Mammas 50-årsfest
Förra lördagen var det dags för mamma att fira sin 50-årsdag. Hon skickade ut inbjudningarna i våras och skrev då att jag och mina syskon skulle vara festvärdar. Jaha, tänkte vi, då ska vi minsann göra det ordentligt! Så vi slängde bort henne från planerandet och gjorde det själva! Med viss hjälp av min styvpappa då. Mamma fick faktiskt inte ens vara hemma från dagen innan fram till ett par timmar innan festen började, de åkte på spa i stället medan vi fixade och donade.
 
 
 
Som inledning på festen blev det lite snittar. Mat och sånt hade mamma valt själv, hade inte känts så kul om det blev sånt hon inte gillade så mycket! Under tiden hade vi lite "mingelbingo" med olika "uppdrag" som skulle bockas av, bland annat "prata med någon som är över 1.85", "prata med någon som är född samma år som dig (alternativt året innan eller efter" och "undersök vilken storlek det är i Helens klänning". Mest för att folk skulle mingla runt lite och inte bara stå i sina "vanliga grupper".
 
 
 
Temat blev - som ni kanske ser på bilderna ovan - guld och rosa. Det blev faktiskt himla snyggt inne i tälten som hyrts. Även barnen och jag matchade in, såklart ;-) När minglet var över var det dags för middag, som blev buffé med kycklingspett, rökt dovhjort och mexikansk fläskfilé, tillsammans med sallad, potatissallad och potatisgratäng. Fast först ett litet intro av mig och syskonen, ska försöka visa er det någon dag, blev så coolt!
 
 
En av sakerna som mamma bestämt själv var en hoppborg som hyrdes in, alltså vilken bra idé! Barnen såg vi knappt röken av på hela kvällen, tack vare dels hoppborgen och dels ett litet pyssel- och mysrum i uterummet, med rit- och pysselgrejer och en filmhörna. Väldigt skönt när de kan göra något kul, mer än att bara sitta och prata och så. Brukar inte vara kul så länge!
 
 
Underhållningen under kvällen blev frågesport och musikquiz. Och karaoke - som inleddes av mamma förstås. Där hade hon inget att säga till om! I frågesporten hade vi utgått från mamma, hade lite gamla och nyare bilder på henne och gjort frågor som var (väldigt långsökt) kopplade till henne. Till exempel en bild på när hon hade "lite" mer volym i håret än nu (början av 80-talet) så blev frågan hur många olika sorters pudlar det finns. Musikquizen bestod främst av lite äldre låtar och hade olika frågekategorier, den bästa var "Google translate", hehe. Det blev allt som allt en väldigt lyckad kväll!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress