ca 15 frallor
50 g jäst
5 dl vatten
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl fiberhavregryn
3 dl grahamsmjöl
Fullkornsdinkelmjöl
Linfrön
Värm vattnet till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och gör till en slät deg. Använd så mycket fullkornsdinkelmjöl som behövs för att degen ska bli näst intill klibbfri. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter.
Knåda degen på mjölat (med FK-dinkel- eller grahamsmjöl) underlag tills den känns klibbfri och slät. Skär eller rulla frallor och lägg på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa ytterligare nästan en timme.
Pensla med vatten och strö över krossade eller hela linfrön. Sätt in i ugnen på 250 grader ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.
Nybakade var de goda med Philadelphia på, eller säkerligen marmelad & ost. Annars kan man ha vilket pålägg som helst =)
malin - mamma till nova ♥
Åh om man kanske skulle ta och baka dessa ! Du är så duktig du :)
Sandra b
De ser ju jättegoda ut!!
2