Camping på Löttorp - dag 2-3

På tisdagen hade vi sån tur att vi hade prickat in Löttorps marknad som gick av stapeln den dagen. Tur det, då vädret inte direkt tillät strandhäng. Blåsigt som tusan hade vi alla dagarna!
 
Det blev ett par timmar på marknaden, som var lite lagom sådär, med det vanliga. Väl tillbaka på campingen var vi ganska uttråkade och kom inte på något att göra. Tänkte gått och bastat i familjerummet som fanns i servicebyggnaderna, men dels visste personalen inte ens om de funkade, och hur man värmde upp den skulle vi själva läsa i instruktionsboken... Vi hoppade över det! Lite dusch och så senare tog vi oss i alla fall iväg in till Löttorp igen för att äta middag. Det blev Byakrogen igen då vi var sugna på att testa deras plankor. Jag tog en grekisk planka som var med biffar, tzatziki och fetaost. Supergod!
 
 
Efter ytterligare en blåsig (men lite lugnare än den första) natt så packade vi ihop oss och åkte till Böda en sväng för att kika. Ska man dit ska man nog inte dit mitt i sommaren kom vi fram till, då det även nu - i mitten av augusti - var en hel del folk. Men väääldigt stort och betydligt fräschare än vår camping. Vi tänkte prova vattenrutschkanorna på Löttorp innan vi åkte därifrån, men det var alldeles grönt nere där man "landar" och kändes allmänt ofräscht och ej omhändertaget. Synd på ett ställe som skulle kunna vara väldigt fint!
 
Efter Böda rörde vi oss hemåt. Vi hade ju en del att fixa med inför bröllop 3 dagar senare =)

Junos infekterade vattkoppor

Dagen efter barnens kalas poppade vattkoppor upp även på Juno. Sådär kul mitt i semesterns i och för sig, men samtidigt skönt att hon också skulle ha det avklarat. Det blev dock sådär kul för henne...

Bara lite feber första dagen, sådär som man kan ha, och normala koppor. Men efter någon dag så blev febern högre, hon var trött och slö och många av kopporna på huvudet, halsen och bröstet var variga och rodnade runt om. Efter ett par dagar kände jag att det nog inte stod så bra till - Infekterade koppor och en antibiotikakur fick det bli... Kul! Stackarn har rätt ordentliga ärr just nu efter en del av de största, hoppas de lägge sig. När hon väl fått antibiotika tog det bara något dygn innan febern minskade och ytterligare någon dag senare såg kopporna finare ut. Skönt!

En dag i Polen

Redan i början av sommaren bokade vi en liten Polen-tripp tillsammans med M:s jobbarkompis och hans sambo. Helgen innan bröllopet var det då dags att ge sig av. Barnen lämnades hos sin farfar på fredagskvällen och vi körde mot färjan. Väl där ska vi checka in genom att scanna passen och jag märker då att...jag har tagit med Mejas pass i stället för M:s! Panik!! Tack och lov var vi där i god tid, så han fick köra hem och hämta och hann tillbaka innan vi var tvungna att gå på.

Vi inledde kvällen med "lite" middagsbuffé och satte oss sedan i vår hytt lite efter att ha rekat taxfreen. Det blev underhållning i baren, lite roulette och till sist även lite dans innan vi stupade i säng.

 

 

På morgonen var vi inte direkt pigga när "I am sailing" började spela i högtalarna, dels pga sen kväll och lite alkohol, och dels pga att jag drog på mig en monsterförkylning under natten och var helt igengrodd i huvudet ungefär. Men det var bara att pallra sig upp för frukostbuffé på färjan innan vi var framme i Polen.

Vi började med att ta en taxi till Gdansk och gick omkring där lite. Väldigt dött vid den tiden på morgonen, men mysig stad. Synd att man inte riktigt orkade uppskatta det bara pga ovan nämnda tillstånd. Det blev en kopp te på ett café och lite mer promenad innan vi hoppade in i en ny taxi och åkte mot ett köpcentrum i Gdansk.

 

 

Det blev en del shopping under dagen. Efter köpcentret i Gdansk åkte vi vidare till gigantiska Riviera i Gdynia där jag, M och barnen var förra året. Besökte vår favoritaffär Cropp och sådär. Till sist var det plötsligt kväll och dags att åka mot färjan igen. Det var synd att förkylningen, och antagligen en del feber vad det kändes som, tog udden av denna dagen, annars hade det varit supertrevligt! Vi stupade ganska fort på färjan efter lite snabbhandling i taxfreen och lite mat.

 

RSS 2.0