Stackars lilla Mejan!


2014-10-29 | 02:54:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår (eller måndags heter det väl vid denna tiden) kom M inspringande med Meja efter han hämtat dem på förskolan och ropade att hon hade ett jack på överläppen. Jag for upp och kollade och tvättade bort lite blod, och tack och lov var det inte så väldigt djupt. Vi hade steristrips hemma, så jag la om med det och hon var så duktig så. Det hade utvecklats till en REJÄL fläskläpp idag! 
 
 
Stackars lilla gumman, hon var så ledsen! <3

Äntligen dags!


2014-10-29 | 02:46:36
Kategori(er): Huset - Kök. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Nu är det ÄNTLIGEN på g! Vårt kök, som jag vantrivts med så väldigt mycket åtminstone sista året och egentligen ända sedan vi flyttade till huset för över tre år sedan, ska äntligen kastas ut och ersättas med ett nytt! Jag var på lite möte i söndags ang ett alternativ, och idag har vi båda varit iväg på ett annat. Nu inväntar vi bara sista alternativet, men har nog ganska säkert bestämt oss. Det kommer bli så himla bra!! 


Jag är som ett litet barn på julafton och längtar ihjäl mig lite! 

Praktik avklarad


2014-10-27 | 03:41:54
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

För en vecka sedan var det dags att avsluta höstens andra praktikperiod, som spenderats hos en skolsköterska i kommunen. Trevligt har jag haft och fått lite mer koll på deras verksamhet! Lite skönt är det ändå att "bara" jobba och plugga nu, det kändes lite mycket där ett tag... Just nu är det jobbhelg, jag har faktiskt varit inne och jobbat dag fredag och lördag, och så nu lör vi nätter söndag måndag tisdag! Bara att kämpa på och ta igen den arbetstid jag missat under praktiken ;-) jobbar ju bara halvtid, så i vanliga fall jobbar jag relativt lite i veckorna för att hinna med skolan, men nu när jag har varit "ledig" i två veckor så blir det lite mer! 

Fotografering


2014-10-27 | 03:29:50
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I onsdags var det dags för barnen att ta årets foto på förskolan. Vi får tyvärr inga enskilda i år, men gruppfotot skulle tas. Meja ville egentligen ha mjukisbyxor sa hon, men när hon inte hittade det paret hon ville ha fick det bli klänning. Juno skulle ju, såklart, också ha det då. Meja är hennes stora idol! 
Jag hade lovat Meja att fläta hennes hår kvällen innan så det skulle bli lockar, men eftersom hon redan sov när jag kom hem från kören på tisdagkvällen blev det inget med det. Vi fick dra fram locktången på morgonen i stället! ;-) 

Bildbomb: Höstfotografering med lillasyster & barnen


2014-10-22 | 22:05:43
Kategori(er): Foto. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags åkte vi i familjen tillsammans med lillasyster till Wämöparken för att fota lite. Kul, det var ett tag sedan jag fotade ordentligt nu.
 

Gympauppvisning


2014-10-22 | 21:23:22
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Lite efter vad gäller bloggandet från datorn, men här kommer lite bilder från när Mejan hade gymnstikuppvisning förra måndagen! :-)
 
 
Juno fick också vara med och leka fruktsallad i slutet!

Livräddningsdag


2014-10-21 | 13:34:23
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I söndags på simskolan var det dags för livräddning. Det ska då badas med kläder och flytväst, och de får prova att bogsera varandra, dra in varandra med boj och hansalina m.m. Vi föräldrar får även prova vår simkunnighet genom att simma 200 meter (1000 blev det visst för mig dock). Bra träning, bra att lära sig mycket sånt redan som barn, så det sitter lite i ryggmärgen sedan! De har även tränat till exempel stabilt sidoläge tidigare i terminen. 

Nytt märke blev det med såklart! 

AfterWork


2014-10-18 | 21:02:02
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igårkväll var det dags att avsluta veckan på topp, med lite AfterWork med en del kollegor, för att fira lite jämna födelsedagar. Jag mötte upp en av dem lite innan för ett glas vin och lite snack, och sedan gick vi till Toscana för middagen. Himla trevligt, och maten var god som attan också! 


Skönt med ett avslappnat och trevligt slut på en tuff vecka! 

Praktik avklarad!


2014-10-18 | 18:57:45
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Det har varit mycket denna veckan! Praktik, möte på jobbet, möte med körplaneringsgruppen och så. 

Nu är i alla fall skolsköterskepraktiken slut och det återstår "bara" den roliga hemtentan på denna kursen, sen börjar sjukvårdskursen. Snart Stockholmsdags igen! 

Det har inte bara varit fullt upp att göra i veckan, barnen har minsann varit fullt upp de också... Puh! De har säkert känt av stressen de med. 

Meja-bakning och middag med mamma o Co.


2014-10-14 | 19:36:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I lördags eftermiddag kom Meja plötsligt på att hon SÅ gärna ville baka! Jag skulle träna och M höll på med annat, så hon fick helt enkelt ta sin kokbok och baka själv efter lite hjälp med att plocka fram.
 
 
Supergoda blev de!
 
På kvällen bjöd vi in mamma, styvpappa och lillasyster för lite middag. Meja hade ju önskat chokladfondue, så efterrätten var redan klar, och jag själv hade varit sugen på potatisgratäng hela veckan! Potatisgratäng blev det alltså, tillsammans med kycklingfilé och kotletter, och så mozzarellagratinerat hemgjort vitlöksbröd. Det var gott =)
 

Höstfixat i trädgården


2014-10-14 | 15:56:37
Kategori(er): Huset - Utomhus.

Jag och tjejerna tog tag i att höstfixa lite i trädgården för någon vecka sedan, köpte lite blommor till krukorna, satte upp solcellslampor längs gången upp till huset och sådär. Det blev genast lite trevligare!
 

Änglaloppet 2014


2014-10-13 | 07:32:03
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår efter simskolan (där jag även var och jobbade på morgonen) bytte jag och Meja snabbt om till löparkläder och begav oss tillsammans med mamma mot Rosenholm för årets upplaga av Änglaloppet. Det är ett initiativ som kom förra året, ett lopp med valfri startavgift som sköts ideellt och alla pengarna går till Cancerfonden och Kungsljuset (lokal cancerförening). Det var lyckat med mycket folk, och vi valde 3-kilometersrundan eftersom vi hade Meja med oss. Jag räknade med att mestadels gå eftersom hon var med, och att kanske även bära lite, men oj så fel jag hade! Det var minsann hon som drog med mig och mamma runt banan, och vi sprang nog två av de tre kilometrarna, inte långt ifrån i alla fall. Hon tyckte att det var superkul, och jag fick en väldigt härlig känsla i kroppen, vilken kvalitetstid vi fick! 


Hand i hand sprang vi in i mål!

Jag hade (efter initiativ av mamma) en bild upplagd på instagram fr.o.m. lördagen, där jag och Meja la en krona var per gilla-markering. 160:- blev det till cancerforskningen tack vare er! 

Fredagsmys och lördig lördag


2014-10-11 | 16:54:22
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igårkväll kom Lillasyster hit för lite fredagsmys, med hemgjorda hamburgare och Idol. M och barnen försvann ut i stugan och kollade på film i stället, men vi såg Idol i alla fall ;-) haha. Jag har inte sett mer än lite på något enstaka avsnitt i år annars, men det var kul ändå!


Meja sa igår att hon ville ha en "lördig" lördag idag med, och kom att tänka på att hon ville äta smält choklad som man kan doppa i. Hur hon nu kom på det plötsligt. Men, såklart ska vi ha chokladfondue ikväll, med lite god middag innan. Sällskap får vi också i form av mamma o Co. Förmiddagen gick till att köra en del rundor till tippen med massa skräp som legat alldeles för länge, skönt att vara av med det.

Vardagspusslande


2014-10-11 | 14:47:49
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I torsdags jobbade M kvällen, och jag skulle in och jobba en extranatt. Inte så lätt att få ihop, så vi fick helt enkelt göra så att barnen åkte med mig till jobbet med bussen, och han kom och hämtade dem där sedan. Inga större problem med det, Meja tycker det är jättekul att åka dit, och Juno brydde sig nog inte så mycket. De fick sitta och rita medan jag läste in mig på patienterna, och lagom tills jag var klar åkte de hem. Tur att det mesta går att lösa med lite vilja! ;-) 

Nytt simmärke


2014-10-10 | 02:49:41
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag har ju glömt att berätta för er om Mejas stoooora händelse i söndags på simskolan. Det togs ett nytt märke! Krabban röd var det, d.v.s. hoppa i på djupt vatten, flyta, och simma tillbaka till kanten. Detta ska klaras tre gånger i följd så man är säker på det. Hon kom för övrigt hem med två nya märken, för vi hade inte köpt det senaste heller! 


Mitt i Prick - Mitt i November


2014-10-08 | 18:40:35
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Karlskronabor!
 
Min kära kör - Coeur Madame - håller för fullt på att planera och öva inför vår stora show i höst, som kommer gå av stapeln den 15:e november i Karlskrona Konsthall! Detta vill ni väl inte missa?! Det kommer bli massa körsång (såklart), men även en del dans, spexande och stort band och lite solistframträdanden. Låter det inte trevligt?! Kommer ni så kanske det även är så att ni får höra mig sjunga... Snabba er in på hemsidan där det finns länk till biljettköp eller spring in på Turistbyrån eller BLT och köp era biljetter. Vi ses den 15/11!
 

Läsa och skriva


2014-10-06 | 14:02:28
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Meja har tidigt varit väldigt intresserad av bokstäver och skrev sitt namn ganska tidigt osv. Häromdagen ville hon skriva SMS till mormor och bad mig bokstavera. Jag sa då att hon kunde försöka själv med att höra vilka bokstäver det var, och kolla här: 

Det gick ju! 

Stavning spelar såklart ingen roll när man bara är 5 år! ;-) Igår hos M:s föräldrar var hon igång och ritade en teckning till dem, och ville återigen att vi skulle säga vilka bokstäver det var i farmor och farfar. Vi gav henne i uppdrag att själv komma på det, och minsann så stod det TILL FAMO O FAFA när hon var klar (till har hon memorerat sedan innan). Ungen kan minsann! 

Igårkväll när vi skulle läsa godnattsaga tänkte jag att vi skulle prova läsningen med, och hon lyckades minsann ljuda fram några korta ord som jag pekade ut. Katt, hus, en och valp fick vi fram, sedan blev hon alldeles trött i huvudet ;-) 

Det dröjer nog inte länge innan vi har en självskrivande och -läsande 5-åring här hemma! 

Lördigt


2014-10-04 | 22:26:02
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I morse när vi gått upp och skulle fixa frukosten sa Meja att hon minsann ville ha något "lördigt" till frukost, dagen till ära ;-) haha. Hon kom ihåg att vi hade fredagsmys i badhuset igårkväll, och därmed att det var lördag idag. Och lördigt blev det, varsin klick Nutella på gröten slog vi till med till frukost!
 
Sedan har vi bakat kanelbullar - såklart - som ungefär resten av Sverige idag skulle jag tro...
 
 
Lite disk och såna tråkiga måsten hann vi med också, och ett kort träningspass, innan vi begav oss inåt stan för en dejt med M, hans bror och kusin. Thaimat och soffhäng stod på menyn.
 
 
Det blev en riktigt lördig dag med andra ord!
 

Önskelista ~ Jul 2014 ~


2014-10-03 | 11:53:00
Kategori(er): Önskelistor.

Det är ju bara 2½ månad kvar lite drygt, så det är väl lika bra att börja... Fyller på om jag kommer på mer!
 
Jag önskar mig:
Presentkort på Cervera (vill köpa en Kitchen Aid Blender)
Olga Rönnbergs bok "Styrka för kvinnor" och hennes träningsdagbok 
Bra stor stekpanna och wokpanna
Mortel 
Snygga ugnsformar
Presentkort på Leksakshuset & Ikea 
Skrivare till datorn (gärna relativt liten och smidig)
Smörgåsjärn
Snygg knäckebrödsburk
 
Meja önskar sig:
Sällskapsspel
Pussel
Bakgrejer, t.ex. kok-/bakbok för barn (har redan Vi bakar och lagar mat), formar m.m.
Bygg/konstruktionsleksaker
CD-stereo till sitt rum
 
Juno önskar sig:
Enkel målarbok & pennor
Sparkcykel
Tågbana i trä (t.ex. Biltema eller Brio)

Tandläkarbesök x 2


2014-10-02 | 14:44:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I måndags var Meja hos tandhygienisten för undersökning. Detta var nog första gången jag kände att det faktiskt gjordes en riktigt undersökning, och det gick så bra så. Gapades gjorde det, och inga hål fanns!
 
Idag var det Junos tur att gå till tandsköterskan, så det blev bara en kortis på förskolan för henne. Det pratades mest, och så räknades tänderna. Alla är uppe, varav den sista bara är halvvägs än så länge, men det visste vi ju redan. Hon gapade minsann i alla fall hon med, det var ju skönt!
 
Mina gapande tjejer! Foto av mnbild.

Försovning & party


2014-10-02 | 00:51:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Alltså jisses vilken kort dag det blev ;-) jag jobbade enkelnatt inatt, och brukar så försöka gå upp runt 13. Oftast vaknar jag av mig själv runt den tiden efter en/första natten. Men i morse glömde jag att ställa klockan, och då vaknade jag förstås inte... 15.51 ringde M, och jag flög upp när jag såg hur mycket klockan var. Inte så trött ikväll med andra ord ;-) men men, nu får jag väl ta och hoppa i säng så man orkar upp med de där ungarna imorgon! 
 
Klädparty har jag varit på ikväll med, Pomp de Lux! Trevligt, men precis som senast tyckte jag kläderna var liiite...tråkiga. Meja fick i alla fall som hon ville och fick ett par mjukisbyxor i rooosa och med glitter på, och en kofta till. 

Två olyckor


2014-10-01 | 03:34:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Juno fick ju gå till förskolan utan blöja i måndags, och det gick faktiskt väldigt bra! Två olyckor hade det blivit, men det var när de var ute och det är ju inte så konstigt. För övrigt hade hon klarat sig bra hela dagen, till och med när hon sov! Stora tjejen... 
 
Och påsarna skulle hon bära "fälv". Mycket sånt nu... 
RSS 2.0