- Mejas utveckling


2011-11-29 | 15:53:00
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

Jisses vad det har hänt saker med Meja nu i höst!

Hon pratar numera långa meningar, och som de sa på förskolan en dag så är hon väldigt noga med sitt språk. Hon tänker efter när det är något hon vill säga och om det blir fel kan hon skratta till och säga: "Oj, nej, jag sa fel!"

De senaste 2 veckorna har hon dessutom blivit näst intill blöjfri! Hoppsan! Vi hade egentligen tänkt vänta till våren med att potträna ordentligt. Hon har ju kissat på pottan någon gång ibland och varit utan blöja någon stund ibland, men inte så att hon själv varit sådär himla intresserad. Så plötsligt en dag vägrade hon ha blöja på sig, och sen har det hållt i sig. Två olyckor är allt vi haft, och då har hon ändå varit på väg till toaletten, bara att det kommit på vägen. Bajsa verkar vara lite svårare att känna av innan det kommer, men hon lär sig snart det med :) Otroligt skönt att hon själv tog initiativ till det. Hon har varit utan även på förskolan sista veckan lite drygt, och det har gått hur bra som helst!

Som jag nämnt tidigare har ska hon ju börja ny förskola i januari, och då vi nu fått veta avdelning åkte vi dit idag och hälsade på. Det kommer nog inte bli någon tuff inskolning känns det som. Redan idag gick hon ifrån oss nästan direkt och lekte. Avdelningen var stor och bra med många olika smårum och det kommer bli bra! Känns fortfarande otroligt jobbigt att lämna gamla, men det känns bättre med nya nu när vi varit där i alla fall :)


Min stora, fina tjej ♥

- Uppsatsen (och skolgången annars)


2011-11-29 | 13:30:00
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

Ja, som jag nämnt skriver vi på vår uppsats nu. Examensarbete, C-uppsats, kandidatuppsats, vad ni nu vill kalla det! Alltså en kurs på 10 veckors heltidsstudier, d.v.s. en ganska stor uppsats mot de man skrivit tidigare i livet. Som jag även det nämnt någon gång tidigare har jag och min kära klasskompis C gjort en intervjustudie, med syftet att belysa sjuksköterskors upplevelser av att inom akutsjukvården vårda barn i akuta situationer. Under praktiken gjorde vi våra intervjuer, med 6 stycken sjuksköterskor som jobbar på akuten, och nu har vi alltså kommit drygt halvvägs in i kursen. Bakgrunden hade vi ganska färdig redan från projektplanen vi skrev i termin 4, och själva intervjuerna var som sagt med färdiga. Vi har alltså analyserat, skrivit om, analyserat lite mer och skrivit om lite mer. Allt med hjälp och tips från vår otroliga handledare! I alla fall så har vi nu kommit fram till diskussionsdelen, och det är den vi kommer lägga krut på den närmsta veckan. Därefter ska vi granska vår egen uppsats så hårt vi bara kan!Det är nämligen såhär, att halva klassen skrev uppsats medan vi var ute på praktik, och nu har vi bytt. I den första gruppen var det sexton stycken av tjugo som var underkända... Tror ni vi är lite nervösa? Det verkar som att skolan plötsligt har höjt kraven från 80% till 200%, och allt måste vara extremt noga. Vi kommer därför granska, granska och åter granska vår egen uppsats, men hittills känns det faktiskt riktigt bra! Vi låter riktigt smarta, och resultatet blir bra och ganska likt det vi trodde. Vi kommer minsann stå där den 13:e januari som planerat!!

Och just det, jag har ju totalt missat att berätta om min ångestladdade förmiddag förra veckan! Det var dags för den nationella tentans (NKSE) praktiska del, där jag under en förmiddag skulle ta hand om en patient på avdelningen där jag haft praktik (gyn). Jag visste själv en sak jag tabbat mig på, men annars gick det bra. Bara det att jag sen fick sitta och vänta en och en halv timme innan skolläraren kom och jag fick veta hur det gått... Jag blev godkänd! :D Fruktansvärt var det i alla fall att sitta där och vänta och inte veta. På fredag kommer resultatet på skriftliga delen... Wah!

111129 - Helgen som gick


2011-11-29 | 12:33:31
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

I lördags var vi först på Mejas gympa på förmiddagen. Det har gått bra de sista gångerna! Hon saknade det nog i Egypten, så hon gör extra bra ifrån sig nu efter ;) Både jag och M var med, och det gillar hon verkligen.

Vi åkte hem och försökte få lite gjort, vilket gick sådär. Sedan fick Meja leksällskap en stund framåt eftermiddagen. Tindra kom och underhöll henne och trots att de inte setts på ett tag så fann de varann väldigt snabbt och lekte för fullt. Precis innan de skulle åka hittade vi dem i Mejas rum i full färd med att måla varann med teatersmink... Busungar! Det märks att de är lite äldre nu och att "det inte skiljer lika mycket i ålder" längre (Meja är ju 2½, Tindra 1 år äldre). De lekte verkligen tillsammans nu!

Därefter var det dags för mig att slänga av Mejan hos mormor (M jobbade) och göra mig i ordning i 190 för att åka iväg på klassfest! Lite examensfest nästan, då det inte lär bli så mycket mer av den varan innan det är dags! Var mycket trevligt i alla fall, fördrink hos en klasskompis och därefter hade Rockbaren hyrts, där det blev buffémat som var mycket god och massa prat och dryck! Tråkigt dock att många som sagt att de skulle komma inte dök upp, alltid likadant...Jag kan tala om att jag var hyfsat trött när jag skulle upp till simskolan på söndagmorgonen, men väl där gick det som vanligt bra! Slappsöndag blev det sen, mös med Meja och plockade upp lite julpynt och bara tog det lugnt. Hon hade haft det super hos mormor! :)

111127 - Vad har vi gjort sen Egypten?


2011-11-27 | 16:18:34
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

Här kommer nu en liten övergripande uppdatering om de senaste veckorna :)


Kom på att det var ju himla sött att sätta tofsarna lite högre än vi brukar :)

Den 11-11-11 var det dags för soaré med kören i konsthallen!

Det bjöds på musik från då (50-tal) till nu. Eller okej då, vi hann bara fram till 90-talet ;) Succé blev det i alla fall! Vi var otroligt bra om jag får säga det själv ;) Kommer nog upp ett filmklipp så småningom när jag fått filmen från kvällen! Och just det, allt överskott från kvällen gick till Tjejjouren Tindra här i Karlskrona, som drivs idéellt men som såklart alltid behöver pengar ändå för att det ska gå runt!

På söndagen var det ju fars dag, och M fick efterlängtade kaffeburkar + en penna att skriva på dem med :)Lekparksbesök hann vi med en fin dag... Och lite mellanmål hemma i lekstugan efter det :)


Mejas förskolefoto har äntligen kommit. Blev superbra, både det enskilda och gruppbilden!
Klippt har jag blivit av kusin, rök nästan en decimeter, eller iaf över en halv! (Och efter det var vi och såg breaking dawn part 1, brabra!)Bakat saffransbullar och lussekatter har jag och Meja gjort med.
För övrigt saknar jag nästan kylan lite som började komma för någon vecka sen, och försvann lika fort igen. Nu är det bara rått ute, även om det är 5-10 grader så är det så förbannat "kallt" att man fryser ända in i märgen! Idag är det för övrigt storm, härligt första adventsväder?! Uppdatering om denna helgen kommer en annan dag :)- Juldesign


2011-11-25 | 23:00:29
Kategori(er): Bloggdesign.

God Jul lite i förskott :) Måste ju ha lite adventspyntat här inne med!

- Buzzador, Natusan Bedtime


2011-11-22 | 07:43:11
Kategori(er): Buzzador.

Nu är kampanjen för Natusan Bedtime slut, och det är dags för lite rapportering!

Det vi fick prova var bath & en olja. Bathen har vi inte använt jättemycket, men oljan har vi gett massage med nästan varje kväll innan läggdags. Den luktar jättegott, även om jag som mest brukar använda oparfymerat till Meja tyckte den luktade lite starkt i början. Hon har dock inte överhuvudtaget reagerat mot varken olja eller bath.

Och hur har det då gått med sömnen? Meja som alltid har varit en nattramlare och haft svårt att somna på kvällarna, har det såklart fortfarande till viss del. Men, jag tycker mig se en viss skillnad efter vi började med den nya rutinen. Hon somnar lite tidigare och är lite lugnare efter massagen. Till en början var hon inte alls intresserad av att ställa upp på någon massage, men efterhand har hon börjat komma med oljeflaskan och säga "sage". Om nu hennes förbättrade sömnrutiner beror på själva produkterna eller bara på själva rutinen är ju en annan fråga...

Vi kommer i alla fall fortsätta ett tag till och se om vi kan få henne att somna ännu bättre!

111121 - Fullt upp som vanligt


2011-11-21 | 22:31:05
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

Hej på er!

Ja ni, när jag ska hinna göra ett ordentligt inlägg till er är frågan ;) Men jag lever i alla fall, och uppsatsen flyter väl på. Idag var första gången vi kände att vi började hata den, men de säger ju att man måste gå igenom det med! Haha. Hoppas det går uppåt igen imorgon ;)

För övrigt är det också bra, det kommer som sagt ordentliga uppdateringar så småningom, håll ut! :)

- Önskelista ~Jul 2011~


2011-11-16 | 17:13:00
Kategori(er): Önskelistor.

Meja önskar sig:

- 10-kort på Rödeby simhall
- Presentkort på Leklandet
- Astrid Lindgren-filmer
- Bamse-filmer
- Bilar 1 & 2-filmerna
- Klassiska Disney-filmer (förutom Skönheten & Odjuret)
- Liten spis till lekstugan

Jag (och till viss del M) önskar mig:

- Presentkort på Hårloftet
- Presentkort på klädaffärer
- Presentkort på IKEA
- Bra wokpanna
- Glas Line (behöver ej likör-, whiskey- & cocktailglas) & servis Karoline
- Tvålpump
- Sällskapsspel
- Redskap till öppna spisen

111116 - Pluggvecka


2011-11-16 | 15:03:19
Kategori(er): Mamma till Meja - Termin 6.

Ja, som ni märkt fick jag pausa Egypten-inläggen, och alla andra inlägg för den delen. Tenta på hela utbildningen på fredag, praktiskt prov nästa vecka, och så uppsatsen på det! (som i alla fall tack och lov går på räls än så länge, väntar på bakslaget...)

Jag har och göra!
(en hel del att berätta för er har jag med, om succékonserten med kören i fredags, resten av Egyptenresan, mys med Mejan och sånt. Men det kommer! Den som väntar på nåt gott...)

Kommer i alla fall, för min egen skull, upp önskelistor lite senare, det ska jag väl hinna pilla ihop!

- Egypten dag 2


2011-11-12 | 10:48:44
Kategori(er): Egypten 2011.
- Egypten dag 1


2011-11-10 | 15:03:48
Kategori(er): Egypten 2011.- Hemma från Egypten!


2011-11-09 | 20:44:58
Kategori(er): Egypten 2011.

Vi har haft det superbra! Självklart har vi saknat M massa, men i övrigt kunde nog inte semestern varit bättre. Jag behövde definitivt denna pausen nu, det har varit saker hela hela tiden annars... Ett par veckor till är det iofs det fortfarande, men nu har jag lite mer energi ;) Pluggat en del har jag gjort iofs, men det blir inte riktigt lika ansträngande när man ligger i en solsäng på stranden ;)

Och ang. alla rykten som finns om Egypten...
...Ingen av oss har blivit magsjuka!
...I just Makadi Bay där vi var har vi inte alls märkt av att alla vill ha dricks för allt!
...Där vi var var även försäljarna ganska lugna, annars fick man säga till i hotellreceptionen!
...Och ja, allt är bara öken ;)

Jättestora hotellrum fick vi med, på ett jättebra hotell. Otroligt bra service och inga problem alls med något.Kommer förstås mer utförliga uppdateringar med massa bilder =)
RSS 2.0