Restaurangmiddag


2015-01-31 | 11:08:34
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igårkväll efter balett för Meja och sedan träning / lekrum passade vi på att lyxa lite och ta middag på restaurang. Vi åkte till Time Out i Lyckeby, och inledde med lite Toast Skagen och vitlöksbröd med aioli. Gott gott! Barnen valde hamburgertallrik och åt faktiskt ganska bra, men lugnt och skönt vet jag inte om det var ;-) skönt dock att bara sitta och bli serverad och slippa laga mat eller duka av. 

Till varmrätt åt jag kalventrecote, som var helt perfekt, och klyftpotatis. Barnen avslutade med en tallrik glass som försvann fortare än kvickt! 

Ursäkta kassa bilder. Måste börja använda kameran mer igen! 

Live från bussen


2015-01-30 | 14:41:49
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Efter tre, ganska hektiska, jobbnätter sitter jag och barnen äntligen på bussen. Jag trodde jag skulle kräkas på mobilen när klockan ringde, alternativt slänga den i väggen. Lite snooz i 20 minuter, sen var det bara att pallra sig upp, äta lite och gå bort och hämta barnen. Idag är det ju nämligen dags för andra gången på baletten, Mejas nya höjdpunkt i livet! Efter 8 månaders tjat fick hon ju äntligen börja förra veckan, och det gick så bra. Ska bli spännande att följa med idag, får se om vi får vara inne och titta idag med, jag missade ju förra veckan pga begravningen. 

Det går framåt...


2015-01-28 | 01:50:51
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag har vi minsann fått lite gjort i köket! Inte så mycket annat dock ;-) vi tog lite sovmorgon först, och sedan har vi grejat hela dagen. Vi har fått de första skåpen helt på plats, och M har fixat till murbruket vid murstocken. Nu börjar man snart se hur det ska se ut! Men tid tar det... Det är bara att fortsätta bygga. 


Nu roar jag mig på jobbet i stället, och två nätter till. Blir inte mycket kök gjort! 

Kontrasternas dag


2015-01-24 | 13:31:46
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Efter begravningen igår - eller till och med under minnesstunden efteråt - var det äntligen dags för Mejas efterlängtade balett. Som hon har längtat sedan julafton när hon fick det i julklapp och blev så lycklig, så lycklig. Hon och M åkte dit, och det hade gått så bra. Hon var alldeles lyrisk när hon kom hem, och visade upp massa dans. Det klickade verkligen direkt. Hon hade lyssnat superbra och gjort allt de skulle med bravur. Ledaren hade till och med frågat om hon hade dansat tidigare. Nej, bara hemma framför spegeln och i vardagsrummet ;-) 

Dagarna som man inte vill ska finnas


2015-01-24 | 03:22:40
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Det finns många dagar i livet man inte hade velat fanns. Till exempel när man är på dåligt humör, bråkar med barnen en hel dag och inte får något gjort. Eller så mycket mer, när man måste ta farväl av någon, som igår... 

Det gör så ont på många sätt. Dels att ta farväl av en person alldeles, alldeles för tidigt i livet och med familj. Dels att ta farväl av en person som funnits där i hela mitt liv. Dels att ta farväl av en person och veta att det är förbannat jobbigt och en fruktansvärd situation för en av de människor jag står närmst i hela världen. 


Vi måste lära oss att ta tillvara på livet. Jag är alldeles för dålig på det. Det kan ryckas ifrån oss så himla fort - både vårt liv och de som står oss nära. Påminn mig och de runt omkring dig. Ta tillvara på varje dag. Njut av dina nära och kära. Det kan gå snabbt innan de eller du inte finns där längre. Hemskt, men sant. 

Vila i frid kära du! Fucking-jävla-skit-cancer! 

En halvlyckad utflykt


2015-01-21 | 21:38:05
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag var jag och barnen lediga, och eftersom det snöade igår och låg kvar till idag tänkte jag att vi ju måste passa på att utnyttja snön lite, trots att det var töväder. Jag såg framför mig tindrade ögon på lyckliga barn, skratt och ljuvlig samvaro. Som vanligt blir inte allt riktigt som man tänkt sig...

Till att börja fick vi stressa iväg (som vanligt...) utan choklad och väl iväg höll jag på att svettas ihjäl redan på ditvägen i det "varma" vädret, trots att jag bara hade kortärmat under vinterjackan, och bara mjukisar+regnbyxor. Barnen var i alla fall glada där de åkte i pulkorna och vi kom fram relativt smidigt till skidbacken. Väl där kom även mamma/mormor och Disa dit och det blev några åk. Juno tyckte dock att det var sådär, var lite rädd trots att hon mest åkte en liten bit i nedre delen. Lite kul emellanåt var det förstås också! Det jobbigaste kom på hemvägen. Två trötta - gnälliga - barn. Började ta vägen genom skogen hem, när vi kommit ca en tredjedel ser vi att ån är översvämmad så vi inte kommer fram... Bara att vända och välja ett annat håll. Meja bad jag gå emellanåt för att överhuvudtaget orka gå med pulkorna, vilket hon gjorde under vilda protester. Juno var helt slut och höll på att somna i pulkan, och gnällde så fort vi stannade till. Jag kan säga att jag var på väg att sätta mig och skrika på marken sisådär 17 gånger innan vi var hemma. 


Menmen, barnen hade kul i backen i alla fall, och lite jag med. Det tog dock mer energi än det gav tyvärr. Humöret fortsatte vara sådär för oss allihop sen under eftermiddagen, men vi däckade i alla fall framför "Fem myror..." en stund när vi kom hem så vi fick slappna av lite. Jag smet iväg på ett träningspass ikväll och Meja var i simhallen med morbror, så det blev ganska så bra till sist ändå. 

En bra dag


2015-01-20 | 22:24:07
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Vi har hunnit med en del idag, trots att det körde ihop sig lite med möten och så på jobbet på vår annars lediga dag. Vi började dagen med att försöka få klart gipsskivorna på väggarna i köket. Efter lunch for vi iväg och beställde kyl, frys och blandare (blandaren vi beställde på nätet förra veckan var slut...). Hittade precis det vi ville ha, supernöjda :-) Åkte vidare mot möte på jobbet och sedan medarbetarsamtal på jobbet, som gick väldigt bra faktiskt. Tror det kommer bli bra när jag är klar med utbildningen och så! 


Ett träningspass ikväll hann jag med också innan dagen var slut! 

Mejan på Barnkanalen


2015-01-16 | 11:22:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I måndags morse fick barnen titta en stund på Barnkanalen medan vi åt frukost, eftersom vi för tillfället ändå sitter vid TV-bordet och äter när matbordet är belamrat med diskställ o.s.v. från köket. Då pratade de om att det hade varit storm på helgen och att barnen gärna fick maila in och skriva om de hade något att berätta om stormen. "Ja", utropade Meja, "skicka ett mail och skriv: Min studsmatta har ramlat in i ett träd och gått sönder!". Så det gjorde jag, såklart. Ett par timmar senare fick jag ett mail tillbaka där de skrev att vi gärna fick ta ett kort och skicka, så när jag hade hämtat barnen från förskolan tog vi kort och skickade iväg. Morgonen efter fick vi pallra oss upp i tid, och Mejans min när de nämnde henne namn och visade henned bild var obetalbar. Stoltast i stan!
 

Nytt golv!


2015-01-16 | 00:11:00
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I tisdags fixade vi lite underarbete på golvet i köket, la masonitskivor och så, och på onsdagskvällen tog vi tag i att börja lägga golvet. Trodde väl aldrig att vi skulle bli färdiga redan på onsdagen, men minsann - två timmar tog det! Ångrar inte en sekund att vi tog ett lite dyrare golv till köket, så himla lätt att lägga mot de vi lagt i de andra rummen. Värt varenda krona! Snyggt blev det också såklart, och det kommer passa bra till skåpen. Byggde ihop ett skåp i eftermiddags bara för att se hur det blev, och det kommer bli så bra! Nu ska vi bara slänga upp lite väggskivor så kan vi börja bygga ordentligt, så himla skönt.
 
Före - masonitskivor på!
Provbyggnad av det minsta skåpet =)
 
Golvet är från BerryAlloc och heter Vintage White Oak. Supernöjda!

Tro det eller ej...


2015-01-15 | 16:53:12
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

...men hemtentan är klar! En dag före utsatt datum! Jag har jobbat på eftersom jag visste att jag skulle jobba inatt och inte kommer vara sugen på att greja med den imorgon när jag vaknat. Så, nu är den inskickad - ingen återvändo. Är den inte godkänd kräks jag nog lite på den.
 

Snart är den färdig!


2015-01-12 | 21:29:40
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag har jag suttit med hemtentan i princip hela dagen, och tro det eller ej, men snart är den klar! Trodde aldrig den skulle bli det när vi fick den... Nu är det bara en fråga kvar på ca en sida, sen massa läsa igenom och så förstås, men jag hinner klart tills den ska vara inne om inget oförutsett händer! Weey... 

Nu ska jag minsann ta och läsa lite i en alldeles vanlig bok, för att slappna av lite. Om Juno kunde somna någon gång... Hon bara vägrar! 

Rörarbetet klart


2015-01-10 | 05:59:25
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I morse var ju som sagt rörmokarbesök inplanerat, och han kom lagom när jag kom hem från jobbet. Eftersom jag hade jobbat fick jag sedan ta mig iväg till mamma och de och slockna i lillasysters säng några timmar. Fick lite lunch av henne när jag vaknade, hem och sov lite till, hämtade barnen och åkte tillbaka till mamma och de för middag. Med tanke på att vi för tillfället nu då inte har någon vattentillgång i köket var det ganska bekvämt att få det serverat ;-) 

I alla fall, nu är elementet i köket borta och så är nya vatten- och avloppsrör dragna, så äntligen äntligen kan vi börja med köket på riktigt! Weey! 

Äntligen händer det något!


2015-01-09 | 06:11:52
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Ja, ett halvt - eller lite mer - utrivet kök har vi stått med ett tag nu. Vi behöver ta bort ett element och flytta rören till vattnet, och som vanligt är hantverkare ett släkte för sig... ;-) vi hade en på g, men så skulle en annan komma. Dök aldrig upp x 2. Då hade inte de andra möjlighet längre och så var det jul och alla helgdagar. Meeen, idag kommer de första vi skulle tagit från början! Hoppas jag i alla fall, haha, ska inte säga för mycket än. 

I alla fall har vi gjort det vi kan nu innan de kommer. Taket satte vi upp häromdagen (det var "lite" vitare än det gamla) och igårkväll innan jag åkte till jobbet drog jag upp lite golv där rören ska dras så de kommer åt. Äntligen äntligen kan vi börja på riktigt! 

Lite elementfärg har vi köpt och ska spraya vedspisen med också. Får se om det håller! 

Mitt 2014 - Oktober till December


2015-01-07 | 18:40:24
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

Oktober
 
Juno fortsatte med sin potträning, som minst sagt gick upp och ner. Vi bakade kanelbullar på kanelbullens dag, och Meja började öva sig på att skriva och läsa själv. Kören tog mycket tid, med övning och planering inför hostens stora show. Jag, Meja och mamma sprang 3 kilometer på Änglaloppet, och Meja förvånade med att orka springa nästan hela vägen. Vi planterade höstblommor och hade god middag och chokladfondue tillsammans med mamma med familj. Jag var på AfterWork med jobbet och vi fick titta på när Meja hade gymnastik. Praktik hade jag också, hos en skolsköterska. I Wämoparken var vi och hade lite foto-dag med lillasyster, och så blev det äntligen bestämt att vi skulle renovera köket. Vi avslutade månaden med halloween-fest här hemma!
 
 
November

Jag tatuerade mig på insidan av överarmen, för att alltid bära med mig mamma, pappa och mina syskon. Jag blev klar med en kurs i skolan, och påbörjade sjukvårdskursen med ett besök i Stockholm. Barnen fick bo några dagar hos mamma m.fl. eftersom M var iväg på kurs. Vi hade vår stora konsert med kören, och den blev så lyckad! Vi var även iväg och beställde köket. Vi bakade pepparkakor och julpyntade i ett försök att få lite julstämning, men det gick sådär. Jag, mamma och lillasyster avslutade månaden i Ullared för "lite" shopping.
 
 
December
 
December var en omtumlande månad! Mycket trevligt hanns det med, barnen fick en Pixi-kalender och vi läste böcker varje dag. Om söndagarna kom tomten och lämnade paket i julstrumporna. Meja var och hälsade på baletten hon vill börja på, och blev frälst. M fyllde år och så bakades det lussekatter och saffransbullar. Rev ut stora delar av köket gjorde vi också! Det firades lucia på förskolan och i kyrkan med barntimmarna. Jag var i Stockholm och skolan ännu en vända veckan innan jul, och passade på att äta julbord där med kollegan. Granen kläddes och vi firade en orolig jul med jobb för mig på julnatten. Meja visade en otrolig uppskattning när hon öppnat balett-klappen, att hon skulle få gå på det, och vi fick otroligt bra klappar allihop. Jag och lillasyster hade systerdag, och så hände det som inte skulle hända. Till sist firades en nyårsafton, men förhoppning om ett år betydligt mer fritt från dödsbesked än det senaste...
 
 
Gott Nytt 2015 allihop!

Hemtentan från H**vetet


2015-01-06 | 21:22:25
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Alltså. Hemtentan som kom upp igår, som avslutar första delen av sjukvårdskursen. Den var inte att leka med. Och så värt lång tid har vi inte på oss. Hur det är tänkt att vi ska hinna det på halvfart får jag inte ihop. Bara att bita ihop och kämpa på antar jag! Sisådär en åttondel färdig...
 
 

Svar på fråga


2015-01-06 | 12:31:05
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Svar på kommentarer.

Hej! Hittade din blogg när jag sökte runt på internet om barnvubben. Om jag förstått det rätt läser du på distans. Hur är det tycker du? Och dessutom har du småbarn, fungerar det bra? Undrar eftersom jag har en liten hemma och funderat på att läsa barnvubben lite längre fram. Är det många tillfällen ni ska vara i skolan? Funderar dock på att läsa den via Umeå.. Men vet ej ännu...
Tacksam för svar! :)
 

Hej Alexandra!

Ja, jag läser på distans, halvtid via Karolinska. Jag tycker att det fungerar bra, det är dock ganska mycket att göra. Det vet jag å andra sidan att det är på andra VUB:ar på helfart och inte distans också. Man kan inte jobba mer än halvtid om man vill ha någon fritid kvar. Vi hade några i klassen som fortfarande jobbade heltid i början, men det gick inte. Vi är i skolan ca 3 gånger per termin, 2-3 dagar per gång, ibland ganska tätt på varandra. Föreläsningarna är dock väldigt bra och värda att åka dit för. En fördel med att läsa i Stockholm är att det är väldigt specialiserade och duktiga föreläsare. Det finns det säkert på fler ställen i och för sig =) Hoppas jag gav någon klarhet!

Mitt 2014 - Juli till September


2015-01-04 | 10:03:00
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

Juli
 
Månaden började med att vi blev tvungna att avliva vår katt på grund av en stor tumör vid ena axeln. Jag och Meja tog farväl av honom på veterinärstationen. Vi var på marknader och värmen kom på riktigt, lagom tills vi gick på semester! Vi hängde på stranden i massor och njöt. Jag och barnen var hos pappa och E några dagar, vi var på en liten Sverige-tripp med High Chaparral och Göteborg/Liseberg när Meja fyllde år och så hade vi kalas för barnen.
 
 
Augusti
 
Vi renoverade i Mejas rum, och barnen var på Kolmården med mormor m.fl. Vi hängde såklart lite mer på stranden och så, och njöt av de sista semesterdagarna. Jag och Juno fyllde år och jag blev förkyld lagom till innan Tjejmilen.
 
 
September
 
Jag inledde månaden med skolstart i Stockholm, och lite kompishäng när jag ändå var där. Vi hade en fin sensommar och hängde ute. Jag, mamma, mormor och moster åkte med Tjejplanet till Tjejmilen och sprang den. Jag hade praktik på BVC och hos en skolsköterska. Vi fick hemska besked och oroade oss. Juno påbörjade avvänjningen av blöjan.
 

Raketbilder


2015-01-03 | 18:23:00
Kategori(er): Foto.

Det är inte det lättaste att fota raketer, dessutom hann jag inte få med mig stativet hemifrån när vi åkte på nyårsafton. Jag hittade ett träd att luta mig mot och fick till några bilder i alla fall ;-) Får väl se det som ett halvklasst förstaförsök!
 

Julklappskläder


2015-01-03 | 12:19:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Såklart har vi haft invigning av en del av barnens julklappskläder den senaste veckan. De har varit tjusigare än vanligt hemma, och så nöjda!
 
Från mormor med familj
 
Från oss
 
Från gammelmormor och gammelmorfar
 
Från morfar och E

Nyårsafton 2014/2015


2015-01-03 | 01:10:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Vi hade egentligen inga planer alls inför nyår, förutom att kanske vara hemma och laga lite extragod mat och så. Så när vi fick en förfrågan några dagar innan om att komma hem till ett par kompisar och fira var det inget svårt val. Vi tog med efterrätt, dricka och snacks, och de bjöd på för- och varmrätt. Och barnen fick leka med Tindra - alldeles perfekt!
 
Kvällens meny:
Förrätt - Saffranskryddad fisksoppa
Varmrätt - Plankstek på oxfilé med svamp, bearnaise/whiskeysås m.m.
Efterrätt - Vit chokladmousse med färska hallon och jordgubbar
 

Barnen lekte, målade varandra i ansiktet m.m., och lyckades hålla sig vakna ända till 12-slaget. Vi åkte hemåt ganska snart efter, efter en väldigt lugn men trevlig kväll, med lite spelade av Med Andra Ord och så.
 

Mitt 2014 - April till Juni


2015-01-03 | 00:41:00
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

April
 
Juno var konstig i sin mage, och kräktes om nätterna. Vi slutade med vällingen, och hon blev bra igen! Några idioter stal våra höga krukor vi hade i trädgården. Juno slog upp överläppen på en bit plåttak (och har fortfarande ett litet ärr kvar) och vi firade morfars 70-årsdag. Påsk firades lite lätt också, med besök från pappa och E, påskfest på förskolan och påskmiddag med mamma o Co hos oss.
 
 
Maj
 
Vi hade lite sommar och njöt av det, och jag besvärades av lite förkylning och illamående i början av månaden. Meja var på ett par kalas på Lekland, vilket varit poppis hos hennes förskolevänner hela året! Jag lyckades ta mig igenom Göteborgsvarvet, på 5 minuter sämre tid än jag tänkt mig, men är ändå nöjd att jag klarade det, trots alla illamåendebesvär, även under loppet. Landstinget hade den stora Landstingsfesten, och cirkus gick vi på också hemma i byn.
 
 
Juni
 
Jag skrev den värsta/största hemtentan jag gjort någon gång, och fick därefter sommarlov från skolan - och började jobba lite mer. Jag och barnen var i stan på Pride-festival - Karlskronas första - och vi "firade" nationaldagen med landgångar. Meja, och jag, sprang Rödebyloppet för tredje året i rad. Vi firade student och födelsedagar och njöt av de solstrålar som kom. Självklart var vi på lövmarknaden och firade midsommarafton med! Här hemma firades det, och vi hade supertrevligt tillsammans med lite fina vänner.
 
RSS 2.0