Bus eller gooodis?


2013-10-31 | 21:25:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Ibland tycker jag min unge är coolast i världen! Ikväll efter att vi hade ätit middag och så ville hon ut på i alla fall en kort bus eller godis-tur, fast det började bli sent. Såklart hon skulle! Jag & M hjälptes åt att fixa henne, och hon tycker ju sånt här är så kul! Hon berättade lite hur hon ville ha det och vi kom med förslag. Tycker hon blev riktigt bra, när man såg henne ute i mörkret såg hon ut som en otäck unge från en skräckfilm ;)
 
 
Hon var nöjd i alla fall, och hann både till farmor, farfar & faster och till "gamlamoster" med familj!

Happy Halloween!


2013-10-31 | 11:17:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014. Pyssel.

 
Jag och Mejan fixade årets halloweenpumpa igårkväll!
 

Inskolningen fortsätter


2013-10-30 | 20:12:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Måndag och tisdag var Juno på inskolningen med pappa då jag sov. Det hade gått jättebra! Igår lämnades hon för första gången, de sista ca 40 minutrarna. Det hade gått bra det med, hon hade blivit lite ledsen precis när han gick, men blivit glad direkt.
 
 
Idag var det jag som var med igen. Det gick väl sådär idag p.g.a. att det var en vikarie och en som endast är där onsdagar (vikarien hade hon dock träffat måndag tisdag också lite). Hon var därför lite tykännig och så. Till slut släppte det lite och hon ritade lite, lekte med leran och lekte i sanden. Jag lämnade när det var fruktdags och hon blev lite ledsen direkt och ropade efter mamma, men när jag vinkade i fönstret grät hon inte mer i alla fall och sedan hade det gått bra fast hon hade frågat efter mig några gånger. De var ute när vi kom så hon kom springande och mötte oss när hon såg oss =)
 

En sjuksköterskas dagbok från en natt på barnavdelningen


2013-10-30 | 12:56:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Har fått önskemål om att beskriva lite vad vi gör på barnavdelningen och barnmottagningen på natten, så här kommer det!
 
OBS! Alla situationer och patienter är påhittade utifrån ungefär hur det kan vara. Alla eventuella likheter med "riktiga" patienter är bara tillfälligheter då jag inte skulle få för mig att lämna ut uppgifter om en riktig person!
 
Vi börjar klockan 21 på kvällen och gör då upp vilken ssk som ska ha ansvaret för mottagningen (jouren) och vilken som ska ha ansvaret för avdelningen. Första stunden (hur länge beror lite på hur många patienter det är inne och hur längesedan det var man jobbade) går åt till att läsa på om de inneliggande patienterna i journalerna - vad de är inne för, vad de ska ha för mediciner under natten o.s.v. Därefter går vi runt och hälsar på barnen och föräldrarna, presenterar oss och sådär. Har jag jouren går jag bara med om det är lugnt där inne på mottagningen för tillfället.
 
Om jag har ansvaret för jouren:
Jag går sedan in och kollar över hur det är inne på mottagningen med den ssk som varit där på kvällen, om det är några barn där just då och så.
Just denna natten kanske det är en patient som precis har gått hem, och annars är det tomt. Klockan är nu ca 22.
Fem minuter senare ringer telefonen. Det är akuten som meddelar att de kommer upp med en liten 2-månaders bebis som bara skriker. De har tagit tempen där nere på akuten, och när de kommer upp tar jag en vikt innan jag meddelar läkaren att komma för undersökning. Jag sätter mig i personalrummet så länge och passar på att ta lite och äta. Halvvägs in i maten kommer läkaren och säger att vi ska ta ett blodprov på bebisen för att kolla infektionsvärden och blodvärden, så jag går och gör det. Vi ska även försöka fånga ett urinprov från hen, så jag lämnar mugg och ett underlag till mamman och pappan som de får försöka fånga upp kisset med. Infektionsvärdet visar att bebisen har någon form av infektion i kroppen, och när de lyckats fånga upp urin ser jag på stickan att det skulle kunna vara en urinvägsinfektion. Läkaren beslutar att bebisen ska läggas in, så jag rapporterar över till sjuksköterskan och barnsköterskan på avdelningen och visar in dem till rätt rum där de kommer få antibiotika och Alvedon och förhoppningsvis få sova lite.
Direkt när jag har visat in dem ringer det från akuten igen, de kommer att komma upp med en 2-åring som har hosta och lite svårt att andas. De har inte kunnat ta några värden där nere då hen är jättearg och inte vill. När de kommer upp till oss sätter jag mig och pratar och leker lite med barnet och lyckas få ta en syremättnad som visar ett lite för lågt värde. Jag meddelar läkaren att vi har en patient och förbereder så länge en inhalation som jag tror kommer ordineras då jag tycker att barnet låter "kruppigt". När läkaren har lyssnat på barnet och pratat med föräldrarna, ger jag inhalationen under vilda protester från barnet, vilket känns hemskt, men det måste ju göras för att underlätta för barnet själv. Efter två inhalationer och lite kortison verkar barnet bättre och de får åka hem igen.
Klockan är nu ca 00.30 och jag passar på att fylla på lite i läkemedelsrummet med sprutor och så, innan jag går och sätter mig i soffan i personalrummet för att vila lite och slökolla lite på tv medan vi inväntar något nytt att göra. Vid klockan 2 ringer ambulansen, de är på väg in med en 10-åring som har jätteont i huvudet och är stel i nacken. Hen är ganska trött när de kommer, har lite svårt att hålla sig vaken. Jag hade ringt till läkaren redan när de var på väg in, så vi tar emot dem tillsammans. Läkaren undersöker barnet och bestämmer sig för att ta en ryggmärgsprov vilket vi förbereder för genom att plocka fram och ge lugnande, och hjälps åt med allihop. Jag sätter även en nål i armen och tar blodprover från den. Barnet kommer läggas in så vi berättar lite för föräldrarna om avdelningen och visar dem till rätt rum, när provtagningen är färdig. Man misstänker en hjärnhinneinflammation och barnet sätts in på antibiotika direkt i blodet, och får även smärtstillande för sin huvudvärk.
Resten av natten är det lugnt på jouren, och jag hjälper till med några småsaker på avdelningen och sitter i soffan och vilar lite. Framåt halv 6-tiden börjar vi plocka lite inför morgonen, städa undan lite och äta frukost, brygga kaffe o.s.v. Vid 7 har de nya kommit och när vi rapporterat över till dem ca 7.15 går vi hem och sover gott ;)
 
Detta är såklart heeelt olika hur en natt ser ut, med antal patienter och var de har för åkommor. Jag har ju hittills bara jobbat under sommar och höst, men snart kommer vintersäsongen dra igång, vilket är "högsäsong" och kommer innebära att det är betydligt mer att göra, med fler patienter.
 
 
Inhalations-"maskinen"
 
Om jag är på avdelningen:
Just denna natten har vi 5 patienter inlagda. Två av dem är det inget speciellt att göra med under natten, men vi går in och tittar till dem ett par gånger, känner på pannan och ser så de sover gott. En patient är en nyupptäckt diabetes som vi går in till en gång i timmen för att kolla blodsockret, vilket håller sig stadigt som tur är, annars kan vi behöva ge extra insulin eller extra druvsocker. En annan patient ska opereras under morgondagen, så hen har ett dropp som pågår eftersom hen inte får äta eller dricka. De ringer ett par gånger under natten för att droppräknaren har börjat pipa när barnet ändrat ställning i sängen och droppslangen hamnat fel. En annan patient ligger inne med lunginflammation och ska ha antiobiotika i blodet vid klockan 2. Jag blandar till detta under noggrann uträkning då det ofta är små doser till barn, och ger detta under ca 5 minuter. Annars är natten lugn och framåt morgonen gör jag samma saker som jag hade gjort om jag var på jouren.
 
Samma sak här, det kan variera extremt hur många patienter man har och vad som ska göras med dem. Som max är det 10 patienter, eller möjligen med en överbeläggning om det är kris.

Kurs & middagsbuffé


2013-10-30 | 10:15:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Igår efter vi hade varit på vårdcentralen jag och Mejan, så gick vi och la oss ett tag till. Somnade i tre timmar! ;) Skönt att jag fick sova hyfsat ordentligt i alla fall efter nattjobbet.
 
När jag hade varit uppe någon timme var det dags att bege sig inåt stan för en föreläsning med jobbet angående multiresistenta bakterier, antibiotikaanvändning m.m. Skrämmande utveckling det sker i världen, till och med här i Europa. Vi i Sverige och Norden är i och för sig ganska "duktiga" på det här, men oj vad utvecklingen (åt fel håll) går snabbt! Snart är det antagligen betydligt vanligare här med...
Föreläsarna var i alla fall jättebra, fick in lite komik i det hela egentligen tragiska budskapet, och var lätta att lyssna på!
 
 
Efter föreläsningen blev vi bjudna på fantastiskt god buffémat och Karlskronaglass till efterrätt. Ganska trevlig kväll!

Dubbelbesök på vårdcentralen


2013-10-29 | 22:11:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Jag jobbade andra natten av två inatt. Vi hade det lugnt. Jag har varit hostigt nu ett par veckor med ganska rejäl hosta, och några gånger även fått det lite jobbigt med andningen. Inatt fick jag den värsta sån episoden hittills och när vår läkare lyssnade på mig tyckte hon att lungorna lät ganska illa. För att det skulle bli ordentligt genomgånget tyckte hon jag skulle uppsöka vårdcentralen idag. För att bryta den jobbiga andningen blev det i alla fall kortison och inhalation.
 
När jag kom hem från jobbet och skulle ringa vårdcentralen upplyste M mig om att Meja vaknat flera gånger under natten och haft ont i örat, haft feber, varit orolig o.s.v. Så, jag ringde om både två och vi fick en tid under förmiddagen. Jag hann sova ca 2 timmar innan vi gick dit och besöket gick ganska smidigt. Stick på både mig och Meja, hennes visade förhöjt CRP (infektionsvärde) och det blev antibiotika för henne, och mer kortison + Cocillana till mig (dock hördes inte så mycket på lungorna längre då kortisondosen inatt gjort susen!). Inget billigt apoteksbesök kan jag tala om!
 
 
Nu kan jag väl äntligen få bli frisk efter över en månad med förkylning och ingen träning. Jag som fått träningsprogram inför GöteborgsVarvet och allt! =/

Födelsedagsfirande


2013-10-28 | 16:55:28
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

I lördags var det dags för två av bästa mammorna att fira sina födelsedagar, vilket vi sett fram emot länge nu.
 
Vi började kvällen på varmbadhuset, med bad, bubbelpool, bastu och vin. Supermysigt!
 
 
Efter de 2 timmarna där gick vi vidare och gjorde oss i ordning innan det var dags för middagen, som vi åt på Nivå. Hur gott som helst, för mig blev det vitlöksbröd till förrätt och ryggbiff till varmrätt, vin till detta. Perfekt kött verkligen!
 

Lek i centret på Lalandia


2013-10-28 | 16:34:49
Kategori(er): Weekends m.m..

På centret i Lalandia (Rödby) finns ju inte bara vattenlandet. Där finns några affärer (bland annat en välsorterad supermarket) och restauranger, och även skridskobana, studsmattor och lekland. Förra söndagen då vi hade badat färdigt bestämde vi oss för att underhålla oss lite med det andra. Jag och Meja började med att åka skridskor, vilket hon sagt att hon vill ha ett par i julklapp. Det gick sådär får man väl säga, hon pep mest om att hon inte kunde och att hon inte kunde hålla sig upprätt ;) Får kanske vänta till nästa vinter... En liten stund tyckte hon det var kul i alla fall, men det var lite utslängda pengar för den stunden vi utnyttjade det får man väl säga. Vet man att barnet gillar det, och man tänkt åka en stund, så var det dock helt okej priser!
 
 
Därefter fick Meja prova att studsa studsmatta med gummiband/sele. Superskoj tyckte hon! Lyckades dock inte slå runt i en volt trots tappra försök. Tror hon vägde lite för lite. 40 DKK för detta, helt okej pris tycker jag!
 
 
Till sist tog vi oss en tur in på Leklandet - Monky Tonky Land. Lite lagom stort för lite mindre barn med ett enormt bollhav. Juno var väl sådär impad av bollhavet, tyckte mest det var jobbigt, men trivdes annars. Meja vr det full fart på, såklart.
 

Mammaledigheten till ända


2013-10-28 | 03:20:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2013 & Våren 2014.

Från och med inatt är det slut på riktigt på min mammaledighet. Alltså, förstår ni, på riktigt?! Det gör inte jag... Eftersom jag har varit inne och jobbat under sommaren och jobbat lite extra nu efter borde det ju inte vara något stort så, men visst är det det! Vi kommer till att börja med ha 2 barn på förskola och vi kommer att vara två arbetande föräldrar. Och mentalt känns det lite skumt, inte mammaledig längre liksom... 
 
 
 
Inatt är jag på barnjouren (barnakuten) och hade en del barn i början av natten. För tillfället är det dock lugnt, peppar peppar! 

Pirat-Mejan


2013-10-28 | 03:05:06
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår (lördag) var Meja iväg på barnkalas / maskerad hos M:s kusin som firade sin 5-årsdag. Hon hade bestämt i veckan att hon skulle vara pirat, så det blev det. Hon började prata om prinsessa på morgonen, men återgick till pirat sen :) 


Visst var hon tjusig min lilla pirat? :) hon var så nöjd när hon kom hem med sin godispåse. Mycket mer än fiskdamm fick vi inte veta att de hade sysslat med i 4 timmar, för det var tydligen hemligt. Jahopp, så länge fick man veta allt om sitt barns liv. Nu börjas det... ;) 

Fredagkväll


2013-10-28 | 02:59:53
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

I fredags fick jag förslag av en "gammal" kompis från Mejas föräldragrupp att gå på after work på kvällen. Det blev inte riktigt som tänkt då det var fullt lite här och var, men till slut serverades vi mat på The Fox and Anchor. Mycket gott, american style burger blev det för min del. Satt ett tag på Stars and Stripes med. Mycket trevligt med en spontankväll sådär! Inskolning


2013-10-25 | 18:13:08
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Sedan i onsdags har jag och Juno varit på hennes avdelning och påbörjat inskolningen. Vi har varit där ca 1,5 timme per dag. Det verkar gå ganska bra för henne. Första dagen var jag med henne och lekte, igår försökte jag hålla mig undan litegrann, och idag fick jag en plats att vara på där jag fick hålla mig. Hon kom emellanåt och kramades lite, sen fick hon syn på något kul och gick dit. Avdelningen och personalen känns super i alla fall! Hoppas hon kommer trivas :) 


Julprojektet


2013-10-24 | 10:56:19
Kategori(er): Pyssel.

Precis som Caroline gissade så bra i förra inlägget är det såklart en adventskalender jag håller på med! Från början när jag beställde den bestämde jag inte vilken jul den skulle bli klar till, eftersom jag vet hur jag brukar bli med sånt här. Det dör liksom ut efter ett tag. Men, nu har ju Meja sett den, jag har snart handlat färdigt småpresenter och jag har ju faktiskt kommit en bit, så nu MÅSTE den bli klar till i år. Drygt en månad på mig, så lika bra att lägga på ett kol. 


Det är lite stygn kan jag tala om. Olika nyanser, hopp några rutor här och där, och så ska ju siffrorna sys. Och fästas... Lika bra att passa på en stund nu när Juno sover! 

Lalandia & Köpenhamn


2013-10-22 | 19:11:28
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013. Weekends m.m..

Nu är vi hemkomna från några dagar i Danmark. Jag, M, barnen och M:s syster. Haft supertrevligt :) 

Vi åkte hemifrån tidigt i lördags morse. Efter en omväg eftersom någon körde lite fel genom Skåneland kom vi till slut över till rätt sida av bron. Vägen ner till Rödby sedan var ju dock gaaalet dryg. 3-filig motorväg som bara gick rakt framåt. I sådär knappt 15 mil eller vad det var. Vi passade på att ta en tur över till Tyskland och Bordershopen med eftersom det ingick i Lalandiabokningen, så där fick vi lite drycker och så inköpt. 

Väl incheckade på Lalandia rörde vi oss direkt in i badlandet och gjorde en första undersökning av det. Kallt i vattnet tyckte vi, och hängde mest i barnpoolen. Middag intogs på en av restaurangerna inne i centret! 


På söndagsmorgonen tog jag och Juno en promenad/löptur innan frukost, och sedan blev det bad igen. Betydligt bättre upplevelse den dagen, hyfsat skönt i vattnet, och vi underhöll oss med massa rutschkanor m.m. i några timmar. Även Meja fick vi med oss, nästan under hot, och hon tyckte såklart det var hur kul som helst när hon väl åkte. 

Efter pizzabuffé till lunch underhöll vi oss med lite annat i centret och körde middag i stugan på kvällen. 

Måndagmorgonen gick till städning och därefter åkte vi mot Köpenhamn. På grund av spöregn började vi med shopping i ett köpcenter (Fisktorvet). Bodde gjorde vi på Scandic Webers mitt i stan, och hade gångavstånd till det mesta. Blev därför en promenad till kvällens aktivitet - konsert med Seasick Steve. Gick helt okej, Meja älskade det och somnade halvvägs in. Juno var lite värre, men sov hon med till slut. 


Efter dagens hotellfrukost och utcheckning blev det shopping på Ströget innan vi körde de dryga tre timmarna hem. Dryga i dubbel bemärkelse, fy farao vad tråkigt det är att åka hemåt, kommer ju "aldrig" fram! 

Jobb och trött


2013-10-19 | 06:45:35
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår morse var jag inne och jobbade. Det gick bra, men jag var så förbannat trött sen på eftermiddagen. Åkte till babysimmet direkt från jobbet med Juno, och efter det var jag helt galet trött i ögonen. Höll i sig hela kvällen. Lite plock fick det bli i alla fall, innan vi ramlade i säng hyfsat tidigt. 

Julprojektet...


2013-10-17 | 12:09:41
Kategori(er): Pyssel.

...är det någon som kan gissa vad det ska bli? :) Busunge!


2013-10-17 | 10:14:06
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Meja är på förskolan och M på jobbet, och jag fick för en gångs skull ligga kvar lite i sängen på morgonen eftersom han ändå började sent och lämnade henne. Så skönt!! Även om man inte sover är det rätt skönt att bara ligga och dra sig lite :) 

En stund efter de hade gått fick vi i alla fall pallra oss upp jag och Juno (eller hon hade ju redan varit uppe). Nu har vi ätit och håller på och leker i hennes rum. Hon är helt galen och drar ut allt och ska leka med allt. Sen kan hon inte riktigt så mycket som hon vill så hon kommer med allt till mig, räcker fram det och säger "Da!" med uppfodrande röst. Haha, så söt! Ska nog snart slänga henne i vagnen och sätta mig lite med julprojektet, var någon vecka sedan nu! Juno 14 månader och klädkaos


2013-10-15 | 22:58:41
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag är det den 15:e oktober (redan?), vilket innebär att min lilla mini blir 14 månader. Och ja, mini kan man väl kalla henne när vi igår hade invigning av stl 80? För övrigt börjar inskolningen på förskolan nästa vecka. Hon tykänns en del ibland, så vi får se... Samtidigt gillar hon att ha mycket folk omkring sig och verkar gilla miljön när vi lämnar Meja. 

Shopping från Malmö! 

På grund av nya storleken råkade jag dra på mig ett jätteprojekt idag. Jag gick upp på vinden i förmiddags och skulle leta upp kläderna i 80, och rensa undan hennes 68:or, så det bara blir 74 och 80 framme. Väl uppe på vinden insåg jag att alla barnkläder behövde sorteras och en massa säljas, så ner med massor av kassar, sortera storlekar och fota osv. HELA dagen har jag hållt på. Förutom en paus för uppvisning på Mejas gympa innan och lite kör ikväll. Så, nu ligger massa Tradera-auktioner uppe, och liiite mer ordning på vinden är det. Tjohej! 

Måndagsfinmiddag


2013-10-15 | 08:48:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igårkväll passade vi på att lyxa till det lite med Mejas namne från förskolan med familj. 3-rätters här hemma, och en hel del prat och så såklart. Jättetrevligt! 
 
Vi inledde med mozzarella-gratinerat vitlöksbröd, och avslutade med Banoffee pie. Däremellan blev det grönpepparkyckling, basmatiris och sallad!
 
 

Peter Jöback - I love musicals 2013


2013-10-14 | 21:41:00
Kategori(er): Weekends m.m..

I fredags var vi som sagt på I love musicals i Malmö Arena. Vad tyckte vi (jag) då?! Jo, visst var det bra. Väldigt bra. Dock kände jag att det hade varit bättre om man sedan tidigare sett fler av musikalerna än jag gjort. De jag sett är Mamma Mia, Jesus Christ Superstar och Les Miserables, samt Sweeney Todd på film. Sedan kände jag även igen låtarna från Mary Poppins och någon enstaka till. Så, är man ett ordentligt inbitet musikal-fan, som sett mycket, ska man definitivt gå och se den (är i och för sig för sent nu för denna omgången). Men, även för mig var det såklart bra, Peter Jöback sjunger ju fläckfritt, och gästartisterna var grymma de också!
 
 PJ himself! 
 
En av gätartisterna var Ma-Anne Dionisio, en kanadensisk musikalstjärna. Fantastisk röst!
 
En annan säker tjej - Scarlett Strallen. Grym som Mary Poppins!
 
Han som blev mångas favorit - Norm Lewis. Djup, snygg röst!
 
Och så Gunilla Backman. Som gjorde sin underbara version av Vinnaren tar allt som jag hört henne göra 2 gånger i Mamma Mia live. Rysningar!
 

Kortweekend i Malmö


2013-10-14 | 07:49:00
Kategori(er): Weekends m.m..

I fredags mitt på dagen var det dags att bege sig mot Malmö tillsammans med mamma, moster, mormor, morbrors fru, lillasyster, stora kusinen och en av de mindre kusinerna. Vi var ett gäng alltså ;) Bilresan ner gick relativt smidigt och vi checkade in på Scandic Triangeln (där även jag, M och barnen bodde i våras!). Efter att ha gjort oss i ordning lite snabbt begav vi oss ut för att hitta något att äta. Pizza Hut, som ju låg så bra till 100 meter från hotellet hade gått upp i rök... Flyttat iväg långt utanför stan! Korkat! ;) Scandic-restaurangen var full, och då vi började få lite bråttom slutade det med hämtmat från Burger King i sällskap med lite rödvin! Haha!
 
 
Därefter begav vi oss mot Malmö Arena med tåget för huvudattraktionen tillika födelsedagspresenten, Peter Jöback med I love Musicals. Detta får ni mer om i ett eget inlägg!
 
 
Lördagen spenderade vi på Emporia med shopping. Det inhandlades lite billiga kläder till barnen, ett par tröjor till mig, och lite adventspresenter! Trötta som tusan i både huvudet och benen åkte vi sedan hemåt. Det kändes som vi aldrig skulle komma fram, men det gjorde vi - såklart!

Pyssel


2013-10-10 | 09:57:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013. Pyssel.

Natten till igår vet jag inte vad det var med Meja. Hon vaknade 100 gånger (ungefär) och snurrade och hade sig hela tiden, klagade på att hon var varm, att hon var kall, att hon var hostig, och allt vad det var. När klockan ringde på morgonen var både hon och jag rätt slitna, så vi bestämde att hon fick stanna hemma från förskolan. Ett tag på förmiddagen spenderade vi med Dora Utforskaren rullandes på TV:n, medan jag halvsov, men sen är det ju det där att man behöver komma på något att göra när man är hemma en hel dag. Till slut föll valet på att gå ut och hämta lite höstlöv att pyssla med. Vi valde några var som vi tyckte var fina, och sedan laminerade vi dem och klippte ut runt om. Tjusigt! ;) vad vi ska ha dem till vet jag däremot inte, dukning eller något kanske! 
 
 
 
Lite annat blev det ritat med såklart, och oj vad paff jag blev när Meja alldeles själv lyckades ljuda fram hur man stavar mamma och pappa! Att det inte blev helt rättstavat är en annan femma, men ändå, det blev ju hlt rätt som det låter.

Ny bilstol till Meja


2013-10-09 | 17:48:08
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Vi hade ju en del problem i somras med att Meja blev åksjuk. Det har varit bättre nu ett tag, men då har hon bara åkt små korta sträckor å andra sidan. Då vi ganska snart ska ut och åka långt igen tog jag det säkra före det osäkra och beställde en ny stol idag, framåtvänd. Juno får överta BeSafen vi har testat, som framför allt Meja använt, och så får hon denna i stället. Om någon annan behöver bilstol (eller något annat) hade allt för föräldrars webshop en del grymma rabatter just nu! 

Isoleringsdag & utebilder


2013-10-07 | 20:23:12
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Jag var och jobbade natten till igår, och mitt i natten fick jag sms från M. Meja kräktes hemma =/ Det fortsatte in på morgonen, men la sig sedan efter hon hade sovit en stund. Hon fick inte i sig så värst mycket direkt, men nästan 1 burk CocaCola, 1 Piggelin och så 1 ljus smörgås på kvällen. Stackarn! Än så länge (peppar, peppar) är ingen annan dålig, så det får gärna hålla sig så.
 
Idag var hon ganska pigg igen, men vi fick ju hålla oss hemma från barntimme & vuxenbarn. Var bara inne på förmiddagen och kollade på film, pysslade lite och målade med vattenfärger. Efter lunch tyckte jag vi behövde komma ut en sväng då framför allt Juno började bli rätt stirrig (mer än vanligt alltså). Så, sandlåda, gungor och "äventyr i skogen" (en liten tur in i dungen på tomten) blev det.
 
 
Ikväll blev det köttfärslimpemiddag och nu lite Sons of Anarchy i soffan!
 

Höstfärger överallt


2013-10-07 | 19:48:34
Kategori(er): Foto.

När jag och barnen var ute en sväng idag passade jag på att ta lite kort på alla fina hästfärger som lös upp överallt. Allvarligt talat, hade varje höst varit så fin som denna varit hade det varit betydligt roligare med höst =)
 

Ett positivt sjukhusbesök


2013-10-05 | 11:01:19
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Det är ju inte direkt alltid ett besök på sjukhuset är speciellt trevligt, men igår var det faktiskt det :-) då mamma ändå skulle in till hudmottagningen på morgonen passade jag och barnen på att åka med och hämta jobbkläder till mig. Eftersom det var tidigt hoppade vi över frukost hemma och tog det där i stället i cafeterian med goda mackor! Barnen underhöll sig i lekhörnan och efteråt passade vi på att gå en runda till personalbutiken där jag hittade lite kläder till barnen till bra priser och några andra smågrejer. Barn- & hundfotografering


2013-10-04 | 21:03:32
Kategori(er): Foto.

Idag har jag varit och fotat barn & hund tillhörande en jobbarkompis från kirurgen. Här kommer några av bilderna! (Oredigerade förutom lite ljus/mörker i kanterna)
 
 

Lugn men effektiv


2013-10-03 | 22:26:09
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Vi har haft ännu en lugn dag här hemma, men har ändå hunnit med en del, utan att stressa. Så skönt! Har tvättat tre maskiner, plockat undan i sovrummet, tagit disk och sånt där vardagligt. Mejan har varit på förskolan och jag har fortsatt med jul-projektet (ja, ni ska få se vad det är. Någon dag.). Innan M slutade jobbet åkte jag och tjejerna en sväng för att köpa märkestavla till Meja och passade på att köpa regnvantar till båda med. 

Nu tänker jag i alla fall sova, för imorgon ska det hämtas jobbkläder och ätas mysfrukost med mammsen <3

Lugn dag & natt-vik på barnavdelningen


2013-10-02 | 16:12:24
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag har vi verkligen tagit det lugnt, så skönt att ha såna dagar med ibland, även om jag gillar när det händer saker. Meja har varit på förskolan så ett par korta promenader har det iofs blivit, och fix med några Tradera-paket. Annars har jag mest lekt med Juno, suttit i soffan med mitt nya jul-projekt (som kanske snarare blir till nästa jul) och sådär. Juno har precis slocknat i min famn så jag tänkte passa på att lägga in förskoleschema till barnen och sådär nu. Känns helsjukt! Att jag ska lägga in schema till båda barnen, för att vi båda ska jobba. Hur ska det gå liksom? Så mycket tider på förskolan blir det ju inte ändå, eftersom jag ska jobba natt. Men just det! Jag har ju glömt berätta! Jag kommer få vara kvar på barnavdelningen ett tag till =) Jag ska vara kvar där tills i vår och jobba natten. Så himla glad blev jag!
 
Bustrollet idag

Mina simtjejer


2013-10-02 | 15:42:27
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Jag har ju glömt informera er om att Juno & jag har börjat på babysim igen! Vi har gått två fredagar nu, och har tyvärr bara två kvar eftersom vi missat p.g.a. Stockholm, sjukdom och så, och kommer missa när jag är i Malmö nästa helg. I alla fall märks det inte det minsta att vi inte badat så mycket och så på sista tiden, hon dyker och så som hon inte gjort annat! Vi går nu babysim 3, där man får prova lite fler sätt att dyka och så, och öva på att ta sig upp ur vattnet,hamna på rätt håll i vattnet m.m. Klättra upp själv på kanten kan hon nu! Inte så konstigt iofs, sån klätterapa som hon är ;)
 
Meja hade en stor dag i söndags! På simskolan var det märkesförsäljning, och dagen till ära lyckades hon ta sitt första simmärke. Gissa om hon var stolt när hon efteråt gick in och skulle köpa sitt märke. Bara lös om hela henne! Så, nu har hon tagit doppingen, vi ska bara se till att fixa något hon kan sätta märkena på med.
 
 

Matlista v 40-41


2013-10-02 | 09:52:37
Kategori(er): Matlistor.

Igår planerade jag maten för de närmsta två veckorna, och var och handlade till det. Så skönt att ha det gjort så man slipper fundera varenda dag! Här kommer listan för er som är intresserade: (många av recepten kommer denna gång från boken ni ser på bilden nedan) 

Måndag Stekt falukorv med stuvade makaroner 

Tisdag Panerad fisk, potatis, stuvad spenat och kokta ärter 

Onsdag Böngryta med tomat, couscous, klick crème fraiche 

Torsdag Het köttfärssoppa, vitlöksbröd 

Fredag Kyckling med kantarellsås, råris, sallad 

Lördag Hemgjord köttfärspizza, pizzasallad

Söndag Rotfruktspytt med kall kassler, sallad 

Måndag Köttfärslimpa, gräddsås, potatis, kokta grönsaker 

Tisdag Laxfilé med färskost, råris, sås på kvarg och kryddor

Onsdag Färsfylld paprika, råris, tzatziki på kvarg 

Torsdag Kyckling med currystekt vitkål, couscous 

Fredag-lördag är jag i Malmö

Söndag Linsgryta ala Mexicano, nachochipsRSS 2.0