- Matlista v. 9

Måndag - Köttfärsomelett i ugn, (stekt potatis)

Tisdag - Water sooi från Brügge (laxgryta från rutiga kokboken), (potatis)

Onsdag - Kycklingwok, (fullkornsnudlar)

Torsdag - TexMex-soppa, (bröd) Födelsedagsmiddag hos pappa - sallad

Fredag - Bakpotatis med 2 röror (räk & skink)

Lördag - Spagetti med svamp- & fläskfilésås

Söndag - Enkel korvgryta Middag hos M:s föräldrar

- Pizzadeg & tacopizza

Gjorde ju tacopizza i fredags, efter tips av Malin. Hittade ett jättebra recept på pizzadeg på recept.nu som jag tänkte dela med mig av till er. Den var jättesmidig och lätt att baka ihop, behövde inte använda hushållsassistenten utan räckte med en trägaffel! :)

4 pizzor

25 g jäst
2½ dl vatten -
värm till ca 37 grader
7 dl vetemjöl special (detta bytte jag ut mot fullkornsdinkelmjöl)
1 tsk salt

Börja med att göra en startdeg. Lös upp jästen i 1/4 dl av vattnet. Tillsätt ca 2 msk mjöl. Rör ut till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Forma en krater med ca 6 dl mjöl (resten sparas till utbakning), med ett så djupt hål som möjligt i mitten. Häll startdegen, saltet och resten av vattnet i hålet. Arbeta försiktigt samman ingredienserna med väl mjölade händer (eller börja med en trägaffel som jag gjorde). Knåda ihärdigt i minst 10 minuter.
När degen har blivit smidig, dela den i 4 lika stora delar. Forma delarna till bollar och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar eller tills de jäst till dubbel storlek.


De jäste som ni ser mycket! Bilderna är tagna från samma vinkel & avstånd.

Använd en boll till en pizza. Knåda den ett par minuter. Tryck och platta ut degen med handflatan till en tunn rund platta (jag drog och grejade lite med den i luften). Ta ev. hjälp av en kavel för att få degen riktigt tunn. Lägg den på en bakplåtspappersklädd eller oljad plåt. Nu är pizzan färdig att fyllas! Grädda den sedan i 275 grader i ca 15 minuter eller tills den ser färdig ut.

För tacopizza fyllde jag med tacofärs, lite majs, rödlök, lite tomat & lite jalapeños. I stället för tomatsås i botten tog jag finkrossade tomater med chilismak. Supergott var det!


M & Meja hade även ananas på!

110227 - Jobbhelg

Blir nog mest lite bilder nu, fullt upp i veckan som vanligt, och datortiden just nu går mest till Viktbloggen då den är mer viktig att uppdatera varje dag, i alla fall för min egen skull =)


Meja i onsdags


Meja i torsdags


Kiwi är mumma! =)

I fredags hade jag en riktig skitdag trots att vi var lediga, en sån där dag då man önskar att man inte hade stigit upp på morgonen :P Ingen speciell anledning, bara allmänt tjurig. Meja var dessutom rätt dryg, skrek mamma sisådär 250 gånger i minuten utan att vilja något ;) Fick i alla fall disken gjord och lite städat innan det var dags för fredagsmys på kvällen med tacopizza (recept kommer!).





Igår tog vi det lugnt på förmiddagen medan M jobbade, förberedde lite mat till idag bara och så. Sen bar det av till jobbet ett par timmar för mig innan middag & planeringskväll hos pappa & sambo. Mycket gott och trevligt! =)




Idag bär det av till jobbet igen, 12-21, wie! ;) Måste därför kila och göra mig i ordning nu. Ha en fortsatt trevlig helg alla!

RSS 2.0