- Eget recept på GI-frallor
Hittade på ett litet eget recept på nyttiga frallor idag, med lite inspiration från de jag gjorde när Meja fyllde år i somras. Skulle gjort de egentligen, men hade inte hemma till det. Därför fick det bli lite blandad kompott av vad vi hade hemma!

ca 15 frallor

50 g jäst
5 dl vatten
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl fiberhavregryn
3 dl grahamsmjöl
Fullkornsdinkelmjöl
Linfrön



Värm vattnet till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och gör till en slät deg. Använd så mycket fullkornsdinkelmjöl som behövs för att degen ska bli näst intill klibbfri. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter. 



Knåda degen på mjölat (med FK-dinkel- eller grahamsmjöl) underlag tills den känns klibbfri och slät. Skär eller rulla frallor och lägg på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa ytterligare nästan en timme. 



Pensla med vatten och strö över krossade eller hela linfrön. Sätt in i ugnen på 250 grader ca 15 minuter. Låt svalna under bakduk.



Nybakade var de goda med Philadelphia på, eller säkerligen marmelad & ost. Annars kan man ha vilket pålägg som helst =)

malin - mamma till nova ♥

Åh om man kanske skulle ta och baka dessa ! Du är så duktig du :)

Sandra b

De ser ju jättegoda ut!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress