- Mejas utveckling

Jisses vad det har hänt saker med Meja nu i höst!

Hon pratar numera långa meningar, och som de sa på förskolan en dag så är hon väldigt noga med sitt språk. Hon tänker efter när det är något hon vill säga och om det blir fel kan hon skratta till och säga: "Oj, nej, jag sa fel!"

De senaste 2 veckorna har hon dessutom blivit näst intill blöjfri! Hoppsan! Vi hade egentligen tänkt vänta till våren med att potträna ordentligt. Hon har ju kissat på pottan någon gång ibland och varit utan blöja någon stund ibland, men inte så att hon själv varit sådär himla intresserad. Så plötsligt en dag vägrade hon ha blöja på sig, och sen har det hållt i sig. Två olyckor är allt vi haft, och då har hon ändå varit på väg till toaletten, bara att det kommit på vägen. Bajsa verkar vara lite svårare att känna av innan det kommer, men hon lär sig snart det med :) Otroligt skönt att hon själv tog initiativ till det. Hon har varit utan även på förskolan sista veckan lite drygt, och det har gått hur bra som helst!

Som jag nämnt tidigare har ska hon ju börja ny förskola i januari, och då vi nu fått veta avdelning åkte vi dit idag och hälsade på. Det kommer nog inte bli någon tuff inskolning känns det som. Redan idag gick hon ifrån oss nästan direkt och lekte. Avdelningen var stor och bra med många olika smårum och det kommer bli bra! Känns fortfarande otroligt jobbigt att lämna gamla, men det känns bättre med nya nu när vi varit där i alla fall :)


Min stora, fina tjej ♥

- Uppsatsen (och skolgången annars)

Ja, som jag nämnt skriver vi på vår uppsats nu. Examensarbete, C-uppsats, kandidatuppsats, vad ni nu vill kalla det! Alltså en kurs på 10 veckors heltidsstudier, d.v.s. en ganska stor uppsats mot de man skrivit tidigare i livet. Som jag även det nämnt någon gång tidigare har jag och min kära klasskompis C gjort en intervjustudie, med syftet att belysa sjuksköterskors upplevelser av att inom akutsjukvården vårda barn i akuta situationer. Under praktiken gjorde vi våra intervjuer, med 6 stycken sjuksköterskor som jobbar på akuten, och nu har vi alltså kommit drygt halvvägs in i kursen. Bakgrunden hade vi ganska färdig redan från projektplanen vi skrev i termin 4, och själva intervjuerna var som sagt med färdiga. Vi har alltså analyserat, skrivit om, analyserat lite mer och skrivit om lite mer. Allt med hjälp och tips från vår otroliga handledare! I alla fall så har vi nu kommit fram till diskussionsdelen, och det är den vi kommer lägga krut på den närmsta veckan. Därefter ska vi granska vår egen uppsats så hårt vi bara kan!Det är nämligen såhär, att halva klassen skrev uppsats medan vi var ute på praktik, och nu har vi bytt. I den första gruppen var det sexton stycken av tjugo som var underkända... Tror ni vi är lite nervösa? Det verkar som att skolan plötsligt har höjt kraven från 80% till 200%, och allt måste vara extremt noga. Vi kommer därför granska, granska och åter granska vår egen uppsats, men hittills känns det faktiskt riktigt bra! Vi låter riktigt smarta, och resultatet blir bra och ganska likt det vi trodde. Vi kommer minsann stå där den 13:e januari som planerat!!

Och just det, jag har ju totalt missat att berätta om min ångestladdade förmiddag förra veckan! Det var dags för den nationella tentans (NKSE) praktiska del, där jag under en förmiddag skulle ta hand om en patient på avdelningen där jag haft praktik (gyn). Jag visste själv en sak jag tabbat mig på, men annars gick det bra. Bara det att jag sen fick sitta och vänta en och en halv timme innan skolläraren kom och jag fick veta hur det gått... Jag blev godkänd! :D Fruktansvärt var det i alla fall att sitta där och vänta och inte veta. På fredag kommer resultatet på skriftliga delen... Wah!

111129 - Helgen som gick

I lördags var vi först på Mejas gympa på förmiddagen. Det har gått bra de sista gångerna! Hon saknade det nog i Egypten, så hon gör extra bra ifrån sig nu efter ;) Både jag och M var med, och det gillar hon verkligen.

Vi åkte hem och försökte få lite gjort, vilket gick sådär. Sedan fick Meja leksällskap en stund framåt eftermiddagen. Tindra kom och underhöll henne och trots att de inte setts på ett tag så fann de varann väldigt snabbt och lekte för fullt. Precis innan de skulle åka hittade vi dem i Mejas rum i full färd med att måla varann med teatersmink... Busungar! Det märks att de är lite äldre nu och att "det inte skiljer lika mycket i ålder" längre (Meja är ju 2½, Tindra 1 år äldre). De lekte verkligen tillsammans nu!

Därefter var det dags för mig att slänga av Mejan hos mormor (M jobbade) och göra mig i ordning i 190 för att åka iväg på klassfest! Lite examensfest nästan, då det inte lär bli så mycket mer av den varan innan det är dags! Var mycket trevligt i alla fall, fördrink hos en klasskompis och därefter hade Rockbaren hyrts, där det blev buffémat som var mycket god och massa prat och dryck! Tråkigt dock att många som sagt att de skulle komma inte dök upp, alltid likadant...Jag kan tala om att jag var hyfsat trött när jag skulle upp till simskolan på söndagmorgonen, men väl där gick det som vanligt bra! Slappsöndag blev det sen, mös med Meja och plockade upp lite julpynt och bara tog det lugnt. Hon hade haft det super hos mormor! :)

RSS 2.0