Mejas bakkalas
Redan i vintras började Meja prata om att hon minsann skulle ha ett bakkalas när hon fyllde år, och att alla skulle få baka tårta. Först skulle det vara lag, men sedan skulle alla göra varsin tårta. Eftersom sommaren sprang iväg alldeles för fort med en liten nyfödd hemma, så fick hon ha kalaset lite i efterskott drygt en månad efter hon fyllde år. Blev lagom att dela ut unbjudningarna när skolan började. Tänker att det förmodligen var fler som kunde komma ändå än det varit mitt i sommaren.
 
Eftersom hon planerat så noga och skrivit listor och allt (mina gener helt där...) så fick det såklart bli som hon planerat. De fick göra varsin liten tårta som vi bakat bottnar till i portionsformar, och sedan fylla och dekorera med det de ville. Det fanns sylt, Nutella, grädde, godis, marsipan m.m. och oj vilken kreativitet som flödade i huset här! De var så nogranna och duktiga allihop!
 
När de var färdiga med sina tårtor hade Meja satt igång bakprogrammet "Sugar rush" på Netflix i bakgrunden, så de kunde kolla på det medan de väntade in de andra. Tiden gick så fort och det var precis att de hann med att baka och öppna presenter på de två timmarna hon hade bestämt att kalaset skulle hålla på.
 
Det svåraste momentet var ju sedan att Meja hade bestämt att jag och M skulle vara domare och bestämma vem som vann... Lätt när alla kämpat så! Men det var bara att följa frökens önskemål, och en vinnare korades och fick med sig en liten chokladask hem.
 
För övrigt så fick alla med sig hem, i stället för godispåse, sin del av tårtan de inte ville äta upp (de flesta tog hem hälften, några hela till och med) samt ett polaroidfoto på sig själva tillsammans med tårtan.
 
Det blev ett så himla lyckat kalas! Alla tjejerna som var där verkade supernöjda.
 
Mejas egen kreation
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress