Julafton 2015
Vi inledde julaftonen med att packa ihop oss och åka mot M:s föräldrar för att äta julfrukost och fira lite jul där på förmiddagen. Vi åt god frukost bestående av risgrynsgröt och skinkmacka (såklart!). Sedan gjorde vi julklappsleken, som kanske blev lite hysterisk framåt slutet! Varken jag eller M lyckades få någonting i slutändan tyvärr. Tomten kom på besök (och jag tror att en del av de vuxna blev mer förvånade än barnen att alla var kvar i huset när han kom, haha) och det delades ut julklappar. Vi vuxna hade haft lottdragning om vem vi skulle köpa till, och jag fick en korg med bland annat mandelmjöl, osötat äppelmos och kalorifri chokladdip av M:s syster. Superbra! Jag hade köpt boken Träning för nyblivna mammor och träningstights och -linne till kusin som är träningsmotiverad nu efter graviditet och allt. Barnen fick våra julklappar, och av resten förstås. Av oss fick Meja ett Kalaha-spel, UNO-spel, byxor och lite annat, och Juno fick en Elsa-klänning, byxor m.m. Av de andra fick de skridskohjälmar, Frostsaker m.m. Innan vi åkte hem åt vi lite juliga smörgåsar till lunch så vi skulle klara oss till kvällen sen.
 
 
Lagom till Kalle Anka kom vi hem till mamma och de och tittade på det. Sedan tog jag mig en liten tur iväg, jag skulle nämligen agera tomte hos en gammal jobbarkompis hos kirurgen! När jag tackade ja så tänkte jag inte så mycket på det, mer än att det var snällt mot dem, men oj vilken scenskräck jag fick en stund innan jag skulle dit. Förställa rösten och spela teater inför en hög med människor, lite jobbigt ju. Men väl inne var det rätt kul och det gick nog ganska så bra ändå.
 
Snygg va?!
 
Väl tillbaka hos mamma och de anlände resten av släkten på den sidan. 23 personer var vi, mellan 4 veckor och drygt 70 år i ålder. Full fart med andra ord! Himla trevligt, massa god mat och en väldans massa julklappar, som det ju gärna blir när det är så många. Jag fick mycket bra, lite fler nyttigheter, start till Göteborgsvarvet, plättlagg, pengar och träningskläder. Säkert något annat också! Barnen fick 10-kort på badet, kläder, lite pengar, pysselsaker m.m. Och så Juno, som bara hade önskat sig en soffa i julklapp, fick i alla fall nästan det. Hon fick en egen liten rosa fåtölj. Superglad blev hon! Meja fick en sittpuff också.
 
 
Trötta och nöjda begav vi oss sedan hemåt för att slockna i sängen. Upppackning av julklappar och undanstädning från dagen innan fick vänta till juldagen!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress