Me&I-party


2014-09-29 | 16:37:45
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Nu var det ett tag sedan jag var på eller hade ett Me&I-party, så igår hade jag bokat in ett! Så himla fin kollektion denna säsongen, fastnade för många av plaggen. Den gula färgen var helt ljuvlig! 

Det var tyvärr inte jättemånga som kunde komma, men vi hade trevligt och hann kolla utan att trängas. Jag beställde ett set kläder till Juno och en klänning till mig själv. Fikade gjorde vi med förstås, på minibaguetter och en Daim-kaka jag slängde ihop innan. 

Tröjan valde Juno själv. Byxorna la jag veto på ;-) så söta! 

Ja, det fanns som sagt en del att välja på, och jag valde mellan två klänningar, men det fick bli denna, och så fick Juno välja mellan två tröjor till sina fina byxor. Sen valde vi dessutom varsitt set till barnen som de kommer få i julklapp av mamma :-) 

Potträning


2014-09-29 | 08:32:32
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Min lilla minsta börjar bli stor minsann! Hon pratar som bara den nu, långa meningar, och gör sig förstådd hos de flesta allt som oftast.

Det där med blöjan har det gått sådär med innan, hon har suttit på pottan lite då och då som träning, ibland har det kommit och ibland inte. Att vara utan har dock inte funkat alls, då hon inte känt när hon behöver gå. Men så förra veckan sa de på förskolan att hon är väldigt flitig med pottan där, så sedan dess har vi försökt lite mer utan blöja. Och visst kan hon! De flesta gångerna säger hon till (eller går till pottan) och gör det hon ska. Till och med nummer 2 har det blivit i helgen. Det är inte alltid hon vill vara utan och vi kör inget tvång, det är ju inte någon brådska. Idag provar vi att gå till förskolan utan, vi får väl se hur det ska gå. Jag har laddat med massa trosor och byxor extra i alla fall ;-) 

Jobbhelg


2014-09-28 | 23:24:24
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Har jobbat torsdag fredag och lördag natt, och däremellan varit i lite halvdvala och försökt umgås lite med familjen, därav tystnaden här inne :-) Det har varit en lugn och mysig helg för övrigt, det jag har varit hemma. 


Barnen och M var på kalas igår medan jag sov, och idag har de varit på simskola (Meja) och sedan umgåtts med farbror S. Perfekt, de har haft roligt och jag har fått sova ifred. Imorgon är det förskole- och pluggdags igen, bara att ladda! Sömnen verkar det gå sådär med... Alltid likadant efter man jobbat. 

Ett inlägg


2014-09-25 | 08:28:59
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag hade tänkt skriva ett inlägg igårkväll angående att Meja nu har fått feber och var alldeles jättetrött igår. Men efter besked på kvällen insåg jag, att vad fan gör lite feber? Livet är så förbannat orättvist. Kan inte någon komma på en bot mot denna hemska sjukdom någon gång?! 

#fuckcancer

Simhallsbesök


2014-09-23 | 03:09:54
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Jag sov faktiskt alldeles fantastiskt bra precis som jag hade tänkt. Skönt! Vaknade utvilad vid 15.30, precis lagom sådär. Hoppas det håller i sig idag med, dock är barnen hemma och det brukar bli lite svårare då... 

I alla fall, jag fick ett infall, och när barnen kom hem gick vi raka vägen till simhallen och plaskade ett tag. Det var alldeles för länge sedan vi badade med Juno nu, så hon har tyvärr blivit betydligt räddare nu än hon var när hon var mindre. Vi gick på babysim med henne och hon hade inga problem med att varken doppa huvudet eller hoppa i vattnet tidigare. Nu ville hon absolut inte doppa huvudet och klängde fast sig på mig ganska ordentligt. Hon tyckte åtminstone att det var roligt och var inte ledsen eller sådär alls. Lite bastu och så så gick vi hem igen lagom mysiga i kroppen (med onepiece på allihop såklart)! 

"Nya" kläder


2014-09-22 | 14:47:42
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Förra hösten beställde mamma kläder till barnen på ett Me and I-party jag hade, som de sedan fick i julklapp. Då de var lite stora vid jul packade jag upp dem och lite annat de fick på vinden, i väntan på att kunna användas. Häromdagen plockade jag fram lite andra kläder, 86 till Juno och 110 till Mejan, de växer minsann! 

I alla fall. Plötsligt kom jag att tänka på de där Me and I-kläderna av någon anledning, och kom på att de var ju inte framplockade! Upp på vinden igen och hittade en påse i ett hörn med flera fina plagg i. Vilken tur att jag kom på det!! 

Meja älskade kläderna, rosa är något av en favorit för tillfället och så var det ju GULDbyxor till. Juno utropade "Juno ha den!" när hon såg sin tröja, så hon var nog med nöjd. Fina blev de! Såg galet sköna ut... 

Godnatt!


2014-09-22 | 08:40:31
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Nu, lagom när de flesta börjar bli varma i kläderna på jobbet inför veckan, tar jag och kryper ner i sängen. Första jobbnatten på tre veckor gick över förväntan med tanke på att jag inte hann vila något igår, och efteråt passade jag på att lämna blod. Gör det du med vettja! Ring redan idag! 


Jag kommer sova gott idag! Har jag planer på i alla fall... 

Lördagsmys


2014-09-21 | 16:47:35
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår förmiddag stod jag och lillasyster på loppis igen, lät grejerna vara kvar från förra veckan, smidigt! Det var tyvärr lite sämre försäljning för mig igår mot veckan innan, men men :-) 


M och barnen hämtade upp oss efteråt och så tog vi en sväng in till stan där det var Torgfest med WildWest-tema. Mina små cowboys hoppade i höet, red och tittade på kossor. 

  

På hemvägen köpte vi med oss lite god mat - Toast Skagen och vitlöksbröd, fisk and chips till oss och hamburgare till barnen - och åkte vidare hem för lite firande av 8-årsdag med det och lite tv. 

8-årsdag


2014-09-21 | 11:02:26
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår hade vi lite jubileum här hemma. Det var nämligen hela 8 år sedan jag och M blev tillsammans (första pussen, haha)! 

Nu kör vi mot 10 ;-)

Andra testningen av Stand'n'stuff


2014-09-19 | 07:18:00
Kategori(er): Buzzador. Mat & bak - Mat.

Igår hade jag idétorka när jag skulle laga middag och kom till sist på att jag kunde testa att göra något mer med Stand'n'stuff som jag testar via http://www.buzzador.se än att bara ha dem som vanliga tacobröd. Jag stekte till nötfärs med hemgjord tacokrydda och fyllde bröden med detta. La på lite tomater, rödlök och majs och toppade med lite ost. Sedan in i ugnen på 225 grader tills de såg färdiga ut. 

Gott och enkelt! Bröden ger vi tummen upp till, förutom den lilla detaljen att några få av dem var lite snett gjorda och därför svårare att fylla. Smaken är god och de blir krispiga och goda i kanten när man gör dem i ugnen. Nu saknar vi bara en variant bakad på fullkornsmjöl! ;-) När livet blir fel


2014-09-17 | 21:08:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Man är så inrutad i hur livet ska vara hela tiden. Vanemänniska och van vid att saker är på ett visst sätt och att de människor man har omkring sig i livet ska vara pigga och friska och alltid vara som de alltid varit. Ibland slår dock livet till en ordentligt och man får inse att allting är ganska bräckligt. Det har varit jobbiga dagar de senaste, på grund av jobbiga besked i helgen. Förbannade jävla skitsjukdom, så får man faktiskt säga. För det ska inte vara så. Det ska inte drabba de man har nära sig. Något det däremot ska göra, är att gå bra. Så det så.
 
#fuckcancer. Riktigt jävla mycket.

VAB från praktiken


2014-09-17 | 21:03:30
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I måndags när jag hämtade barnen på förskolan efter praktiken sa jag att Juno kändes lite varm. Jomenvisst, på kvällen hade hon 38,3 grader och det var bara att sjukanmäla till tisdagen och inse att jag skulle missa en praktikdag... Blir himla kul att pussla in att ta igen den sen när jag jobbar fulltid i två veckor framöver... Den där timingen ja, alltid lika fin. M, som aldrig är iväg annars, är på kurs denna veckan, och därför kunde ju inte han vara hemma. Nästa gång han har kurstillfälle, då ska jag till skolan i Stockholm. Evigt pusslande!
 
 
Pigg och glad har hon varit ändå mestadels, lite feber igår också (38) och väck igen igårkväll. Skulle tippa på att det är de där allra sista två tänderna som spökat bara, för hon är inte det minsta sjuk i övrigt utom kanske lite rinnande näsa. 

Vi passade på att bjuda hem mamma och de på middag i alla fall, gräsänkor som vi är. Passade på att göra "Kludda" (kroppkakor i form kan man säga) eftersom M ändå inte äter det och vi andra älskar! Gott var det, första gången jag provade att göra det i stället för kroppkakor och det sparade ju lite tid om man ska göra mycket. Men inget slår äkta varan såklart!
 
 
Lite körsång på kvällen medan lillasyster var här hos barnen, och så var den VAB-tisdagen slut!
 

Stand'n'stuff från Old El Paso


2014-09-14 | 18:04:00
Kategori(er): Buzzador.

Förra veckan fick vi hem ett nytt paket från Buzzador
 

 
Det är nya tortillabröd från Old El Paso som är "båtformade" och därmed ska vara enklare att fylla och äta. I förrgår - fredagen till ära - passade vi på att köra tacomiddag och provade dessa nya bröd.
 
 
Jag blev faktiskt positivt överraskad! Jag var lite tveksam innan, då jag inte tycker det är något problem att äta vanliga tortillabröd och att dessa verkade lite jobbigare och kladdigare att äta ur. De var dock väldigt lätta att fylla till att börja med! Båda barnen, 2 och 5 år, plockade lätt i det de själva ville ha i bröden. Smaken var väldigt god, och de var hyfsat lätta att äta. Lite ramlade ner såklart, men det hör liksom till när man äter tacos, haha. Lagom storlek också för att kunna äta så enkelt som möjligt. Ett litet minus var att som ni ser på en av de övre bilderna att ett par stycken var lite snett formade, och kanten på ena sidan därmed blev lägre. Annars är vi nöjda! En paket har vi kvar, så jag återkommer efter ännu en testning =)
 

Loppis


2014-09-13 | 22:17:07
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I förmiddags stod jag och lillasyster på loppis. Barnen och mamma skulle också varit med, men mina ungar var lite stirriga och de åkte hem i stället ;-) var nog lika bra - de fick en trevlig dag och mormor fick träffa dem och det blev lite lugnt för oss. Winwinwin så att säga! 

Det gick hyfsat för oss med, blev av med en del men blir en sväng till nästa vecka också och förhoppningsvis rensa bort lite till så man slipper dra hem så mycket. 
Mycket saker samlar man på sig... 

Praktik


2014-09-12 | 13:52:41
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska. Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Ja, det har ju varit lite lugnare än vanligt här inne denna veckan. Jag har nämligen påbörjat min praktik på BVC och då det varit ganska långa dagar har det inte direkt blivit så mycket bloggfokus när jag väl kommit hem. 

Det har i alla fall gått bra, jag trivs jättebra på den BVC jag har valt, och alla är så trevliga. Det är kul att lära sig lite mer, även om BVC inte direkt är det mest akuta och spännande så är det lite mysigt och trevligt. Och väldigt viktigt! För många föräldrar. Man kan ju faktiskt mota mycket framtida problem redan där. 

En lugnare Juno


2014-09-12 | 07:48:57
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Det är knappt att jag vågar skriva detta, men vår lilla 2-åring som varit alldeles... Eh, rastlös kanske vi kan kalla det, ända sedan hon var nyfödd, har faktiskt börjat lugna ner sig lite. Vi som har haft hysteriska utbrott dagligen har de sista veckorna inte haft några extrema sådana alls. Skönt! Hon är roligare att umgås med, hon har framför allt roligare och vi får lite lugn och ro ibland också :-) Pratet har lossnat ordentligt och hon gör sig i princip helt förstådd nu med hela meningar och så, vilket säkert är mycket av förklaringen 

Även kvällarna som varit hysteriska vareviga kväll och alltid slutat i extremskrik innan hon somnat har varit lite lugnare faktiskt. Hon är fortfarande inte direkt sugen på att lägga sig, men det är inte riktigt det där hysteriska. Hoppas på att detta håller i sig nu! 

Men igårkväll deklarerade hon: - Nä, de e jobbit! De e jobbit o sova. 

Tjejplanet till Tjejmilen, dag 3


2014-09-09 | 22:30:51
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

I söndags njöt vi förstås av en smarrig hotellfrukost innan vi gick och packade ihop våra grejer och sådär. Efter det var vi hembjudna till bekanta (vänner till mormor) där det blev husesyn och smarrig fika efter en fin promenad dit. 


Efter lite lunch vid centralen tog vi oss sedan tillbaka till Bromma för att flyga hemåt! 


Och jag kan meddela att det var otroligt skönt att komma hem till barnen och M igen. Jag gillar Stockholm, men förra veckan blev det lite för mycket av det och lite för lite av dem. 

Tjejplanet till Tjejmilen, dag 2


2014-09-07 | 07:58:47
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår gick själva målet för resan av stapeln. Vi inledde dagen med en rejäl och bra frukost på hotellet för att ladda, och när vi gjort oss klara tog vi bussen ut till Gärdet och startområdet. 

Vi gick och tittade lite i sponsortälten och stod i toalettkö i en hel evighet och så var det plötsligt dags att gå till starten. Loppet gick ungefär som planerat men som jag skrev igår nådde jag inte riktigt den tiden jag ville. Mer om loppet kan ni läsa här -> http://sussey.blogg.se/traning/2014/september/rapport-tjejmilen-2014.html <-.


Efter buss tillbaka till hotellet vilade vi en stund och gjorde oss klara för middag på traditionsenliga Pizza Hut där vi ätit på alla Tjejmilen-resor vi gjort. Lika gott som vanligt och varför avvika och ta något annat än det man brukar? ;-) trevlig kväll och alldeles för mätta vandrade vi sedan tillbaka till hotellet där jag slocknade otroligt snabbt! 

Snabbrapport


2014-09-06 | 17:17:45
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Tjejmilen avklarad. Bättre än förväntat med tanke på förkylningen de senaste veckorna, men sämre än tänkt. Får vara hyfsat nöjd ändå då jag inte visste för ett par dagar sedan om jag ens skulle orka springa...

Tjejplanet till Tjejmilen, dag 1


2014-09-06 | 08:14:09
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Igår var det dags att (återigen...) bege sig mot Stockholm. Denna gången av en lite annan anledning än skola dock, det är ju Tjejmilen i helgen. Jag som känt att jag verkligen "skött" träningen inför detta i år har ju varit förkyld de senaste veckorna och inte kunnat träna, därför också tappat sugen lite. Men jag har kurerat mig lite extra nu och hoppas allt jag kan att det ändå ska gå vägen idag! 

I alla fall, vi (jag, mamma, moster och mormor som fått detta i 65-årspresent) åkte hemifrån ganska tidigt igår morse och begav oss mot flygplatsen i Ronneby där det bjöds på mingelfrukost, goodiebags och livemusik. Mycket trevligt! 


Efter detta var det dags att gå igenom säkerhetskontrollen och boarda planet, och flygresan gick utan några problem. 


Väl uppe i Stockholm när vi lämnat av väskorna på hotellet tog vi oss ut för att hämta nummerlapparna och gå på mässan som hålls i anslutning till detta. Goodiebag inkasserades igen, och så shoppades det lite (eller mycket av vissa). 


På kvällen var det dags för årets stora middag med Tjejplanet-gänget, ca 90 personer här i hotellets frukostmatsal där vi bjöds på buffé och pannacotta. Mycket trevlig kväll hade vi med mycket skratt, ett glas rosé och till sist lite prat och "efterfest" med mormors vänner som bor här uppe. 

Lekparksbesök


2014-09-03 | 16:09:08
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2014 & Våren 2015.

Idag har jag och barnen varit lediga ihop, skönt eftersom jag varit iväg i 3 dagar och inte träffat dem. Vi tog en lugn morgon, med mannagrynsgröt till frukost enligt barnens önskemål och bara var. Tyckte i alla fall vi behövde göra någonting, och Meja tyckte att ett lekparksbesök lät som en bra idé, lagom för mig med som behöver vila bort förkylningen. Vi tog med lite lunch bort och åt, lekte affär, gungade, åkte kana och sådär och blev borta i 1½ timme! Lagom aktivitet sådär...
 

Skoldag 2 & en vacker flygtur


2014-09-03 | 13:49:15
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska.

Igår var det dags för en ny dag i skolan. Jag vaknade utvilad, gjorde mig i ordning och åt frukost innan jag packade ihop de sista grejerna och checkade ut från mitt boende. Full fart mot stationen och pendeltåget för ny dag i Huddinge på Karolinska. 

Ännu en dag med föreläsningar, det pratades motiverande samtal, skolsköterskans arbete och BVC-sköterskans arbete. Nu är vi redo för praktikveckorna som drar igång på måndag! 

Efter skolan åkte vi utåt Bromma och åt middag på Bromma Blocks innan flyget tog oss hemåt igen. En fantastiskt vacker flygtur hem, med solen som var på väg ner. 

Myskväll alldeles ensam


2014-09-03 | 13:42:21
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska.

Säga vad man vill om att flänga till Stockholm fram och tillbaka och att vara ensam i storstan. Men alltså. Ibland är det rätt skönt att vara alldeles ensam också, och rå om sig själv och göra precis det man känner för just då (d.v.s. typ ingenting alls). Måndagkvällen gick verklighet i lugnets tecken, jag köpte med mig mat på vägen från pendeltåget och efter dusch bäddade jag ner mig i sängen tillsammans med god mat och kollade på lite Halv åtta hos mig och Idol. Läste lite och slocknade sedan vid 22-tiden. Jisses så skönt! 

Skoldag


2014-09-01 | 18:23:08
Kategori(er): Distansutbildning till barnsjuksköterska.

Som sagt är jag i Stockholm eftersom det var terminsstart idag, så i morse var det bara att pallra sig upp hyfsat tidigt och göra sig klar. Hoppsan vad snabbt det gick utan barn att fixa, var färdig i ordning och hade ätit frukost här på mitt hostel efter bara 40 minuter. Var bara att bege sig mot tåget mot Huddinge och Karolinska. 


Dagen har varit ganska intensiv, lite kursintroduktion och information om praktiken på morgonen, och sedan två timmars föreläsning om amning och efter lunch tre timmars föreläsning om vaccinationer. Jisses så trött jag var i slutet! 

Nu är jag tillbaka på boendet sedan ett tag, ligger i sängen och tittar på tv, ska snart ta mig en dusch, äta middag och sen fortsätta med detta. Lugn kväll för att ladda för morgondagen och att kurera förkylningen. 

Söndagkväll i storstan


2014-09-01 | 18:09:56
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2014.

Igårkväll hade jag bestämt träff med en fin vän som lämnat Karlskrona för storstan. Vi började med en middag på Utban Deli på Nytorgsgatan. Utvärdering: Gott, men ganska dyrt och relativt litet utbud. Vi åt flankstek och den var bra stekt och jättegod. Jag var inte sugen på pommes till och kunde välja valfri sallad till, tog en tomatsallad som var god! 


Efter middagen mötte vi upp några fler och gick på stand up på Big Ben på Folkungagatan. Det började sådär, men var himla kul den allra mesta tiden och jag hade lite kramp i skrattmusklerna till slut. Gratis var det dessutom - rekommenderas! 

RSS 2.0