En helt vanlig fullspäckad måndag


2013-04-29 | 22:56:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Upp och hoppa.

Fixa gröt till 3.

Springa till kyrkans barntimme med Meja och lämna henne där.

Träna.

Gå en promenad då det inte är någon mening att gå hem.

Hämta Meja igen.

 

Äta lunch.

 

Gå tillbaka till kyrkans lokaler på vuxen-barn för lek och prat.


Vika in och hänga tvätt + tvätta.

Åka och storhandla med Juno som sällskap. Avstämning.

Hem, packa upp en del och laga middag (kalkonfile och quinoa med sås och broccoli).

Ut på långpromenad med mamma.

Packa upp resten av varorna och diska + plocka lite.

Godnatt.

Hemma igen


2013-04-28 | 20:50:14
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Helgen har vi spenderat med hotellmys och lite annat smått och gott i Malmö! Jätteskönt att komma iväg lite. En lite mer utförlig rapport kommer imorgon, nu är vi trötta.

Föräldragruppsträff


2013-04-25 | 15:16:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Idag när vi lämnat Meja på förskolan var det dags att åka och träffa föräldragruppen. Lika trevligt som vanligt! Det är verkligen aldrig krystat eller så med dem, det är jätteskönt. Bilder blev det tyvärr inga, fasen vad jag periodar med kameran! Ibland tar jag massa massa bilder i några dagar, sedan glömmer jag av det i en vecka. Dumt! Bjuder er i alla fall på en bild från just nu:
 
 
Annars ska vi ta och plocka lite med tvätten och så här nu, och sedan äta lite middag innan det är dags att åka på VIP-kväll på InterSport med Tjejplanet till tjejmilen. Kul!

Utflykt


2013-04-24 | 21:51:57
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Idag har vi varit på utflykt med bästa mammorna och alla barnen. Vi var i wämöparken på lite lek, djurtitt och grillning. Hur trevligt som helst, både för oss och barnen! Det är öppna förskolan som håller i grillandet på onsdagarna, och de hade lite "skattjakt" också. Barnen fick en färg, och så skulle de leta upp den papperskanin som hade samma färg. Meja kom springande med en kanin i full speta nästan innan de gått iväg :) sol och varmt har vi haft det, dock en del blåst...

Jag och tjejerna GICK sedan hem, med ett stopp på maxi på vägen. Det där med att gå så långt hade aldrig hänt för ett par veckor sedan, och det är tack vare samma mammor. 1,3 mil och så en löprunda på det ikväll. Bra!

Gympaavslutning


2013-04-23 | 21:45:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Ikväll har det varit avslutning på Mejas gympa. Jag tycker det är tråkigt att alla aktiviteter slutar så tidigt på terminen (simskolan slutar med i helgen), men det hade väl säkert inte varit så mycket barn nu ju mer vår/sommar det blir. I alla fall, idag hade de gympa med gosedjur. De fick ta med sig ert gosedjur som skulle följa med runt dagens bana. Efter det blev det fika med glass till alla gympabarnen.

Efter sommaren är det dags för 4-årsgruppen, och då ska hon vara där själv. Stora tjejen!

 

Tävling


2013-04-21 | 21:31:00
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Tävla hos Elinochalva i samarbete med Lejonin/Elise design om en muddbyxa + mössa i valfritt tyg

Dessa barnen alltså


2013-04-21 | 08:34:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Lika mycket som de kan driva mig till totalt vansinne, lika mycket kan de få hjärtat att totalt svämma över när de är så goa som de kan vara.
 

Sollördag


2013-04-20 | 20:22:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Åh, vilket ljuvligt väder det har varit idag! I morse efter att vi ätit frukost och bakat kardemumma-/kanelmuffins gav vi oss iväg till stora lekparken med lite fika medpackat. Meja var lycklig och Juno somnade på ditvägen, solen sken och det var varmt. Sommarkänslor! Jag varvade lite solning med att leka med barnen (ja, Juno vaknade igen efter bara en liten stund).
 
 
Resten av dagen har bjudit på våfflor i solen, långpromenad med mamma i solen och promenad hem i solen. Solen, solen, solen. Tänk vad glad man kan bli av så lite!
 
Just nu fixas elen i sovrummet, så snaaart kan det bli helt färdigt. Fy. F*n. Vad. Skönt.

Fredagspromenader


2013-04-20 | 20:01:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår morse tyckte jag att jag hade en bra idé - åka med M till jobbet och handla lite och sedan gå hem (ca 9 km). När vi hade gått typ 500 meter och kom upp där det var lite öppet insåg jag dock att det kanske skulle bli lite jobbigt... Det blåste så mycket att jag fick stanna, och kunde knappt stå rakt p.g.a. vindarna. Riktigt otäckt var det. Lite bättre blev det sedan, men eftersom det är väldigt öppet vid cykelbanan vi skulle följa med gav jag upp och tog bussen resten när vi gått 3 km. Besviket!
 
Bara för detta var vi ju tvungna att gå en runda på kvällen. M jobbade ändå så det blev vårt fredagsmys, Meja gick med på det då jag lovade att vi skulle stanna en snabbis i lekparken ;) Kan säga att vi var ganska ensamma där kl 20 en fredagkväll!

 
Och om ni undrar varför jag "måste" gå så har jag och några kompisar en pågående challenge i Endomondo-appen, om vem som går/springer längst mellan 15/4-15/5. Bra sporre!

Lite semester på Gotland


2013-04-19 | 16:13:15
Kategori(er): Weekends m.m..

Jag ska ju jobba hela sommaren, så semester blir det dåligt med här. Men, det blir i alla fall en liten sensommar-/tidig höst-semester på Gotland. Skönt!
 
Vi ska bo i stuga och bara umgås och njuta tänkte vi! Meja kommer nog uppskatta färjan och så kommer vi förhoppningsvis spendera massa tid utomhus, vilket hon med gillar.
 

Snart är det dags...


2013-04-19 | 16:00:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Om bara ett par veckor är det dags för mig att för första gången lämna Juno en hel dag med sin pappa. Det är dags för mig att jobba mitt första pass inför sommaren. Jag börjar ju "egentligen" 1/6, men för att hinna få en ordentlig introduktion ska jag in några pass i maj, dagar när M ändå är ledig.
 
Hur känns detta då?! Tja, jag har ju varit hemma längre än jag var med Meja (då var jag hemma 6 månader först, sedan ett par till på sommaren). Jag känner mig ändå inte riktigt färdig med att vara hemma än =/ Jag hade gärna haft ett tag till på mig, men så känner man väl när man än ska börja... Det jag känner blir positivt är att få vara lite mer "bara jag" emellanåt, att jag kommer uppskatta tiden med barnen mer och utnyttja den bättre (i stället för att det bara blir vardagen som rullar likadant hela tiden) och att jag ser fram emot min nya arbetsplats. Negativt - mindre tid med barnen såklart, träningen blir nog till viss del lidande och att jag inte kommer ha full koll hemma längre. Det tycker jag är lite jobbigt, att släppa kontrollen. Inte för att jag inte tror att M klarar det, det vet jag ju att han gör. Men jag vill vara den som donar med Junos (& vår) mat, bestämmer aktiviteter och planerar.
 
Jaja, inte mycket till val nu, och det kommer säkert bli jättebra!
 
Snart dags för sjukhuskläder igen! Dock lite mindre gravid än senast...

Tävlingar


2013-04-18 | 21:06:00
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Och vilken tävling sen! Klicka på bilden för att hamna rätt.
 
 
Och samma här!

Lite nyplanterat


2013-04-18 | 08:37:00
Kategori(er): Huset - Utomhus.

Mejas blomlådor, som hon valt blommor till själv!
 
 
Våra
 

Soooommar! Nästan...


2013-04-17 | 21:21:52
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Vilken dag det har varit idag! Vad gäller vädret alltså. Det var varit många grader varmt och solen har lyst på oss från en klarblå himmel. Helt ljuvligt!
 
Jag började dagen med att förbereda lite mat, och lagom till lunch kom kirurgen-mammorna hit och åt. Vi bestämde oss för att sitta ute när det var så skönt, och där blev vi kvar tills de gick igen. Meja fick hit en kompis som är storasyster till en av bebisarna, och de kom bra överens :)
 
Salladsbuffé blev dagens lunch!
 
 
När de åkt "kunde" vi ju inte heller gå in, så vi höll oss ute. Juno fick krypa omkring i gräset och jag och Meja planterade blommor i hennes lådor på lekstugan & våra blomlådor + en kruka. Skönt att få lite gjort och ändå vara ute! :)
 

8 månader


2013-04-16 | 21:52:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår blev denna lilla ungen 8 månader gammal!
 
 
Hon verkar nu helt återhämtad från magsjukan och har sen igår återgått till normalstorlek på portionerna. Så skönt! BVC var här idag och hade 8-månaders-kontroll och hon hade faktiskt gått upp nästan 500 g sen förra veckan. Då var hon ju iofs uttorkad också, så det var säkert mycket därför hon var nere så lågt då. Vätskan i kroppen väger ju normalt en del!
 
För övrigt går utvecklingen framåt. Ibland pressar hon fram "titta", "där" och "pappa", men vi vet inte än om det är så medvetet. Krupit har hon ju gjort ett bra tag nu, och även rest sig ett tag, men det märks att hon blir mer och mer stadig. Nu släpper hon gärna ena handen och står "själv" med bara liite stöd från ena handen.
 
Nätterna är sådär just nu. Sedan ett par veckor tillbaka vaknar hon och skriker en del på nätterna, och kommer inte till ro igen. BVC-sköterskan trodde det kunde vara drömmar, var tydligen ganska vanligt i denna åldern. Trötta är vi i alla fall...
 

Söndag & utflykt


2013-04-14 | 21:58:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Gissa när jag vaknade i morse?! Eller ja, jag hade varit vaken stora delar av natten eftersom Juno hostat en del samt när M gick till jobbet, men annars... Klockan ringde 9.30 och då sov barnen än. Jag kände mig iofs ändå som en zombie, så snoozade en gång. Fick sedan stressa oss igenom frukosten och springa iväg till simskolan med Meja. Underbart, ljuvligt vårväder var det ute, så under tiden hon var där passade jag och Juno på att ta en promenad. Hur skönt som helst, jag gick utan jacka och blev ändå jättevarm!
 
 
Efter detta kände jag att vi inte kunde stanna inne och hemma när det var så skönt så vi åkte in till Wämöparken en runda, köpte med oss lite lunch från salladsbaren på Maxi och avnjöt det i solen. Sedan fick Meja leka av sig och vi kollade på kaniner, getter, grissuggor och tuppar. Till och med Juno verkade uppskatta detta :)
 

Buskiskväll


2013-04-14 | 21:38:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Efter sjukhusbesöket igår och lite pizza hos pappa med fru, var det dags för årets buskis här i stan. Eller årets och årets, den gick ju på vallarna förra året, men nu är det turné runt om i Sverige! Vi fick biljetter i julklapp av pappa och de. Tjejerna lämnades till sin farbror under tiden. Synd att M jobbade ända fram till teatern började och skulle jobba idag. Hade varit mysigt och gjort en helkväll av det annars!
 
 
Denna gången hette föreställningen Campa i klaveret och vad tyckte vi då?! Första halvan av första akten var inte så bra. Lite seg och lite förutsägbara skämt, lite överspelat kändes det. Men det tog sig och vi fick oss några goa skratt sen ändå! Siw och Jojje gör ju mycket, det räcker ju att de visar sig för att man ska dra på smilbanden :) Det bästa är när de kommer av sig och börjar skratta vilket de gånger vi har gått alltid har hänt en gång under föreställningen. Oftast är det Jojjes fel, igår gjorde han något med kroppen när de väl börjat skratta, så det blev än värre!

Gammelmorfar


2013-04-14 | 21:20:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår var jag och Juno, tillsammans med mamma och några till, på sjukhuset och hälsade på min gammelmorfar som ligger där för tillfället. Han fyllde år, så vi hade med oss tårta och kaffe, och han verkade så glad att vi kom! Juno hade han ett extra gott öga till, så hon matades med lite allt möjligt ;) (tur vi körde sockeruppladdning på henne t.o.m. igår!)
 
Juno och hennes...ehm, mormors morfar!

Sjukdomsläget


2013-04-12 | 11:26:07
Kategori(er): Junos vikt&längd. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Det går faktiskt sakta men säkert framåt för Juno. Vi hade ett bakslag i förrgår då hon kräktes upp allt hon fått i sig under förmiddagen, men igår fick hon behålla allt! Därför vågade vi prova med en liiten portion tunn majsvälling på eftermiddagen, vilket hon också fick behålla, och hon fick en till sen. Vågar oss nog på något fastare idag!
 
Jag fasar lite för vad hennes vikt ligger på nu. Hon som var liten redan innan och hade gått ner en hel del bara tills i tisdags natt då vi var inne med henne. Det lär ju inte direkt börjat peka uppåt då hon levt på klara drycker de senaste dagarna... Får se, BVC kommer hit på 8-månadersbesök på tisdag så hoppas det vänt lite tills dess!
 

Utedag & våroutfit


2013-04-12 | 11:09:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I onsdags när M var ledig passade vi åtminstone på att vara ute en del mitt i allt matande med vätska till minstingen. Det var ju så galet skönt väder, så lika bra att passa på! Jag hängde för första gången i år ut tvätten ute, och Meja var alldeles sprallig av vårkänslor :)
 
Här ser ni för övrigt Mejas huvudsakliga outfit för utedagarna i vår! Varierar lite med lite "gammalt" med, beroende på väder. Jacka från Name It, överdragsbyxor från Everest och mössa från Me & I.
 

På kvällen grillade vi också, fläskytterfilé, som vi avnjöt med nypotatissallad. Så. Otroligt. Gott.

Sjukling


2013-04-10 | 12:05:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Om ni undrar vart jag tagit vägen har jag försökt ta hand om en bebis som varit/är sjuk.

Hon hade i måndags och igår i princip inte fått behålla någonting hon fått i sig. Äta ville hon men det kom upp lika snabbt igen och en hel del kom även ut andra hållet.

Igårkväll när hon inte hade kissat märkbart på 1 1/2 dygn och mest sovit under samma tid gav jag upp och vi ringde hit jouren (mamma) så vi kunde åka in till sjukhuset med henne. Vi började med att väga henne. För nästan en månad sen vägde hon 6,6 kg. Igår 6,1... Tog även tempen som var 38,8.

Vi hade inte alls känt igen vår normalt ganska vilda och även ganska skrikiga bebis. Hon var helt trött och slö och orkade inte ens skrika, mest gny lite.

I alla fall, efter massa väntan och blodprov osv åkte vi äntligen hem vid typ halv 3 inatt. Vi hade fått läggas in men då det var fullt på barn kände vi att vi likaväl kunde åka hem.

Hon var lite uttorkad och hade lågt socker, så vi ska "mata" henne med saft osv under dagen idag och se hur det går. Får hon inte behålla det får vi åka in och få dropp till henne. Än så länge har det gått bra, men håll tummarna! Mat ska vi avvakta med och även större mängder dricka på en gång. Stackarn, hon är så hungrig...

Förresten misstänkte de eventuellt rota-virus. Får se vad odlingen visar!

 

Prinsessan Meja & kalas


2013-04-07 | 09:56:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I fredags hade vi ytterligare en hemmadag, jag och tjejerna. På kvällen skulle vi iväg till vänner på middag, och när jag frågade Meja vad hon ville ha på sig blev svaret, som vanligt, "klänningen jag fick av M!". Jag frågade om hon verkligen skulle ha den när vi skulle iväg och leka, och jodå... Hon var en prinsessa minsann, som dansade balett (?).
 
Middagen var jättetrevlig sen, vi bjöds på grillat med potatisgratäng och när alla barnen somnat spelades det spel.Så jäkla kul, var typ som i parlamentet där man inte får säga ja eller nej eller tveka. Mycket svårare än det låter!
 
Igår efter ett träningspass och lite plock hemma var det dags för barnkalas för M:s minsting-kusin som fyllde 1 år. Korv med bröd & glassbuffé och massa lek för barnen, och påskägg fick de allihop =)
 
 
På kvällen påbörjade vi ett nytt litet projekt här hemma, som ni får se när det blir klart. Ska nog gå ganska snabbt ;)

Nästan-färdigt sovrum


2013-04-07 | 09:28:00
Kategori(er): Huset - Sovrum.

Vi är ju faktiskt nästan klara nu, i alla fall så klara vi kan bli innan elen är på plats. Sängbord och lister kvar sen! Och lägga in kläder i garderoben o.s.v. då, eftersom vi inte kan sätta dem helt på plats förrän el & lister är där. Lite plock & fix med såklart, och lampor på garderoberna!
 

Barn på café-debatten


2013-04-05 | 11:17:00
Kategori(er): Tankar, känslor & framtidsplaner.

Detta är ju lite "yesterdays news", men jag har tänkt skriva ett inlägg om det länge utan att det blivit av.
 
För er som missat det finns det alltså caféer som förbjudit barn. När jag först hörde det tyckte jag det lät helt absurt, men när jag började fundera lite kände jag ändå att jag kan förstå om man vill ha lugn och ro när man fikar/äter. Men, förbjuda?! Naej, då kan vi ju förbjuda vissa handikappade, tonåringar m.fl. också, som även de kan vara högljudda. Däremot tycker jag man borde ställa lite högre krav på de föräldrar som tar med sina barn & fikar/äter på café/restaurang. Om jag tar med Meja ut & fikar/äter så sitter hon där och fikar/äter. Jag låter henne inte skrika eller springa omkring, och skulle hon ändå göra det skulle vi gå därifrån. De gånger vi är ute och fikar/äter ser hon det som något kul & spännande. Hon har fått vänja sig från början vid att man är stilla & tyst när man är på ett sånt ställe. Sen är barn alltid barn, men de kan faktiskt lära sig saker ändå, och vara högljudd/springa omkring o.s.v. kan man göra resten av dagen, inte när man äter. Och har man ett barn som är lite vilt, får mman väl helt enkelt tänka själv att man kanske bör hålla sig ifrån dylika platser. Och ni som ite klarar något ljud runt omkring er för ni ska jobba o.s.v. - STANNA HEMMA!
 
Tack för ordet!
 
Man kan visst ha en tre-åring på restaurang!

Påsklovsvecka


2013-04-05 | 10:09:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Vilken konstig vecka det har varit, utan några aktiviteter. Lugnt och skönt har vi haft det i alla fall, några dagar såhär ibland är det rätt skönt att mest vara hemma, men längre än så, då blir jag rastlös ;)
 
Meja har iaf varit på förskolan tis-tors. Jag och Juno åkte till stan med lillasyster i onsdags med, Meja fick ett nytt fleeceställ, då hennes blivit för litet, & Juno en solhatt.
 

Ringde Meja & frågade vad hon ville ha för färg på sina fleecekläder, "BLÅ!". Bara att lyda! ;)
 
För övrigt har det alltså inte hänt så mycket här. Lite träning och så bara, när jag fått chansen. Juno är vildare än vildast och senaste nätterna även skrikigare än skrikigast... MVH zombie.
 

Påskhelgen


2013-04-02 | 17:28:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Mejas översovning hos Tindra häromdagen hade gått hur bra som helst! Hon hade somnat på två sekunder och sovit lugnt hela batten och inte vaknat förrän efter 9. Det skulle vara hemma det! ;) Jag åkte dit när jag tränat & lämnat M på jobbet på morgonen och stannade ett tag så de fick leka lite till. Det började dock märkas att de hade spenderat ett antal timmar ihop, det var lite grinigt på slutet. Även bästa kompisar har sina sämre stunder...
 
Resten av långfredagen spenderade vi med ett besök på Maxi & resten av köpcentret - fixade lite presenter och påskägg - och därefter kalas för kusinen som fyllt 12 år! Bjöds på salladsbuffé och tårta. Och kakor. Jisses vad kakor. De hade bakat allt möjligt som inte gick att motstå :P Gott som tusan!
 
Påskafton började jag & Meja med att måla ägg efter frukosten. Min lilla pysselunge gillade såklart skarpt :)
 
 
Sedan åkte vi till samma köpcenter igen, denna gången för att Meja skulle få ansiktsmålning och fotograferas, vilket de bjöd på. Meja ville bli en tiger och var så nöjd så! Väntar med spänning på bilden / bilderna som ska komma nu i veckan.
 
När väl M kom hem från jobbet hade han mött påskharen utanför, och fått en lapp av honom som Meja fick. På lappen var det en säng, i sängen låg en ny lapp med ett soffbord på, och där låg ytterligare en lapp med en ugn på, och i ugnen en till med en lekstuga på. Ut i lekstugan for hon i all världens fart och hittade både påskägg och paket :) Vilken påskhare! I paketet låg en gosig filt och i ägget en vattenflaska och lite godis. "Åh, mamma, jag är så jätteglad nu!"
 
 
Efter påskäggsletandet blev det påskmiddag, med mamma också, som skulle suttit själv annars, och M:s familj kom upp med påskägg till barnen och fikade lite.
 
Påskdagen fyllde min styvmamma år, så vi åkte ut till sommarstugan och firade henne, med rostbiff, potatis, sås och grönsaker, och muffins och mer påskgodis på det. Nyttig helg!
 
Annandag påsk - igår - var M äntligen ledig, så jag passade på att träna ett långpass på gymmet på morgonen och på eftermiddagen åkte vi på bio. Vi såg Croodarna, i 3D, och den var jättebra! Var tveksam med 3D för Mejas del, men den gick bara i det och hon verkade tycka det var jättespännande! Satt helt stilla hela filmen.
 
Nehej, nu ska ni slippa mer av detta alldeles-för-långa inlägg. Hoppas ni också hade en bra påsk!
RSS 2.0