Jul & nyår 2017
Nej, nu får det vara dags att ta tag i det här bloggandet efter det långa uppehållet. Utan tvekan det längsta uppehållet jag haft sedan bloggen startade 2009! Nu fick jag påtryckningar från pappa häromdagen, så lika bra att lyda ;-) 
 
Senast jag bloggade var ju om Egypten, och något mer inlägg kanske kommer upp om det. För övrigt hände det nog inte så mycket under resten av november och december. Jo, just det, jag och barnen var i Ullared också ett par dagar innan julafton. Mycket av anledningen till att jag "slutade" blogga var att min mobil i Egypten råkade få ett litet dopp i Röda Havet. Det blev därför krångligare att göra små inlägg från telefonen, och därmed dog det ut lite. Jag har även haft en längre period när jag varit otroligt trött och inte haft energi till att varken blogga eller göra så mycket annat än att jobba. Mer om det senare!
 
Nu över till jul & nyår, för då blev det i alla fall några bilder tagna... 
 
Lilla julafton firades i år med både pappa och de (som alltid) och med M:s sida hemma hos hans bror med familj. Det blev julmat, klappar och tomte, alldeles som vanligt. 
 
Vi hade lite knytis med maten, och vi hade med 2 sorters hemgjord sill, bröd och vörtbröd, julskinka & rödbetssallad.Och så Ris á la Malta till efterrätt!
 
På självaste julafton jobbade M förmiddagen, men jag och barnen hade julfrukost hemma och begav oss sedan till kyrkan för julspel där båda barnen skulle medverka. De hade övat tidigare i veckan i kyrkans lokaler och var otroligt peppade på att vara åsna och lamm! 
 
 
På eftermiddagen när M slutat och efter lite julklappsutdelning hos mamma och de, åkte vi vidare till min morbror för julfirande med hela tjocka släkten på den sidan. Mycket människor, men oj så bra det gick ändå! Barnen märkte vi knappt av så bra som de lekte och vi hade en väldigt trevlig kväll. 
 
 
Nyårsaftonen spenderades även den hos M:s bror med familj, och vi blev ett litet gäng till sist. Vi körde latmaskversionen i år och beställde förrätt och efterrätt från Café 3G i stan, och gjorde efterrätt själva. För min del blev det skaldjursplanka till förrätt och torskrygg till varmrätt. Otroligt bra! Generösa portioner och väldigt fin mat fick vi allihop. Barnen fick egen förrätt i form av laxtunnbrödsrullar till förrätt, och till varmrätt åt de potatisgratäng och köttbullar. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress