Önskelista ~ Jul 2016 ~

Hela familjen:

- Biljetter till Disney on Ice

 

Meja:

- Presentkort på Simsalabim
- Experimentlåda
- Vinterjacka, vinterskor och skolkläder från H&M-katalogen (hör av er för vad, hon har ringat in själv!)

- Örhängen (allergivänliga, typ kirurgiskt stål, titan eller silver) 

- Biokort

- Ullunderställ

Juno:
- Vinterjacka, vinterskor och kläder från H&M-katalogen (hör av er för vad, hon har ringat in själv!)
- Spel till Nintendo DS 
- Sands Alive påbyggnad (vi köper "startset" tänkte vi)
- Biokort
- Ullunderställ


Jag:
- Presentkort på Hårloftet
- Presentkort på CDON (till ny dator & kamera)
- Smartphone midjeväska med "fönster" 
- Fjällräven Kånken ryggsäck (svart, röd, vinröd eller grå)
- Bra hörlurar 
- Mysig morgonrock
- Presentkort på People (göra om navelpiercing + ev köpa smycken) 
- Biokort
- "Gammaldags" Dymo, sån med upphöjda bokstäver (http://m.clasohlson.com/se/Präglingsapparat-Dymo-Omega/31-1849)
- 10-kort på Rödebybadet
 

 

...och roliga aktiviteter för hela familjen går alltid hem!

Mammas 50-årsfest

Förra lördagen var det dags för mamma att fira sin 50-årsdag. Hon skickade ut inbjudningarna i våras och skrev då att jag och mina syskon skulle vara festvärdar. Jaha, tänkte vi, då ska vi minsann göra det ordentligt! Så vi slängde bort henne från planerandet och gjorde det själva! Med viss hjälp av min styvpappa då. Mamma fick faktiskt inte ens vara hemma från dagen innan fram till ett par timmar innan festen började, de åkte på spa i stället medan vi fixade och donade.
 
 
 
Som inledning på festen blev det lite snittar. Mat och sånt hade mamma valt själv, hade inte känts så kul om det blev sånt hon inte gillade så mycket! Under tiden hade vi lite "mingelbingo" med olika "uppdrag" som skulle bockas av, bland annat "prata med någon som är över 1.85", "prata med någon som är född samma år som dig (alternativt året innan eller efter" och "undersök vilken storlek det är i Helens klänning". Mest för att folk skulle mingla runt lite och inte bara stå i sina "vanliga grupper".
 
 
 
Temat blev - som ni kanske ser på bilderna ovan - guld och rosa. Det blev faktiskt himla snyggt inne i tälten som hyrts. Även barnen och jag matchade in, såklart ;-) När minglet var över var det dags för middag, som blev buffé med kycklingspett, rökt dovhjort och mexikansk fläskfilé, tillsammans med sallad, potatissallad och potatisgratäng. Fast först ett litet intro av mig och syskonen, ska försöka visa er det någon dag, blev så coolt!
 
 
En av sakerna som mamma bestämt själv var en hoppborg som hyrdes in, alltså vilken bra idé! Barnen såg vi knappt röken av på hela kvällen, tack vare dels hoppborgen och dels ett litet pyssel- och mysrum i uterummet, med rit- och pysselgrejer och en filmhörna. Väldigt skönt när de kan göra något kul, mer än att bara sitta och prata och så. Brukar inte vara kul så länge!
 
 
Underhållningen under kvällen blev frågesport och musikquiz. Och karaoke - som inleddes av mamma förstås. Där hade hon inget att säga till om! I frågesporten hade vi utgått från mamma, hade lite gamla och nyare bilder på henne och gjort frågor som var (väldigt långsökt) kopplade till henne. Till exempel en bild på när hon hade "lite" mer volym i håret än nu (början av 80-talet) så blev frågan hur många olika sorters pudlar det finns. Musikquizen bestod främst av lite äldre låtar och hade olika frågekategorier, den bästa var "Google translate", hehe. Det blev allt som allt en väldigt lyckad kväll!
 

En inte så bra ledig dag...

Alltså jag hade nog en av mina sämsta dagar någonsin igår, faktiskt. Jag bråkade med Meja om tandborstning i, utan att överdriva, mer än 6 timmar. Inte konstant hela den tiden, men ändå... Hon har en tand som är jättelös, och hon är inte sådär att hon går och vickar hela tiden, utan tycker att det är väldigt obehagligt. Det har jag full förståelse för! Dock fick hon erbjudande hos tandläkaren förra veckan att få hjälp att ta ut den när vi var där, med bedövningssalva. Nej, det skulle hon inte. Hon fick då över helgen på sig att den skulle ut, annars skulle vi ringa tandläkaren igen idag och be dem om hjälp.
 
Så igår då... När vi skulle borsta tänderna på morgonen bara vägrade hon när jag skulle borsta tanden bredvid den lösa. Tandborstning är inget man kompromissar med, utan det ska göras. Även om man har en lös tand bredvid som man tycker är läskig. Jag satt och lirkade snällt, blev irriterad och försökte på alla möjliga sätt att borsta på henne, men nej. En hel timme satt vi i badrummet och hon sa flera gånger att hon skulle gapa, men gjorde det sedan inte. Till sist gav jag upp just då och sa att pannkakslunchen kan hon ju vara utan om hon inte borstar tänderna.
 
Jag pysslade med lite annat och stekte sedan ett lass pannkakor. Då ville hon ju förstås ha, men nej sa jag. Då lovade hon att gapa när vi ätit (att borsta precis innan maten kändes inte som ett alternativ), så jag sa att det var okej då. Tror ni ungen gapade efter maten?! Eller gapade gjorde hon ett par gånger men bet ihop direkt igen.
 
 
Ytterligare en timme sedan fick till sist M rycka in och det slutade till sist med fasthållning. Meja fick panik och jag bröt ihop efteråt. Jag och hon satt och kramades och grät i säkert en halvtimme. Fy, vill aldrig med göra om det. Men hur ska man göra?! Tandborstning är som sagt inget man kompromissar med. Försökte vara pedagogisk, peppande och lugn, men till sist orkade jag liksom inte, och blev irriterad och bestämd, vilket inte heller hjälpte. Och fasthållningen kändes bara hemsk, usch!
 
Roligare kan man ha på sin lediga dag! För att liksom toppa dagen lite extra så hällde Juno ut en deciliter stearin i vasken som avslutning på kvällen... Yey!
RSS 2.0