop paj på gårdagens överblivna tacofärs. Fullkornsskal, tacofärs och blandad stekt svamp, lite äggstanning och lite Philadelphia-/ostblandning. Mums! En liten utan svamp med till de kräsna barnen ;-)

 
Sedan var det då dags för dagens (veckans!) höjdpunkt. Cirkus Bambino var i byn! Barnen har varit i extas sedan vi såg skyltarna i måndags. Cirkus Bambino är alldeles lagom. Familjärt, rolig, lågbudget och perfekt för barnen! Det behöver liksom inte vara så komplicerat. Och så ponnyridning förstås, nästan det viktigaste! 
 

Mot Göteborgsvarvet!


2015-05-18 | 19:37:41
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Träning.

Idag har jag sprungit sista långpasset inför Göteborgsvarvet på lördag. Att jag inte har sprungit några andra långpass hittills i år kan vi ju försöka att inte låtsas om ;-) Jag har bara sprungit några sådär 7-8-kilometerspass, annars har det varit dåligt med längre sträckor. Träningen har inte alls blivit så som jag har tänkt i vår, men nu är det verkligen dags att lägga i en högre växel, Kustjagaren väntar ju i sommar!
 
I alla fall, jag tog mig ut idag och tänkte mig väl egentligen ett mil-pass, eller helst lite över. Jag hade i alla fall bestämt att jag skulle springa (eller ja, jogga) hela passet och inte gå, hellre då sänka farten bara. Första kilometrarna var hemska. Jag sprang intervaller igår, och det kändes i vaderna. Efter ungefär 5-6 kilometer började det ändå kännas okej att springa, och jag höll ut. Järnvilja krävs för att springa såhär långa pass. Kroppen klarar så mycket mer än man tror, så det är bara att tvinga sig att fortsätta. I alla fall, fram till 10-11 kilometer kändes det ganska så bra, men sedan blev det tungt igen. Jag hade dock bestämt mig för att komma upp i 13 kilometer längs vägen, så det var bara att fortsätta!
 
 
Inte det minsta hög fart, men jag höll ut, "sprang" hela vägen och tog mig igenom 13 kilometer och lite till. Det längsta (med marginal) jag har sprungit sedan förra våren - eller i alla fall sommaren - tror jag!
 
Varvet på lördag får vi väl se lite hur det går. Jag har som sagt inte lyckats få ihop träningen som tänkt igår, på grund av sjukdomar, livet i allmänhet och ren jäkla lathet. Men nu är det inte mycket att göra åt, så det är inget att tjura över utan jag får göra det bästa av situationen. Målet är under 2h 30min, förra året sprang jag på 2.35, men med tanke på att jag då fick gå en hel del p.g.a. illamående så tänkte jag att jag borde kunna pusha mig lite snabbare än så. Vi får se på lördag!

Önskelista ~ Meja 6 år ~ Juno 3 år ~


2015-05-17 | 21:55:00
Kategori(er): Önskelistor.

Då var det dags igen att börja komma på vad barnen önskar sig...
 
Till att börja med har Meja kommit på att de gemensamt önskar sig en lekställning med kana och gungor ;-) Just denna på bilden kommer från Bauhaus. De önskar sig även ett barn-10-kort på simhallen i Rödeby!

En annan gemensam önskan (eller till en av dem) är en ny liten pool! Såg att de nu har satt ner 3D-poolen på MAXI exempelvis :-) kanske med lite klortillbehör också om poolen är så pass stor att det vore bra att ha! 

Även gymnastimatta "Plufsig" som finns på Ikea skulle de vilja ha. 
 
 
Meja önskar sig:
- Nya gummistövlar, stl. 29
- Tunna vita leggings till baletten, stl. 110
- Sparkcykel (den på bilden kommer från Stadium)
- Presentkort på Leklandet eller annan aktivitet
- Små-Lego i byggsatser
- TV-spel för barn som fungerar till WiiU
- Prenumeration på någon barntidning
- Elsa-klänning (från Frost) 
- Presentkort på Glitter 
- Träningsoverall stl 116 
- Boken Frost frisyrer 
 
Juno önskar sig:
- Sparkcykel med två hjul bak (den på bilden kommer från BR)
- Presentkort på Leklandet eller annan aktivitet
- Bamse-filmer
- Prenumeration på någon barntidning för mindre barn (t.ex. Bamse för de yngsta)
- Morgonrock
- Plusplus
- Stora pärlor (XL) för pärlplattor
- Finskor (typ ballerina) stl 23
 
 
Jag kommer fylla på listan efterhand som jag kommer på någonting!

Och jag då? Jag önskar mig en plättlagg som fungerar på induktionshäll, presentkort på BodyShop och hos frisören Hårloftet i Rödeby, startplats till nästa års Göteborgsvarvet och kanske någon kul aktivitet med familjen! Skrivare till datorn behöver jag, och en rivningstillsats till KitchenAiden hade också varit bra, men är ju lite dyrare. Ny skinnjacka (stl M/40) och nya sköna kuddar till sängen (4st) kan också vara gångbart... 

Sommarbeställning till barnen


2015-05-17 | 10:49:27
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag passade jag på innan jobbet att göra en sommarbeställning från H&M till barnen. Jag brukar inte vara jättemycket för H&M:s kläder men just sköna (och billiga!) sommarklänningar och så är de ju faktiskt outstanding med, och när man tittar på nätet så finns det ju faktiskt mycket fint också.
 

Långdag och jobbhelg


2015-05-16 | 06:06:01
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår var det en lång dag hemifrån. Jag lämnade barnen 8, och så satt vi med uppsatsen på förmiddagen. Vi grejade med våra meningsenheter och har nu alltså påbörjat resultatet! Så himla skönt! Lite träning hanns med också innan jag började jobba halv 2.


Halv 2 - Ja hör och häpna! Jag jobbar dag i helgen... ;-) en kväll igår, dag idag och kväll imorgon. Jag sa igårkväll när jag kom hem att tiden gick så fort när man jobbade på dagen, och att det var så skönt att vara relativt pigg på jobbet. Är inte beredd att hålla med nu om att det är skönt dock... Tidigt tidigt! Men piggare lär jag väl vara än jag brukar vara vid 5-tiden på morgonen ändå, så. Nehepp, det är väl dags att göra sig i ordning och sen bege sig. 

Skäll på mig förresten! Jag tänkte cyklat till jobbet idag men orkade inte. Får nog minsann springa en straffrunda i eftermiddag! 

Meja och jag på Blodomloppet 2015


2015-05-13 | 11:07:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Meja är ju ett stort fan av att springa lopp, vilket började med att hon sprang "Rödebyloppet" sommaren när hon skulle fylla 3 år - lika gammal som Juno är nu! Hon är alltid lika lycklig när hon får springa, och årets Lilla Blodomloppet var inget undantag. Hon var lite orolig förra veckan, för att hon inte hade tränat så mycket och inte ville komma sist... ;-) Jag sa att det nog inte är någon risk - och dessutom måste ju någon göra det och det spelar ju ingen roll. Vi springer ju lopp för att det är roligt!
 
Oron försvann i alla fall, och hon sken som en sol hela uppvärmningen! Kolla bara första bilden här, som jag hittade på Blodomloppssidan tagen av FotoFranzén.
 
 
Loppet gick bra också och hon såg överlycklig ut när hon kom springande på upploppet. Men det var lite långt och lite jobbigt med 800 meter tyckte hon minsann. Inte så konstigt, 800 meter är faktiskt ganska långt. Nöjd var hon i alla fall då hon kom i mål och fick medalj och en påse med diverse saker i.
 
 
 
När barnen hade åkt hem med M var det min tur. Vi hade några lag med jobbet, med några som sprang och desto fler som gick. Jag var ju sjuk hela förra veckan och kände mig fortfarande inte helt 100, trots att jag hade gjort vad jag kunde med kortisonbehandling och inhalationer. Jag bestämde mig i alla fall för att provspringa ändå, jag mådde ju inte dåligt längre utan kände mest av astman lite. Jag sprang första knappt 2 km tillsammans med en jobbarkompis som satsade på ungefär samma tid som jag, men sedan kände jag att det tog stopp och började bubbla i bröstet, så jag fick gå lite. Jag körde sedan lite intervaller under resten av loppet, sprang i hyfsad takt och gick med knappt en kilometers mellanrum en stund. Jag kom i alla fall i mål på ca 31 minuter, så det kändes helt okej med tanke på omständigheterna! Dessutom lyckades jag med bedriften att snubbla på en sten och slå upp både knä och hand (och nyaste träningsbyxorna!) med ca 700 meter kvar till mål. Kul!
 

Vardagslunk


2015-05-13 | 10:44:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Nu är barnen lämnade på förskolan för en stund sen. Jag bestämde mig igårkväll för att vi skulle ta lite sovmorgon idag, så lämning klockan 8 blev i stället klockan 10. Skönt när man kan bestämma så ibland :-) fördelen med att vara student! 

Vi hade dessutom en relativt lugn morgon och var för en gångs skull inte sena iväg. Hur skönt som helst! 


Nu har jag fixat ett par grejer vid datorn, och ska kolla ett par saker till. Sen blir det långpromenad till jobbet för arbetsplatsträff och så hämta hem barnen igen när både M och jag har slutat. För övrigt har vi knappt sett röken av varandra på två veckor. Trevligt att bo ihop och så! Vi har gått om varandra hela tiden. Tur att det snart är semester...

Bröllopssång


2015-05-11 | 12:00:42
Kategori(er): Jag sjunger. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags mitt emellan lite nattjobb tog jag med mig lillasyster och åkte inåt stan för ett sånguppdrag. Det var dags för bröllop på Marinmuseet. Hur fin miljö som helst, otroligt vacker brud och ett väldigt fint bröllop blev det. Det är en ära att få ta del av så mycket trevliga tillställningar tack vare sången! Bröllop är ju liksom lite speciellt, tycker jag. Det är fint! 

Jag och bästa körledar-Håkan på lördagens bröllop, under lite avspänd övning! 

Snart är det slut


2015-05-11 | 03:57:11
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Det är faktiskt inte så väldigt många veckor kvar för Mejan på förskolan nu. Vi har tidig semester i år, så midsommarveckan går barnen på drygt 6 veckors sommarlov (4-5 veckor med oss och 2 veckor med lillasyster som ska agera "förskola"). Efter detta börjar hon på fritids minsann! Hon längtar som attan, men blev lite besviken när hon insåg att skolan inte började direkt efter hennes sommarlov ;-) 

Innan detta har de dock lite kul saker framför sig. De ska åka på utflykt med fröknarna, åka på skärgårdstur och äta pannkakor. Så mysigt! Sen har jag och några andra mammor från deras avdelning planerat ihop en liten avslutningsfest. Om några veckor ska vi grilla, tacka av pedagogerna och träffas allihop, som en liten avslutning och chans att träffas innan de försvinner åt lite olika håll en del av barnen. 

Det är snart en ny del i livet som börjar! 

Stockholm


2015-05-09 | 10:22:49
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags förmiddag satte jag mig på bussen mot Stockholm igen. Tredje gången på ett kort tag - men även sista gången på ett bra tag! Oj så skönt! Nu ska vi inte upp igen förrän i november. 

I alla fall, upp kom vi, thaimat åt vi. Ett rum med betydligt mindre sängplats än vi tänkt oss blev vi tilldelade (140-säng till två personer som inte är ett par... Nja) och vi somnade till sist ändå. I skolan dagen efter var det magister-handledning som stod på schemat, och det gick bra. Vi hade gjort granskningar av varandras arbeten i gruppen vilket är nyttigt och bra från alla håll. Det känns som att det går bra framåt med uppsatsen, vi satt igår och filade på lite också. Så nu kan vi ta och börja så smått på resultatet! 

Sjukstuga


2015-05-09 | 05:17:57
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag hann inte mer än att gå och lägga mig i måndags när jag mådde som sämst, så ringde det från förskolan. Juno var också febrig, och lite hängig. Inget annat att göra än att pallra sig dit och hämta henne helt enkelt. Men det var inte det roligaste jag gjort. Lungorna kändes som att de var i storlek med ärtor ungefär när jag gick, och jag trodde jag skulle svimma innan vi var hemma. Men men, hem kom vi, och slocknade i sängen bägge två. Juno sov i tre timmar! 

Hon var förstås pigg dagen efter medan jag fick dras med feber ytterligare en dag, fyra dagar var lite för mycket kände jag. Men nu är det bara lite förkylning kvar, skönt det! 

Samma j**la timing som vanligt...


2015-05-04 | 10:11:07
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Alltså, jag vet inte när jag senast var frisk sisådär en vecka innan ett lopp. Det är nog några år sedan... Det är så himla tråkigt!
 
Jag städade garderoben i fredags, med alla kläder utrivna o.s.v. vilket leder till massa damm som yr omkring. Som dammallergisk astmatiker är väl det sådär bra, och jag var lite risig i luftvägarna och fick extradosera medicinen lite. Men jag var ute och sprang på kvällen sedan utan några större problem. På lördagen vaknade jag och kände mig jätterisig. Kass i luftvägarna och frös och svettades om vartannat. Ingen feber dock och efter lite Alvedon tyckte jag att jag var ganska pigg, var ute och gick med mamma och så. Framåt kvällen blev jag dock sämre igen, och hade då feber drygt 38 grader...
 
Men så igår vaknade jag relativt pigg, och tänkte att det kanke bara var någon slags reaktion på fredagens damm- och löpningsansträning. Var iväg på gymnastikuppvisning och så och tyckte att jag mådde ganska bra. HA! I morse vaknade jag och mådde sämre än i lördags. Är sämre än på mycket mycket länge i astman, täppt i näsan, ont i huvudet och känner mig ordentligt febrig. Blä! På måndag är det Blodomloppet, nämnde jag det..?!
 
Bryter ihop!

Valborgsmässoafton


2015-05-04 | 10:05:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I torsdags var det ju valborg, och förutom att baka tårta så var vi och grillade korv hos pappa o Co. M skulle jobba dagen efter, så det blev en väldigt lugn och ganska tidig kväll, skönt och lagom sådär. Någon brasa blev det inte - mer än i öppna spisen - och tur var väl det då det började spöregna när det mörknade!
 

En tripp till Polen...


2015-05-02 | 20:06:00
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

På vår konfirmationsresa var vi i Polen några dagar. Vi besökte bland annat ett gammalt koncentrationsläger och "turistade" lite genom att besöka kyrkor m.m. Min bild av Polen då var nog - fattigt, smutsigt och lite "gammalt". Dessa fördomar lever nog lite kvar, men på sista tiden har jag varit sugen på ett nytt besök. Dels har vi färjan så nära då den går härifrån Karlskrona, och dels verkar det finns mycket kul att hitta på då man kommit i land i Polen. "Rivieran" i Polen ska ju dessutom vara fantastiskt fin sommartid, så en tur dit kanske hade varit något? Om inte annat för att ändra min bild sedan mitt senaste besök.
 
Är ni också sugna på att prova på Polen? Lite billigare blir det dessutom med koden BLOGGPOLEN.
Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.
 

Anledningen till detta plötsliga Polen-inlägg är att man just nu kan tävla med Stena Line om att få åka till Polen med Bloggbussen. Det hade varit en fantastisk tripp för mig och Mejan! Och hela familjen för den delen... Massa kul att hitta på i ett par dagar, och träffa trevliga människor.
Klicka på badgen nedan för att komma till tävlingssidan:
 

Buzzador: Odense Marcipan


2015-05-01 | 09:59:37
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Häromdagen fick jag hem ett fint paket från Buzzador, innehållande ett stort paket från Odense Marcipan med både marsipanlock, smaksatt figurmarsipan och choklad. 
 
 
 
Eftersom det var valborgsmässoafton igår och jag och barnen skulle hem till pappa o Co. på lite grillmiddag, passade vi på att göra en tårta och ta med oss för att testa grejerna! Jag gjorde en tårtbotten med chokadsmak (som blev ganska misslyckad då min springform tydligen läckte, och den blev lite döbakt - fast god som kladdkaka...) och fyllde med hallonmousse. Lite grädde utanpå och sen hjälptes jag och barnen åt att gå loss med marsipanen!
 
 
 
Marsipanlocket var fint i färgen och lätt att lägga på. Lagom stort för en "normalstor" springform. Det hade funnit utrymme att skära bort för att få raka kanter runtom, men det testar vi nästa gång. Nu var vi sugna på att prova att vecka den lite, vilket gick bra. Nackdel är att den spricker relativt lätt (vi fick en liten spricka i trots att jag var superförsiktig), dock höll den bättre än de marsipanlock jag tidigare beställt i bageriet, så det känns ändå som att det är bra kvalitet!
 
Figurmarsipanen var klar och fin i färgerna och var lätt att arbeta med för att vara marsipan. Den höll formerna man hade gjort bra, utom om det var någon väldigt långsmalt man ville ha att "stå upp" ;-) Jag hade uppskattat om det fanns även färgad figurmarsipan utan smak, då det inte är alltid det känns som att smakerna passar ihop om det blir många olika.
 
Meja gjorde en gubbe, och jag gjorde lite blommor och försökte mig på att göra en brasa. Det var synd att jag inte hade någon gul marsipan bara ;-)
 
Och så smaken då ja... Marsipanen var väldigt god! Ett par av de vi bjöd på tårtan gillar normalt inte marsipan, men tyckte ändå att marsipanlocket var helt okej och gick utmärkt att äta. Ett par av de smaksatta tyckte de till och med var riktigt goda! Jag störde mig inte riktigt lika mycket på att det var olika smaker som jag trodde att jag skulle göra, det var bara gott. Den gröna (päron) smakade som päronsplitt och var supergod. Den svarta (lakrits) var fantastiskt god om man gillar lakrits som vi gör, och den rosa (jordgubb) var med god. Den blåa (blåbär) tyckte jag var sådär, men jag är inte jätteglad för blåbärssmak i typ glass o.s.v. heller så det har nog mer med det att göra. Man kände smakerna tydligt i alla fall! Chokladspån hade vi ju också några på tårtan och det var god chokladsmak i dem!
RSS 2.0