- Krämig champinjonsoppa
Åt denna till middag idag, och den var jättegod. Dock tror både jag & M den hade passat bättre till förrätt, för det blev lite "mycket". Receptet är från Tasteline.

4 port. (är nog lagom till 4 förrätter)

450 g champinjoner (vi blandade färska och konserverade)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
(vi hade MatExtra)
1 svampbuljongtärning
salt, peppar
margarin/smör

Tag fram en stor kastrull. Lägg undan ca 5 champinjoner till senare. Hacka de övriga champinjonerna och löken fint, pressa vitlöken och fräs detta några minuter i smör. Tillsätt vattnet, grädden & buljongtärningen. Låt koka i 10-15 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
Skiva upp de resterande champinjonerna och stek dem hastigt i smör. Lägg dessa ovanpå soppan som dekoration.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress