- Ugnsbakad lax med citron & pesto
Hittade detta recept på Tasteline. Gjorde om det liite efter vad vi hade hemma. Jag tyckte citronsmaken blev lite för genomträngande och att man inte kände laxen tillräckligt, men det var klart ätbart =) M tyckte det var jättegott!



4 port.

4 laxfiléer
Rapsolja
2-3 citroner
3 msk röd pesto
(vi hade en variant med soltorkade tomater, chili & paprika)
1 mozzarella-"boll"

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Skär citronerna i skivor, skär bort skalet och täck botten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén. Bred röd pesto över laxen och toppa med mozzarellaost. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg och fisken är genomlagad.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress