Me & I-party


2013-09-30 | 10:38:20
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår eftermiddag var det dags för Me & I-party här hemma med höstens kollektion. Många som kom och jag fick äntligen prova att göra banoffee pie som jag tänkt så länge! Trevligt var det! Jag fastnade dock inte för lika mycket som jag brukar, men två par tjocka leggings till barnen blev det =)
 
 

Syskonbilder & kalas


2013-09-30 | 10:13:53
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

I lördags skulle det vankas leklandskalas för M:s kusin, så när barnen var påklädda och klara ville jag ta ett kort på dem. Meja vägrade, fast hon ville om vi hämtade en bakgrund sa hon ;) Inte mig emot såklart! Ingen av dem var dock så sugna på att bli fotade sen verkade det som, Juno gick iväg och Meja satte sig bakom henne hela tiden när hon väl var där hon skulle. Några kort fick jag i alla fall! Här i helt oredigerad form...
 
 
Väl på kalaset bjöds det på korv med bröd och regnbågsmuffins med AhlgrensBilar-fluff. Mums! Barnen fick springa/hoppa/leka av sig och det slapp bli massa stök hemma hos dem. Winwin :)
 

Lika?


2013-09-28 | 10:46:39
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Jag får höra mer och mer att jag och Juno är väldigt lika. Meja och Juno är ju ganska lika, men tror Meja är mer lik M och kanske Juno mer mig. Höstat i trädgården


2013-09-27 | 19:51:52
Kategori(er): Huset - Utomhus.

För ett par veckor sedan var vi och köpte upp ett presentkort från födelsedagen på blomsterlandet, passade på att köpa lite uteblommor till krukorna och blomlådorna. Meja skulle såklart själv välja till sina blomlådor på lekstugan, så det tog vi på Maxi häromdagen. Idag har vi planterat hennes och även städat upp lite ute i trädgården.
 
Silverblommor skulle det vara! För det är Mejas "fabojit" =)

Lekparksbesök


2013-09-27 | 08:06:00
Kategori(er): Huset - Vardagsrum. Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår medan Meja var på förskolan fortsatte jag fixa och dona här hemma. Två av fyra gardinstänger och gardiner kom upp, och jag målade klart de andra två fönstren. Nu är snart det sista vi kan göra för tillfället klart, sen måste vi invänta eldragning innan vi kan sätta upp lister och så.
 
 
När jag hade hämtat Meja och vi hade plockat ihop lite frukt och så, gick vi bortåt lekparken för att möta upp Mejas gamla föräldragruppskompis. Vi fikade, pratade och de lekte och hade sig för fullt, och vi blev kvar där borta ett bra tag!
 

Höst på riktigt


2013-09-25 | 21:11:12
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Nu är verkligen hösten här, det riktigt känns i luften. Även om det varit fint och skönt väder idag är det på något sätt friskare och svalare i luften. Lite mysigt faktiskt, samtidigt som det är sorgligt att sommaren är slut. 

Juno har haft en riktig gnälldag idag. En sån där dag när hon inte är så rolig att ha att göra med. I morse hällde hon ut spikar som hon hittade ingår garderob, hällde grötmjölk över hela sig efter frukosten och har varit allmänt på allt. Tack och lov skulle vi iväg och träffa bästa mammorna vid lunch, det är alltid lite roligare att vara iväg än hemma. Blev bjudna på hemgjord pizza och fika, gottgott! Meja fick leka av sig lite med Noel och Haley och Juno var i alla fall lite gladare, åtminstone medan vi åt något ;) 


Nu ikväll har jag målat lite fönster och så, köpte gardinstänger innan idag, så hoppas på att få upp dem och nya gardinerna imorgon. Vardagsrummet börjar faktiskt äntligen likna något! 

Juno i nya sängen


2013-09-25 | 10:34:50
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Juno har ju fram tills för ca en vecka sedan sovit hos oss på nätterna då hon inte kunnat ligga själv. Eller ska jag vara ärlig var det längesedan vi testade i och för sig... ;) Men, förra veckan då vi fått ordning i hennes rum efter att hon fått in Mejas säng där tyckte jag det var dags att prova. Första natten sov hon där till 01, andra till 02, tredje till 04 och fjärde till 07.30!! Gissa hur utvilad jag var på morgonen?! Ingen som väckt mig 715 gånger på natten ;) Hon har sovit hela natten där inne någon natt till och någon natt har vi fått hämta henne. Men hon verkar sova betydligt mer ostört där i alla fall, och det är ju huvudsaken! Somnar själv gör hon inte än, vi har legat med henne i sängen tills hon somnat ett par gånger, men då har hon vaknat så fort vi gått ut. Men somnar hon i famnen och hinner komma till ro ordentligt funkar det bra!
 
 

7-årsdag ♥


2013-09-25 | 09:24:17
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

I fredags hade jag & M lite årsdag. Han jobbade ända till kvällen, men lagom till han kom hem hade vi fixat lite mysigt hemma med ljus, god mat och en flaska rom i present :) Det serverades nyttig kycklingpaj med sallad, och äppelpaj med vaniljsås till efterrätt. Lagom firande en trött kväll!
 
 
Älskar dig! ♥

Förskole- och gympadagen


2013-09-24 | 22:13:32
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag blev det, precis som igår, vanliga tisdagsrutinerna. Mejan lämnades på förskolan, och jag & M fixade med renoveringen i vardagsrummet. Vi börjar äntligen se slutet! Lite mellanmål och film, sen var det gympadags såklart. Älskade gympan! 

För mig var det kören ikväll, vi sjöng på ett serviceboende för de gamla. Så givande så det är inte klokt! <3

Måndagsrutin


2013-09-24 | 06:47:13
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Det känns som vi är tillbaka lite i vår måndsgsrutin med barntimme - lunch - vuxenbarn. Igår tog vi lunchen ute för det var så skönt väder, hade fixat ihop lite skinksallad medan Meja var på barntimmen. Gott! En stunds lek fick vi in med innan det var dags att gå in. Lördag


2013-09-22 | 16:36:43
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår förmiddag var det lite jobbdags igen, fick rycka p.g.a. sjukdom. Tiden gick relativt fort men med lite dryg situation och så. Ska ju släppas när man går därifrån, men inte alltid så lätt att sluta fundera över saker. Som man ändå inte kan göra något åt. Stor mening liksom ;) 

I alla fall, M hade också jobbat, så efter det åkte vi till hans föräldrar och hämtade hem barnen. Sedan åkte han och Meja igen, iväg för att spela TV-spel / leka, så jag och Juno åkte upp till mamma o Co. i stället. Åt ryggbiff och badade badtunna (eller ja, inte Juno då). Helt okej lördagkväll sådär! 


Fix i Junos rum


2013-09-19 | 20:29:00
Kategori(er): Huset - Barnrum.

Eftersom Meja fick ny säng häromdagen flyttade vi in hennes gamla i Junos rum. Igår fick jag sedan ett ryck och bestämde mig för att byta plats på deras garderober med, för det passade bättre med den träfärgade i Junos rum, och så fick hon lite mer plats i sitt lilla rum. Blir ju dock ett "litet" projekt av det, tömma den Juno hade (som även agerade linneskåp) och det var totalt kaos igår. Men idag blev det äntligen klart! Det fattas dock en vit Expedithylla till förvaringslådorna, och lampan ska jag nog köpa en grön i stället.
 

Aktivitetsdagar


2013-09-18 | 09:26:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Söndag till tisdag är Mejans aktivitetsdagar. Och åh, vad hon älskar sina aktiviteter!
 
I söndags var det simskola. Jag var där och jobbade extra då det behövdes någon som ryckte in, och Meja kom dit lagom till sin grupp med M och Juno. Det var faktiskt kul att vara där igen, var 1½ år sedan jag var med sist, men då som ordinarie och då blir man lite mer trött på det, varje söndagmorgon. Men någon gång ibland är det bara roligt!
Resten av söndagen spenderade vi med att rensa och fixa i Mejas rum eftersom hon fick ny säng och så dagen innan. Herregud vad småplock ungen har (hade...)!
 
På måndagen är det kyrkans barntimme som gäller på morgonen. I spöregn fick vi vandra dit. Denna veckan hade de tydligen varit och tittat i "den stora kyrkan" och inspekterat dopfunten och så. Lite pyssel med såklart, ingen barntimme utan pyssel!
Efter lunch var det bara att pallra sig ut i regnet igen för att gå tillbaka mot kyrkan och vuxen-barn. Jag behöver ju med träffa lite folk, och Juno för den delen. Meja har inte direkt något emot det heller ;)
 
 
Igår var det förskola och efter det dags för kanske det allra bästa - gympan! Hon älskade det redan förra året när vi gick tillsammans med henne, och nästan ännu mer nu när hon är lämnad där. Hon bara bubblar efter varje gång och pratar om att hon gjort precis som de sagt att man skulle göra och så.
 
 
Nu är det i alla fall slut på de intensiva dagarna för denna omgången. Jag och Juno har varit och lämnat Meja på förskolan och lekt lite i hennes rum. Jag har lite småplock att fixa med idag, så tiden lär nog gå innan vi ska iväg och hämta igen!
 

Juno 13 månader


2013-09-15 | 21:00:34
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag blir vår mini-skrutt 13 månader!
 
Hon går numera ombekymrat hela tiden, sedan drygt en vecka tillbaka. Hon hade då gått "på halvtid" i ca 2 veckor. Det var lite skillnad mot Meja, som när hon väl vågade släppa och gå själv, gick helt och hållet på bara någon dag. Men, nu har Juno fått upp farten ordentligt och svänger och grejar utan problem. Skor och gummistövlar gör inget, hon traskar på ändå.
 
Hon sover ju fortfarande hos oss på natten, då hon vägrade annat förut, och nu har vi inte orkat engagera oss riktigt. Men idag har Mejas växa-säng åkt in i hennes rum, så kanske att vi tar tag i det snart.
 
Charmig som få är hon i alla fall, det är en sak som är säker. Hon leker arga leken några gånger om dagen, och skrattar högt när vi gör samma min tillbaka. Hon har ofta lätt att le och skratta, men vår lilla gnällspik vi dragits med sedan hon föddes än minsann inte borta. Kvällarna och när hon är trött är hon fruktansvärt dryg!
 

Lite bilder från veckan


2013-09-15 | 20:49:46
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Vid kyrkan innan / under vuxen-barn i måndags:
 
 
Fredagsmys i soffan: (superpigg efter en jobbdag...)
 

Ikea-besök


2013-09-14 | 22:35:17
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag hade vi bestämt oss för en tur till Ikea. Vi behövde kolla lite vitrinskåp och så till vardagsrummet, och säng till Meja. Vi hade egentligen siktat in oss på sängen "Kura" till henne, men när vi väl såg den var den lite lägre än vi hade behövt. När vi kollade bland vanliga loftsängar var alla för höga... Men, när vi väl hade gett upp kom en personal och frågade om vi behövde hjälp. När vi förklarade vårt problem berättade han att det fanns en säng som var precis som vi ville ha höjdmässigt :-D Så, säng till Meja och vitrinskåp inhandlades, och lite annat såklart, hylla till Meja och så. Kommer nog bli bra tror jag! Sängen var lite högre än tänkt när vi väl fick upp den hemma, men det blir nog bra. Mejan är i alla fall hur nöjd som helst! 

Torsdagshäng


2013-09-12 | 21:25:16
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag har vi inte varit hemma mycket. I morse när vi lämnat Meja hämtade finaste Josefine upp oss för att åka mot Kättilsmåla och deras kyrk-barn-mamma-grupp ;) alltid trevligt att träffa lite folk! 

Väl hemma blev det lunch framför Glee medan Juno sov, och sedan hämta Meja. Därefter blev det häng hos en av hennes förskolekompisar hela eftermiddagen tills vi gick hem och lagade middag och åt. När M kom hem stack jag ut för kvällens träning. Kul att ses liksom ;) nu har jag landat i soffan och tänker snart sova. Ska nämligen in och jobba imorgon... Meja skulle vara cowboy när vi gick till kompisen minsann! 

Utmaning


2013-09-11 | 18:25:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Nu ni, kommer jag utmana mig själv och min kropp ordentligt! Kolla in :) (och följ om ni är intresserade)

En regnig morgon


2013-09-11 | 09:29:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Idag när vi vaknade tyckte jag det verkade hemskt mörkt utanför. Inte så konstigt, då det var igenmulet och öste ner regn. Men, vi ska inte klaga, september har varit fantastiskt fint hittills.
Efter frukost var det alltså bara och dra på regnkläderna på oss allihop innan vi vandrade mot förskolan. Juno skulle gå halva vägen själv både dit och hem. Kul såklart, men det tar ju en stund... Passade i alla fall på sen att stanna ute och gunga och åka lite rutschkana när vi ändå var påklädda. Nu tänkte vi plocka undan lite, sen kommer nog kusin en sväng!

 

Jobbträff


2013-09-11 | 09:25:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår var jag och Juno iväg och träffade mammorna (eller ok, två av dem) från kirurgen från förra året. Vi fick frallor och barnen fick leka av sig lite. Det hade verkligen hänt en del. Sist vi sågs var barnen nätt och jämnt rörliga. DET var de nu ;)

 

 
 

 

 

Tjejplanet till Tjejmilen 2013, del 2


2013-09-09 | 15:35:29
Kategori(er): Weekends m.m..

På lördagmorgonen började vi uppladdningen med frukostbuffé på hotellet. När vi hade gjort oss i ordning började vi ta oss ut mot Gärdet för att ladda inför dagens lopp. Gick runt och tittade lite, sprang på Linda (vi har följt varandra sedan Meja låg i magen, men aldrig setts i verkligheten, så det var superkul!) och började sedan värma upp och få i oss lite lätt att äta innan det var dags att röra sig mot startfållorna. Tiden bara sprang iväg och plötsligt var det vår dags att starta. Värmen var galet jobbig, men jag kände ändå att det gick hyfsat bra. Mer om hur mitt lopp gick kan du läsa här!
 
Många som var glada och nöjda efter loppet ;)
 
Vi började sedan promenera tillbaka mot hotellet och på vägen började jag må ganska dåligt. Mådde illa som tusan. Tror det berodde på en kombination av värmen, ansträngningen och att jag tvingade i mig ostkaka och banan efter loppet trots att jag inte alls var sugen på att äta något. Vilade i alla fall ett tag på en parkbänk i Humlegården innan jag lyckades gå tillbaka och efter en stunds vila och en dusch piggnade jag till. Tur det, för på kvällen stod PizzaHut-besök på schemat ;) 
 

Tjejplanet till Tjejmilen 2013, del 1


2013-09-09 | 10:50:00
Kategori(er): Weekends m.m..

I helgen har jag alltså varit i Stockholm, för att bland annat springa Tjejmilen. I fredags morse blev vi upphämtade av flygshuttle för att ta oss till flygplatsen, där frukost, musiker och goodiebags väntade på oss. Hur lyxigt som helst!
 
 
Väl på planet fick vi en fantastisk säkerhetsgenomgång, som dansades och sjöngs. Superkul! Det blev en smidig resa upp, det går ju rätt fort när man bara åker inrikes så. 55 minuter eller så, så var vi framme på Bromma och åkte vidare mot hotellet.
 
 
Väl inne i Stockholm och incheckade på Scandic Norra Bantorget var det lunchdags, vilket vi i vårt lilla gäng (jag, mamma, moster och morbrors fru) intog på en tacobar. Enchiladas blev det för min del - supergoda! En liten tur på stan blev det med innan vi tog oss tillbaka till hotellet.
 
 
På kvällen blev det gemensam middag med i princip alla från planen från både Ronneby och Kalmar. Buffé med kyckling, torsk, rotsaker, potatis, ris och massa grönsaker. Hur gott som helst! Mamma fyllde år den dagen med, så lite sång för henne av allihop blev det. Även lite lotteri hanns med, och tro det eller ej, men jag vann förstapriset med en gratis gjutning av personliga sulor till mina löparskor hos Intersport. Superbra!
 

I Stockholm


2013-09-06 | 18:41:14
Kategori(er): Weekends m.m..

Idag på morgonen lämnade vi hemmet för att äntligen åka mot Tjejplanet till Tjejmilen! Vi blev välkomnade till flygplatsen med pompa och ståt och uppvägen gick bra. Vi har gått lite på stan och så, och ska snart ha gemensam middag med alla Tjejplanet-tjejer. Ni kommer få en mer utförlig uppdatering när vi kommer hem, med bilder och så!

Så länge kommer en från Instagram med dagens goodiebags, 1 från tjejplanet och en från Tjejmilen. Vill ni se mer vad vi gör kan ni kolla Insta under #tjejplanettilltjejmilen!

Sensommar på Gotland, recension


2013-09-04 | 16:45:00
Kategori(er): Gotland 2013.

Det är väl lika bra att börja från början...
 
Bokning & betalning - Bokningen skedde via Destination Gotland, där vi på ett enkelt & lättöverskådligt sätt kunde boka både överresan och boendet. Det gick sedan smidigt att betala via en länk i bokningsbekräftelsen vi fick via mail. En av de stora fördelarna med att åka så sent på säsongen (20-26/8) som vi gjorde var såklart priset. Det skiljer mycket mot att åka mitt i sommaren.
 
Färjan - Att komma på och av färjan med bil gick förvånansvärt smidigt med tanke på att det ändå var relativt mycket bilar som skulle på samtidigt. De hade ett bra system för att släppa på så det rullade på bra. Färjan var fräsch och de hade bra mat till relativt bra priser (vuxna 87:- tror jag och barn halva priset). Jag och M åt thaimat, och det fanns även vanlig husmanskost, en pastarätt och något mer varje dag. Lagom mycket att välja på! Vi hade vilstolar bokade och det var bra att ha en plats reserverad för en själv tyckte vi, även om vi inte var där hela tiden. Färjan var väl anpassad för barnen, med lekrum, barnbio och skötrum.
 
 
Boendet (Åminne Fritid) - Här hade vi både fördel och nackdel av att åka så sent. Det var jätteskönt att det var så lugnt på campingen, vid stranden och vid poolen, men synd att restaurang och pool inte var öppet så mycket nu på eftersäsongen (endast fredagkväll, lördag heldag och söndag eftermiddag). Något vi blev lite besvikna på var restaurangens bemötande sista dagen då vi tänkt äta och de kort sa att de stängt köket lite tidigare den dagen. Annars var poolen fräsch och det fanns glass och så att köpa när det var öppet. Det fanns även minigolf i helt okej skick, under restaurangens öppettider.
Stranden var helt fantastisk! Vit kilometerlång sandstrand med fin botten. Vattnet hade dock hunnit bli lite kallt tills vi var där, och kvällstid var där en hel del maneter. Skönt på dagen när solen stod på i alla fall! Långgrunt och bra för barnen med, och lite lagom med vågor.
Stugan var precis vad man förväntar sig av en stuga på en camping. Det var fräscht, men inte supermodernt. Vi hade valt en variant med toalett och kök i stugan, vilket vi inte ångrade en sekund. Skönt att kunna laga mat och gå på toa utan att gå iväg. Köket var bra utrustat och vi saknade ingenting. Lekplats fanns som man kunde ha uppsikt över från de flesta stugor, och den var i fint skick.
Det var från campingen ca 3.5 mil in till Visby & knappt en mil till närmsta samhälle - Slite.
 
 
Kneippbyn - Fördel med att åka så sent = billigare inträde & väldigt lugnt. Nackdel = inga Pippi eller så i parken, samt att de flesta mat-/fikaställen hade stängt. Vi försökte hitta någonstans att äta och gick först till grillen som hade korv, hamburgare m.m., men de sa att de hade stängt nyss (klockan var då ca 13) och hänvisade oss vidare till en annan restaurang. De skulle också strax stänga så det enda stället vi egentligen hade att välja på var Piratgrillen vid vattenlandet. Det blev bra ändå, tacobuffé till ok pris, men det kunde varit bättre skyltat om vad som var öppet och inte för att slippa irritationsmomentet.
Personalen var...inte så vidare serviceinriktade, barnvänliga eller trevliga. Personen i receptionen pratade privat med en person framför oss i säkert 5 minuter medan vi väntade på vår tur, personen i restaurang-kassan skällde ut oss för att hon hörde fel / missuppfattade vår glassbeställning, och de som skötte attraktionerna stod mest och pratade med varandra. I övrigt var det ett väldigt trevligt & mysigt besöksmål och Meja, 4 år, älskade det! Där fanns en blandning av allt, karuseller, lekplatser, vattenpark & såklart Villa Villekulla & Hoppetossa.
 
 
För övrigt hade vi en väldigt bra semester, det var varmt och skönt och soligt varje dag utom den dagen vi anlände. Något vi tyckte var lite synd var att det inte annonserades mer om Slite marknad som var på helgen då vi var där. Vi märkte detta av en slump då vi var i Slite och handlade. Vi hade gärna gått på marknad, men hann tyvärr inte det då. Hade inte stått några skyltar längs vägen i veckan eller någonting!

Besök på Junos avdelning på förskolan


2013-09-04 | 07:17:45
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Igår när vi hade lämnat Meja gick vi in en sväng på Junos blivande avdelning för att säga hej och titta lite. Hon vägrade först sätta ner fötterna, men när hon fick syn på en stor typ inomhussandlåda blev det fart på henne ;) 5 minuter senare när hon hade inspekterat stället vinkade hon hejdå till oss när jag sa att vi skulle gå hem... Blir förhoppningvis en enkel inskolning! 7 veckor kvar hemma...
 

Eftermiddagar i lekparken


2013-09-04 | 07:09:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Både i förrgår och igår har vi gått till lekparken när vi hämtat Meja på förskolan. I förrgår var vi själva och igår när M var ledig var han med, och så fick vi med en kompis till Meja med :) Mack-mellanmål har vi haft med oss till barnen och de har ätit ordentligt och fått leka av sig ordentligt. Perfekt eftermiddagsaktivitet! Men, idag orkar jag nog inte dit igen, då vi har ett lekparksbesök inplanerat imorgon också. Förslag på annat?
 
 
Meja agerade fotograf! ;)

Lugna dagar


2013-09-02 | 20:49:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2013.

Även gårdagen spenderades så lugnt som möjligt. En liten sväng med Meja till simskolan på morgonen och så var jag bortlovad på dopsjungning en sväng. Annars låg jag mest i soffan, och lagade lite mat.

I morse lämnade jag Meja på första barntimmen för terminen innan jag och Juno gick hem och lekte lite och mös en stund för att sedan hämta Meja igen. Rätt roligt var att Juno verkade känna igen lokalen borta vid kyrkan. Vi var ju där mycket förra året, och när vi kom dit idag gick hon raka vägen in mot lekrummet. Konstigt!

I alla fall blev det lite lunch, film, lekparksbesök med mellanmål, mer film, och lite matlagning. Alldeles lagom med aktivitet!

 

RSS 2.0