- Christmas cupcakes
Till sista praktikdagen igår bakade jag Chistmas Cupcakes, som jag hittade här!

De var jätteuppskattade och väldigt goda :) Jag var lite skeptisk först när jag såg att det var både choklad och pepparkakskryddor i, men det var jättegott :)

Här har ni receptet:

Cupcakes
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda (jag tog 1 tsk kanel, och drygt ½ av varje av kardemumma, ingefära & nejlikor)
1 dl gräddfil (bytte ut mot mjölk då jag inte hade det hemma)
2 msk kallt kaffe (hoppade över)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70 %

White chocolate frosting:
200 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner chokladen i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Det borde fungera bra med lite stabilare muffinsformar om man inte har en muffinsplåt.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär (eller rött strössel som jag hade).