120730 - Sommaren som försvann

Ja, en fin semestervecka blev det i alla fall! Får se om sommaren återkommer igen, men i helgen och idag har det varit mulet med regn om vartannat. Lyckas alltid hänga ut tvätt just när det blir regn också...
 
I lördags begav vi oss i alla fall upp mot Kosta. Blev en tur på Outleten och M m.fl. begav sig ut och plockade blåbär! Outleten var väl sådär denna gången, men hittade i alla fall ullstrumpor till Meja och bebisen till i vinter, och lite födelsedagspresenter + en bebisbok. Och så kom vi ju hem med ett par liter blåbär med :)
 
 
Igår spenderades förmiddagen med plock här hemma, lite tvätt, rensning av alla miljoner papper som skräpat i bebisrummet och rensning av blåbär (mest av M iofs, men fy farao vilken tid det tar!).
 
 
Framåt kvällen tog vi med oss en paj och åkte hem till M:s föräldrar och avnjöt den + deras paj med vaniljsås. Mums!!
 
 
På kvällen var det någon som ville sova i sitt nya tält hon fick i födelsedagspresent som för tillfället står i vardagsrummet.
 
 
Efter dagens barnmorskebesök blev det lite småärenden gjorda. Jag hittade bland annat äntligen en gympadräkt till Meja. Att det ska vara så svårt att hitta en sportig gympadräkt till småtjejer. Har scannat både nätet och alla affärer jag kunnat komma på, och den enda modell jag sett utan rysch-pysch är Röhnisch's Donna. Idag såg jag att de hade den på Team Sportia, så den inhandlades. En viss liten tjej blev alldeles jättelycklig och stolt och skulle direkt ha gympakläder på sig och började dansa :)
 

- Vad tror ni?

Dags för en liten gissningstävling! Något ska jag ju roa mig med medan bebisen lägger på sig och väntar på rätt tillfälle, och jag därmed inte kan sova om morgnarna ;) En fotoinspirerad vinst utlovas!
Gissa vilken dag den kommer, vilket kön det blir och om ni vill även vikt och längd! Jag själv har varierat väldigt i om jag tror det blir flicka eller pojke, men mest har jag trott flicka. Var bombsäker på att Meja var en pojke ;)
 
Lite info:
- Beräknad 15/8 enl. ulj. Storasyster kom 4 dagar innan sitt beräknade datum.
- Magform, hmm. Både lik och inte. Tycker mig själv känna att den är "smalare" framifrån denna gången, men när jag ser bilderna nedan tycker jag den ser likadan ut!
- Storasyster vägde 3470 g och var 50 cm lång. SF-måtten denna gången har legat precis strax under hennes.
- Hjärtljuden ligger ungefär som med Meja, har legat mellan 140-148.
- Drömmar (drömde bara flicka med Meja) har jag inte har många denna gången ang. kön, men en gång har jag drömt att det är en pojke.
- Sammandragningar hade jag betydligt mer med Mejan, i alla fall tidigare. Började i vecka 30 sådär med henne. Har ganska mycket nu med denna och haft sedan kanske vecka 35-36.
- Här har ni gissningslistan med Meja, var ju en som prickade alldeles rätt då :)
 
 
Listan:
 
Svärmor/farmor - 3/8, pojke, 3670 g, 51 cm
Isabelle - 7/8, pojke, 3750 g, 51 cm
Sara - 8/8, pojke, 3420, 51 cm
Madde - 8/8, flicka, 3780 g, 51 cm
Mamma/mormor - 9/8, pojke
Cecilia - 9/8, pojke, 3650 g
Jag - 9/8, flicka, 4000 g, 51 cm
Sandra B - 10/8, flicka, 3420 g, 50 cm
Thess - 10/8, flicka, 3850 g, 52 cm
Denise - 12/8, flicka, 3330 g, 52 cm
Melinda - 13/8, 3200 g, 49 cm
Alfva - 14/8, 3350 g, 49 cm
Sandra - 14/8, pojke, 3920 g, 51 cm
Elena - 16/8, flicka, 3652 g, 51 cm

120728 - Sola & bada

Det soliga och varma vädret har hållt i sig torsdag-fredag också, så torsdagen spenderades på Saltö badstrand och igår spenderade vi dagen i utebadet. På kvällen igår tyckte jag det var dags för en mys-sommar-kväll så vi begav oss in till stan och Harrys för lite AfterBeach-buffé och mys på uteserveringen. Positivt överraskade över stället, bara ätit där en gång tidigare, med klassen förra året. Mat från barnmenyn kostade 35:-, då fick hon både en relativt stor portion mat, en fin nallebjörn och en glass! Sånt uppskattas av småbarnsföräldrar som vill ha lite lugn och ro :) Buffén gillade vi även den, men nästa gång kör vi nog på en hamburgertallrik, den såg inte fel ut! Uppskattade dessutom det gratis isvattnet och att Mejans juice bara kostade 5:-.
 
Häng på Saltö badstrand:
 
På Harrys: (nej, fick inte till några bilder på oss då vi hade solen i nacken :P)
 
Idag ser vädret halvdant ut än så länge, har spöregnat under natten och morgonen, och nu är det mulet till och från. Får väl se om det blir bad idag med eller om vi ska ta oss för något annat (föda barn kanske hade varit en idé?!)!
RSS 2.0