för ca 20 bullar
1 pkt (50 gram) jäst
2,5 dl lättmjölk
1 dl lätt-Kesella/kvarg
0,5 msk stött kardemumma
1 tsk salt
0,5 dl rårörsocker
0,5 dl flytande honung
0,5 dl linfrön
ca 7 dl vetemjöl (skippade fullkorn denna gången, är det bullar så är det!)
Fyllning:
1 dl lätt-Kesella/kvarg
1 dl hasselnötskärnor
2 msk råsocker flor (eller vanligt florsocker)
1 msk vaniljsocker
1. Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt socker, honung, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Mal under tiden hasselnötter.
3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka.
4. Blanda kesella, råsocker flor, hasselnötter och vaniljsocker till en krämig fyllning. Bred blandningen på den utkavlade degen.
5. Rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 20 st skivor.
7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
8. Sätt ugnen på 220 grader.
9. Pensla knutarna med uppvispat ägg och grädda tills de fått fin färg, i cirka 10 minuter.
Om man gör 20 st lika stora bullar är det 136 kcal i varje!
Låter som bullar för mig! Har du smakat dem? ;)
Sv: Nejdå, jag tror bara de ligger lite efter! Och som sagt, jag hade trott att själva bonusen skulle finnas med i deklarationen, men den verkar komma utöver den (jippi)!
1