Utbyggnad på G
Redan för omkring ett år sedan började vi fundera lite kring en utbyggnad av vårt hus. Nu när vi blir ytterligare en i familjen känns det förstås ännu mer aktuellt, men det visste vi inte då. Vårt hus är ca 90 kvm idag, och det har börjat kännas lite trångt. Det är relativt bra planerat och vi har klarat oss bra med det hittills, men det är en del jag saknar, så som fler garderober till exempel. Det är nästan det jag längtar mest efter!
 
I vilket fall så tog vi kontakt med en arkitekt i Karlskrona - Ryark - förra våren, och vi gjorde en plan för att han skulle göra ritningar till en utbyggnad. Vi fick olika förslag att utgå ifrån och sedan fortsatte han på det vi tyckte mest om (och kanske han tyckte minst om, haha). Ritningarna blev klara framåt sommaren och vi hade folk hemma och tittade, men sedan har det dragit ut väldigt på tiden med semestrar och sedan väntan på besked från hantverkare m.m.
 
Nu börjar det i alla fall äntligen hända något! Vi har fått och godkänt ett prisförslag med takpris från hantverkare, vi har fått godkänt från banken och det är bokat och klart. Det enda vi väntar in nu är bygglovet som vi inte har kunnat skicka in då det ingått lite svar vi varit tvungna att få från hantverkare. Men nu känns det i alla fall så skönt att det äntligen är på gång på riktigt och bygglovet är vi inte så oroliga över då varken arkitekt eller mäklare har trott att det ska vara minsta problem.
 
Om ni undrar vad vi ska göra så blir det egentligen inte fler rum, men vårt vardagsrum blir mycket större, vi får större sovrum samt en ny entré och hall/kapprum. Och en toalett till. Tror det kommer bli hur bra som helst! Hoppas det blir hyfsat klart innan bebisen kommer...
 
Före
 
(De röda strecken visar vart huset går nu, och vart utbyggnaden börjar. Uterummet på vänstersidan kommer vi inte göra direkt nu, men finns också med i planerna.)
 
 
Vi vill gärna försöka behålla husets stil hyfsat. Vi har sedan tidigare börjat byta panel på huset, och det blir liggande panel som vi målat grå. Nya fönsterluckor har vi med gjort där vi bytt panel/fönster, som liknar de gamla med hjärtanen för att försöka bevara det.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress